“Yangınlara karşı duyarlı olalım!”

ÖNDER Haber / Oktay ÇAYIRLI -

“Yangınlara karşı duyarlı olalım!”

Milas Çiftçi Malları Koruma Başkanı ve Hayıtlı–Ahmet Çavuş Mahalle Muhtarı Ayhan Demirçivi, yaz aylarıyla birlikte çıkış riski artan orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, herkesin daha duyarlı olması gerektiğini belirtti… Demirçivi, çıkan yangınlarda sadece doğanın ve canlıların zarar görmediğini, milli ekonominin de zarara uğradığını ifade ederek, “Yangınların önemli bir bölümü ne yazık ki kırsal mahallelerde arazileri, ürünleri bulunan çiftçilerimize de zarar veriyor” dedi…

Hava sıcaklıkları her geçen gün artıyor. Özellikle orman yangınları için riskli sayılabilecek bu günlerde yetkililer orman yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı olması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunurken, bir açıklama da Milas Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’ndan geldi.

Yangınların, bazen duyarsız insanların bilinçsiz hareketleri doğrultusunda çıktığına dikkat çeken Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ayhan Demirçivi, ilçemizde her yıl bilinçsizce yapılan davranışlar nedeniyle orman yangınları çıktığını, bu yüzden can ve mal kayıpları yaşandığı gibi ciğerlerimiz olarak gördüğmüz ormanlarımızın da katledilmekte olduğunu belirtip “orman yangınlarına karşı bütün vatandaşlarımızın duyarlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Demirçivi konuyla ilgili açıklamasında daha sonra, piknik alanlarında korlu ateş bırakılmaması, orman kenarlarında anız ve çalı yakılmaması, arabalardan sönmemiş sigara izmariti, cam şişe atılmaması konusunda çağrıda bulunduğu yurttaşlardan, atanları gördükleri takdirde uyarmalarını, plakalarını alıp güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi ve “Yaşamak için gerekli olan oksijeni bu ağaçlar sayesinde kullanıyoruz. Yanan her orman, yok olan bir gelecek demektir. Biz inanıyoruz ki; bu güzel ülkemiz her konuda duyarlı insanlar sayesinde temiz ve yeşil kalacaktır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık