Amigo Şeker'e sportif müsabakalar yasaklandı

Yeni Milasspor’un sembol ismi Amigo Şeker lakaplı İbrahim Alır’a, geçtiğimiz hafta oynanan Yeni Milasspor-Dalaman Belediyespor maçında çıkan olaylar nedeniyle spor müsabakalardan men cezası verildi. Alır, karara itiraz etti.

Amigo Şeker'e sportif müsabakalar yasaklandı
  • 29 February 2020, Saturday 12:21

Geçtiğimiz hafta Milas’ta oynanan Yeni Milasspor-Dalaman Belediyespor maçının ardından tribünlerde yaşanan olaylar, spor camiasını karıştırdı.
Görgü tanıklarının iddiasına göre; maçın tamamlanmasının ardından taraftarlar hakeme tepki gösterdi. İddiaya göre Alır, bu sırada refleksle ‘Olmaz olsun böyle maç’ diyerek elindeki davul tokmağını tribünlerin ortasındaki tentenin üzerine attı. Buradan seken tokmak, sahanın içine düştü. Bu gelişmelerden sonra bir emniyet mensubunun tokmağı eline alarak taraftarlara küfrettiği iddiası, tribünlerdeki gerginliği had safhaya çıkardı.
Kısa süreli gerginliğin ardından başka bir gerginlik çıkmadan önce taraftarlar dağıldı.
Olayın üzerinden birkaç gün geçmesinin ardından İbrahim Alır’a, polis ekiplerince, hakkında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında spor müsabakalarını seyirden yasaklanan Alır, ayrıca Yeni Milasspor’un katıldığı spor müsabakalarının yapılacağı gün başlangıç saatinde ve bir saat sonra bulunduğu yere en yakın genel kolluk birimine başvurmakla yükümlü hale getirildi. Ayrıca Alır’ın, güvenlik tedbiri olarak spor kulüpleri ve taraftar derneklerinde yönetici olma hakkı engellenecek.
Öte yandan Alır’ın seyirden yasaklama kararı, tüm spor müsabakalarını kapsıyor. 58 yaşındaki Amigo Şeker lakaplı İbrahim Alır, verilen karara itiraz etmeye hazırlanıyor.
Spor müsabakalarından yasaklama kararına sosyal medya yoluyla cevap veren ‘Amigo Şeker’ İbrahim Alır, yaptığı açıklamada, maçın tamamlanması sonrasında elindeki davul tokmağını kaybedilen maçın siniri içerisinde istem dışı olarak soyunma odasına giden yolun üzerindeki tenteye attığını belirtti. Alır, “Bu hareketim ne hakemlere, ne rakip takım futbolcularına, ne de saha içersindeki emniyet mensuplarına karşı yapılmamıştır.” dedi. 
“Saha içerisine düşen davul tokmağını eline alan emniyet mensubu elindeki davul tokmağını tribünlere sallayarak küfür etmesi ile emniyet mensupları ve tribünlerdeki taraftarlarımızın bir tartışması olmuştur ve bu nedenle gerginlik yaşanmıştır.” diyen Alır, tribünlere küfür ettiği iddia edilen emniyet mensubundan şikâyetçi olduğunu vurguladı.
Milas Emniyetinin, Yeni Milasspor taraftarlarına çifte standart uyguladığını iddia eden İbrahim Alır, Milas Şehir Stadyumu’nda geçtiğimiz aylarda oynanan 1. Amatör Küme maçında açık tribünlere alınan Ortaköyspor taraftarlarının meşale yaktığını, buna karşılık herhangi bir cezai işlem yapılmadığını söyleyerek, “Her nedense tüm yasal uygulamalar Yeni Milasspor taraftarları için uygulanmaktadır.” dedi. “Yeni Milasspor’un Süper Amatör Küme’de olması istenmiyor” ifadelerini kullanan Şeker lakaplı İbrahim Alır, spor müsabakalarından men edilmesi kararına itiraz edeceğini belirtti.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık