Anıtlar Kurulu’ndan Ören’e evet, Kıyıkışlacık ve Kapıkırı’na red!..

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Anıtlar Kurulu’ndan Ören’e evet, Kıyıkışlacık ve Kapıkırı’na red!..
  • 07 November 2018, Wednesday 6:19

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, belediye çalışmaları kapsamında ilçemize bağlı Kıyıkışlacık ve Kapıkırı Mahallelerinde yapılması planlanan çalışmaların, birinci derece sit alanı olması nedeniyle Anıtlar Kurulu’na takıldığını söyledi. Başkan Tokat; “Ören Mahallemiz için hazırlanan plan Anıtlar Kurulu’ndan geçti ve orada çalışmalar başladı ancak diğer iki mahalle için onay verilmedi. Fakat bu konuda girişimlerimiz sürüyor” dedi.

İlçemizin hemen her köşesinde tarihi eser bulunduğunu, dolayısıyla bazı çalışmaları yapmak isteseniz de elinizin-kolunuzun bağlandığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Milas Belediyesi olarak sorumluluk alanımızdaki bütün mahallelere hizmet götürmeye, insanlarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmetleri hem de kısa zamanda ve hızlı bir şekilde ulaştırmayı istiyoruz; ancak bölgemizin tarihi ve kültür yapısı kimi zaman bu çalışmaları isteğinize göre yapmanıza imkân tanımıyor.

Hepimizin de bildiği gibi ilçemizin her karışı tarihi eserlerle dolu ve bu nedenle kentin büyük bir bölümü birinci derece sit alanı olarak ilan edilmiş durumdadır. Sizin böyle yerlerde herhangi bir çalışma yapabilmeniz için öncelikle bir plan çalışması yapmanız ve bunu, Anıtlar Kurulu’na sunmanız gerekiyor. Kurul üyeleri tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından çalışma için izin çıkarsa, belediye olarak siz çalışmalara başlayabilirsiniz. Fakat kurul izin vermediği takdirde, sizin orada herhangi bir şey yapmanız mümkün değildir. Neticede ilçemize bağlı Ören, Kıyıkışlacık ve Kapıkırı Mahallelerinde yapmayı planladığımız çalışmalar için Muğla Anıtlar Kurulu’na müracaat ettik. Kurul, Ören Mahallesi için hazırlanan planı onadı ancak Kapıkırı ve Kıyıkışlacık mahallelerindeki çalışmalara izin vermedi.

Gelen red cevabı üzerine Kıyıkışlacık için ikinci bir plan hazırlandı ve yeniden müracaat edildi ve şimdilik gelecek cevabı bekliyoruz. Ancak bize, ‘Kapıkırı için hiç umutlu olmayın’ denildi. Elbette bu durumu mahalle muhtarlarımız da biliyor. Dolayısıyla birinci derece sit alanı ilan edilen bölgedeki vatandaşlarımız, kendilerine hizmet gitmemesinin sorumlusu olarak doğrudan bizleri görmemeliler. Bunu da bir bahane olsun diye söylemiyorum, ancak gerçeği de halkın bilmesi gerekiyor. Bizim bu tür yerlerde büyük çaplı bir iş yapmamız için mutlaka Anıtlar Kurulu’nun onayı gerekiyor.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık