“Annem kanseri yendi”

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Milas Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekme adına, 40-69 yaş aralığındaki kadınlara ücretsiz olarak mamografi çekimine, kötü hava şartlarına rağmen yoğun ilgi gösteriliyor. Atapark’ta konuşlanan araç, 5 Şubat’a kadar ücretsiz çekim yapmaya devam edecek.

“Annem kanseri yendi”

Müdahale edilmediği takdirde ölümle sonuçlanabilen, özellikle 40 yaş üzeri kadınlar için büyük risk oluşturan meme kanseri için uzmanlar, bu konuda erken teşhise dikkat çekiyor. Türkiye’de her 4 kadın kanser hastasından birinin meme kanseri olduğuna uzmanlar tarafından dikkat çekilirken, en azından 2 yılda bir mamografi çekimlerinin yapılması gerektiğinin büyük önem taşıdığını belirtiyorlar.

Erken teşhis ile tedavisi mümkün olan meme kanseriyle mücadele için çalışma başlatan Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Milas Toplum Sağlığı Merkezi, meme kanseri riski taşıyan 40-69 yaş arasındaki kadınlara ücretsiz mamografi çekimi hizmeti sunuyor. Mamografi çekimi için aile hekiminden de sıra alınarak, mamografi çekim aracına gidilebiliyor. İlçemizde 28 Ocak’ta başlayan ücretsiz çekimler için ilk 3 günde 100’ün üzerindeki Milaslı kadın, Atapark’ta konuşlanan ücretsiz mamografi çekiminden yararlanırken, görevliler, kötü hava şartlarına rağmen günlük ortalama 40-45 kadının çekim yaptırmak için geldiğini belirttiler.

İlçe sağlık müdür Ergün Kırova ise konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi:

“Meme kanseri, ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanserdir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadele Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanlığı tarafından, kanser taramaları kapsamında, 40-69 yaş arası kadınlara mamografi çekimi yapılmaktadır. Bu kapsamda mobil mamografi aracımız Atapark’ta 28 Ocak 2019 tarihinden beri ücretsiz çekim yaparken, bu çekimler 5 Şubat’a kadar devam edecek.”

‘Annem kanseri yendi’ sloganıyla 28 Ocak’tan beri devam eden ücretsiz mamografi çekimleri, 5 Şubat’a kadar Milas Atapark Meydanı’nda devam edecek.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık