Antik kente liman projesine ÇED onayı verildi!

Kıyıkışlacık halkı başta olmak üzere STK’ların da yapılmasına karşı olduğu liman projesi için 28 Aralık 2020 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi “Gerekli Değildir” kararı verilmişti. Başta Muğla Büyükşehir ve Milas Belediyesi olmak üzere yapılan itirazlara karşın, bakanlık onay verdi...

Antik kente liman projesine ÇED onayı verildi!

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İasos Antik Kenti’nin yerleşim yeri olan Kıyıkışlacık Mahallesi’nde Ayyıldız Madencilik ve Yükleme A.Ş tarafından yapılmak istenilen “Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi ve Dip Tarama Projesi”nin çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporu onaylandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 23 Haziran Cuma günü onaylanan raporla ilgili İasos Mahalle Meclisi Derneği açıklama yaptı. 

Dernekten yapılan açıklamada, “30 gün içinde açılacak idari davayla yaşam alanlarımızı savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı. 

Yapılacak limanın, İasos Antik Kenti de dahil olmak üzere büyük bir doğa tahribatı yapması bekleniyor.

NE OLMUŞTU

Kıyıkışlacık halkı başta olmak üzere STK’ların da yapılmasına karşı olduğu proje için Muğla Valiliği’nce, 28 Aralık 2020 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi “Gerekli Değildir” kararı verilmişti. 

Projenin bir bütün olarak kümülatif etkilerinin değerlendirilebilmesi amacıyla “ÇED Gerekli Değildir” kararı ise bölge halkının direnişi ve işi mahkemeye taşımasının ardından geçen yıl Mayıs ayında kaldırılmıştı.

Kıyıkışlacık Mahalle Muhtarı Halis Şahin ve mahalle sakinleri, düzenledikleri basın açıklamalarında “Projenin yaşam alanımıza huzur ve sükûnu bozacak kadar yakın mesafede yer alacağından, ekolojik dengeleri de bozarak yaratacağı gürültü ve kirlilik nedeniyle balıkçılığa, turizme, çevreye olumsuz etkisi olacak. SİT alanı olması sebebiyle kültür varlıklarına verecekleri zarardan dolayı, bu projeye onay ve ruhsat verilmesine karşıyız..!” diyerek planlanan projeye itirazlarını açıklamışlardı. Yapılan toplantıda Milas ve Muğla Büyükşehir Belediyesi de projeye karşı çıkmışlardı.

Fakat 23 Haziran Cuma günü alınan kararla hazırlanan ÇED raporu Bakanlık tarafından onaylanarak işleme sokulduğu öğrenildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık