Aslanyaka'da olaylı sabah

Milas’a bağlı Aslanyaka Mahallesi’nde bir firmanın Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi kapasite artırımına ilişkin geçtiğimiz ay bilirkişi keşfi yapılmıştı. Firma, süren davaya rağmen yol açmak için 3 iş makinesi ile bölgeye gelince vatandaşlar çalışmayı engellemek istedi. Çıkan gerginlik, Jandarma’nın bölgeye gelmesiyle önlendi.

Aslanyaka'da olaylı sabah

Milas’ın Aslanyaka Köyü Kurudere Mevkiinde, bir firma tarafından Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi kapasite artırımına karşı köylüler, ocak ve tesisin çevreye vereceği zararların saptanması için Muğla 3. İdare Mahkemesine dava açmışlardı. Geçtiğimiz ay ise, davanın bilirkişi incelemesi vatandaşların tepkisiyle gerçekleştirildi. Davanın devam etmesine rağmen dün sabah erken saatlerde 3 iş makinesi ile bölgeye gelen firma çalışanları, yol açacaklarını belirterek çalışma yaptı. İş makinelerinin önünü kesen köylüler, çalışmanın yapılmasını engelledi. Bu durum üzerine taş ocağı çalışanlarının ihbarıyla olay yerine Jandarma sevk edildi. Çalışma, köylülerin girişimleriyle durduruldu.

Köylülerin direnişine katılarak destek veren İkizköy Çevre Komitesi ise, “İkizköy'ün komşusu Aslanyaka, taş ocağı projesine karşı ayakta. 2 milyon tonluk yıllık üretimi olacak ocağa ÇED gerekli değildir kararı verdiği için Muğla Valiliği dava edildi. Sabah saatlerinde 3 iş makinesi ile giren şirketin önünü Aslanyakalılar kesti ve jandarmaya şikayet etti. Biz de İkizköylüler, Çamköylüler ve Milaslılar olarak yoldaşlarımızla dayanışmaya koştuk. Aslanyaka'da taş ocağına geçit yok!” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık