Atamızı özlemle andık..

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. Yılında, tüm Türkiye’de olduğu gibi Milas’ta da resmi törenlerle anıldı. Pandemi gerekçesiyle geniş katılımlı törenler bu yıl yapılmazken, Atatürk, sosyal medya aracılığıyla ve diğer şekillerde, tüm vatandaşlar tarafından özlemle anıldı.

Atamızı özlemle andık..

Resmi törenler, bugün saat 08:45’de Atatürk Anıtı önünde toplanmayla başladı. Törene; Milas Kaymakamı Eren Arslan, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Hayrullah Yapar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Garnizon Komutanı Albay Emel Demiryakan, daire amirleri, siyasi parti ve STK  temsilcileri katıldı.

Saat 08:55’de, çelenk koyma töreni yapıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Beledyie Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na konduktan sonra, saatler 09:05’de, siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Saygı duruşu sonrası İstiklâl Marşı söylendi.

Daha sonra günün anlam ve önemi konusundaki konuşmayı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal yaptı. İsa Bal, şunları söyledi:

“Vefatının 82. Yılında Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. Onunla birlikte ahirete irtihal etmiş olan şehitlerimize, gazilerimize, Kurtuluş Savaşından bugüne canlarını Devletimiz ve Vatanımız için feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Dünyaya gözlerini Selanik'te açan ve daha sonra vatan topraklarının umut meşalesi olarak Türk milletinin önünde yürüyen O büyük komutan, devlet ve siyaset insanının hatıraları hepimizin emanetindedir. Bu emanet bilinci ile her 10 Kasım’da Atatürk’ün 57 yıllık hayatı, mücadelesi, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istedikleri bir arada değerlendirilmektedir. Bunun Atatürk’ü doğru anlamak ve gösterdiği istikametten şaşmamak bakımından önemi büyüktür.

Kurtuluş yıllarında; karanlıktan aydınlığa geçişin, karışıklıktan düzene ulaşmanın ve bağımlılıktan özgürlüğe varışın her aşamasında onun liderliği ve müdahalesi belirleyici ve tayin edici bir nitelik arz etmiştir. Atatürk, bir milleti yeniden ayağa kaldıran üstün insani ve liderlik vasıflarının yanında, ileri görüşlü bir devlet adamıydı. O’nun yüksek erdemi sayesinde Samsun’da atılan ilk adımla esaretin bariyerleri devrilmiş, Harap olmuş bir ülkenin fertlerine, milletin kaderini ancak milletin tayin edeceği inancını aşılayarak, Türk halkından aldığı büyük destekle en büyük eseri olan Cumhuriyeti kurmuştur. Cumhuriyet’in ilanıyla da milletimiz kendi kaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk her şeyden önce Türk milletinin tarihi birikimine inanmış, neleri başarabileceğini idrak etmiş ve takip ettiği amaçlarını bu kapsamda belirlemiştir. Atatürk’ün geride bıraktığı eserin büyüklüğünü her geçen gün daha iyi anlıyor ve milletimizi mayasıyla uyumlu biçimde harekete geçirdiğini her düzeyde kanıtlamanın coşkusunu yaşıyoruz.

Konuşmama Atatürk’ün sözleriyle son vermek istiyorum. “Ben, manevi miras olarak hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.”

Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yılında, yalnızca Türk Ulusu değil dünya ulusları tarafından da sevgi ve saygı gören Büyük Önder Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor.. . Herkesi saygıyla selamlıyorum.”

Daha sonra iki öğrenci Atatürk şiirleri okudu ve resmi anma töreni sona erdi.

Tören sonrasında, CHP, İYİ PARTİ, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Cumhuriyet Kadınlar Derneği yöneticileri, Atatürk Anıtı’na çelenklerini koydular.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık