Atatürk’ün kurduğu bir kurumu daha çökerttiler

Türk Hava Kurumu’na(THK) ait orman yangınlarını söndürme uçaklarının satılmasına bir itiraz da CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’dan geldi. Alban, “Geçtiğimiz sene Muğla’da çok ciddi orman yangınları yaşadık. Hektarlarca alandaki orman varlığımız gözlerimizin önünde yandı. Şimdi bu işi ticarete döken AKP iktidarı, THK’nın elindeki uçakları satıyor. Orman yangın garantili ihale yapılıyor” dedi.

Atatürk’ün kurduğu bir kurumu daha çökerttiler

Türk Hava Kurumu’nun en büyük gelirinin orman yangınlarını söndürme işinden gelen gelir olduğunu belirten Alban, bu işin THK’nın elinden alınarak, Rus uçaklarına sahip şirketlere verileceğini kaydetti. AKP iktidarı döneminde Atatürk’ün kurduğu ve bizlere manevi mirası olan bütün kurumların çökertildiğini ileri süren Alban, “Önce kurumun yapısını bozdular. Daha sonra işlevsiz hale getirdiler. Kayyum atadıkları bu değerli kurumu şimdi parça parça satıyorlar” dedi.
MUĞLA’DA ORMANLAR KADERİNE TERK EDİLECEK
İhalede 11 adet M-18 A/B Dromader uçağının ve depoda bulunan formlu/formsuz malzemelerinin satışı gerçekleştirileceğini hatırlatan CHP’li Alban, Dromader uçaklar sarp arazilerde, su noktalarından uzak olan ormanlarda, farklı noktalara konuşlanıp hızlı müdahale ile alevlerin kontrol altına alınmasını sağlıyordu. Zirai ilaçlamada da kullanılabilen bu uçaklar 2015’ten bu yana atıl tutuluyordu. Atıl tutulmasının nedeni tamamen THK’yı devre dışı konuma düşürerek, satışa zemin hazırlamaktı” diye konuştu.
Muğla’da geçen yıl çıkan orman yangınlarını hatırlatan Alban, milli değer olan ormanların özel şirketlerin sermaye alanına çevrilmek istendiğini ifade etti.
Mayıs ayında düzenlenecek 8 ihaleyle kıyıma devam edileceğini vurgulayan Alban, Muş’tan Yalova’ya, Eskişehir’den Adana’ya kadar kurumu ait taşınmazların satılacağını kaydetti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık