Avrupa şampiyonu okçular alkışlarla karşılandı

Slovenya’da düzenlenen 2022 Salon Avrupa Şampiyonası’ndan zaferle dönen şampiyon okçularımız, havalimanı ve Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde alkışlarla karşılandı.

Avrupa şampiyonu okçular alkışlarla karşılandı
  • 21 February 2022, Monday 16:19

Slovenya’da düzenlenen okçuluk turnuvasından başarıyla dönen Muğlalı sporculara karşılama töreni düzenlendi. 

Makaralı Yay 21 Yaş Altı Kadınlar Milli Takımı, Slovenya'nın Lasko kentinde yapılan 2022 Salon Avrupa Şampiyonası'nın yarı finalinde; 235 puanla ABD'ye ait olan dünya rekorunu 236 puan alıp kırarak, Dünya Rekortmeni oldu. 

Ay-Yıldızlılar bu başarıyı, finalde 234-228 Rusya'yı mağlup ederek altın madalyayla süsledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı sporcuları olan milli okçular, başarılarıyla Slovenya'da adeta tarih yazdı. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı sporcuları Songül Lök, Hazal Burun, Emircan Haney ve Milli Takım Antrenörü Dr. Ejder Sözen, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar tarafından Milas-Bodrum Havalimanı’nda karşılandı. Sporcu heyeti, daha sonra geldikleri Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında da Sakarya Ortaokulu öğrencileri tarafından alkışlanarak karşılandı.

SPORCU ABİ-ABLALAR MİNİKLERE SESLENDİ

Şampiyon okçular, Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde düzenlenen karşılama töreninin ardından kendilerini alkışlarla karşılayan Sakarya Ortaokulu öğrencilerine seslendi. İlk konuşmayı yapan Milli Takım Antrenörü Dr. Ejder Sözen, Avrupa şampiyonalarından zaferle döndüklerini belirterek, “İyi ki Türküz, iyi ki Türkiye’deyiz” dedi.
Bireysel kategoride Makaralı Yay U21 Bireysel Kadınlar kategorisinde Avrupa İkincisi olan Songül Lök, “Geçtiğimiz hafta Slovenya’da düzenlenen turnuvada Hazal ile birlikte aynı takımdaydık. Üç kişilik bir takımla dünya rekoru kırdık. Bireyselde de finale çıktım ama kaybederek Avrupa ikincisi oldum. Önümüzdeki süreçte daha çok çalışıp, daha başarılı olacağız.” dedi.

Antalyalı İpek Tomruk ve beraber antrenman yaptığı Songül Lök ile aynı takımda avrupa şampiyonluğu yaşayan Hazal Burun ise, “Üç kişilik takımımızla dünya rekoru kırdık. İleride daha başarılı olmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı..

Daha önce İstanbul Okçular Vakfı Spor Kulübü sporcularına ait olan Salon Makaralı Yay Erkekler Türkiye rekorunu iki takım arkadaşıyla kıran Emircan Haney ise, “Burada olmayan iki arkadaşımla birlikte Avrupa ikincisi olduk. Önümüzde daha çok yarışmalar var. Daha başarılı olmak için mücadele edeceğiz.” dedi.

VEKİL DEMİR’DEN ZİYARET

Karşılamanın ardından AKP Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir de şampiyon okçuları ve antrenör Dr. Ejder Sözen’i ziyaret etti. Vekil Demir, Milli Eğitim Müdürü İsa Bal’ın teslim ettiği Yunus Emre figürlü tabloyu şampiyon okçular adına antrenör Dr. Ejder Sözen’e takdim etti.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık