Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Arıcılık eğitimi tamamlandı:  ARI YOKSA, YAŞAM YOK!

Arıcılığın ana geçim kaynağı olduğu Muğla, Milas’a bağlı Pinar Mahallesi’nde Milas Belediyesi, Pinar ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (PİNKOOP) ve Melekler Atölyesi iş birliği ile Melekler Atölyesi 1. Arıcılık Eğitimi düzenlendi. Eğitim sonunda katılımcılara Milas Belediyesi tarafından arıcı kıyafeti ve katılım sertifikası dağıtıldı.

Arıcılık eğitimi tamamlandı:  ARI YOKSA, YAŞAM YOK!
  • 21 February 2022, Monday 16:09

19-20 Şubat tarihlerinde Pinar Mahallesi’nde arıcılara, katma değerli arı ürünleri, arı sağlığı ve sahte bal konularında alanında uzman eğitmenler tarafından eğitim verildi. Pinar Mahalle Muhtarlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen eğitime, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu ve Mehmet Ateş, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, Anamel Şirketi'nin sahibi ve proje koordinatörü Melek Koni, Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR) Başkanı Veli Türk, Akademisyen ve Araştırmacı Yazar Canan Küçükeren, Pinar ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Kıvrak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Veterinerlik Bölümü öğrencileri ve Pinar Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlar katıldı.

“Alanında Uzman Akademisyenler Tarafından Eğitim Verildi”

Melek Erman Köni ve Erman Özüdoğru koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi arı hastalıkları uzmanı öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Aydın, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi propolis uzmanı Doç. Dr. Ali Sorucu ve Türkiye’de ilk yerli propolisi üreten BEE’O firması temsilcisi Sancar Güney katılımcılara bilgi verdi.

“Milas Belediyesi’nden Arıcı Kıyafeti”

2 gün süren eğitimlerin sonunda tüm kadın katılımcılara, katılım sertifikası verilirken; Milas Belediyesi tarafından ise kadın arıcılara, arıcı kıyafeti hediye edildi. Projenin koordinatörü olan Melek Erman Koni kendi kurduğu Anadolu Balı (ANAMEL) markası ile elde edeceği geliri, tekrar PİNKOOP’a aktaracağını ve projenin sürdürülebilir olmasını sağlayacağını açıkladı.

 

“Çiftçimizin ve Üreticimizin Her Zaman Yanındayız”

Gerçekleştirilen etkinliğe katılan ve burada bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, çiftçinin ve üreticinin her zaman yanında olduklarını vurguladı. Başkan Tokat, “Çok önemli bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Başta Melek hanım olmak üzere, kooperatif başkanımıza ve Tarımsal Hizmetler Müdürümüze ve ekibine, etkinliğin tüm paydaşlarına ve en önemlisi zaman ayırıp buraya gelen siz değerli hemşehrilerimize ve üreticilerimize yürekten teşekkür ve saygılarımı sunuyorum. Buraya katılarak uzmanlıklarıyla katkı sunan tüm hocalarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Arıcılık ve bal denildiğinde onun bizim dünyamızdaki yeri çok ayrı. Özellikle çam balı ekseninde düşündüğümüzde dünyada söz sahibi olmamızın bizim açımızdan çok anlamlı ve önemli olduğunu biliyoruz. Bu noktada kalitenin arttırılması, tanıtımının geliştirilmesi ve bu potansiyelin mevcut halinden daha da yukarı çıkartılması hepimizin önünde bir sorumluluk olarak duruyor.” dedi. Bu tarz eğitimlerin arıcılığın bilimsel olarak desteklenmesine ön ayak olduğunu da vurgulayan Başkan Tokat, “Arıcılık faaliyetlerinin bilimsel temelde yapılabilmesi için eğitim, kooperatifler, teknolojik kullanım ve tabi ki tanıtım ve pazarlama çok önemli bir noktada duruyor. Milas’ta arıcılık faaliyetlerinin çok değerli bir potansiyeli olduğuna inanıyor, bu kapsamda düzenlediğimiz her etkinlikte bu potansiyeli daha da yukarı çekmeyi hedefliyoruz. 1. Arıcılık Eğitimi’ne katılarak katkı sunan tüm paydaşlara ve zaman ayırarak bu salonu dolduran tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Milas Çok Önemli Bir Potansiyel”

Etkinlik koordinatörü Melek Koni de yaptığı konuşmada  Milas’ın çok önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayarak ilerleyen süreçte de çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı. Kendi markaları olan ANAMEL ve BİOMEL’den elde edeceği geliri tekrar kooperatife yatıracağını aktaran Köni, bu sayede projenin sürdürülebilir olacağını vurguladı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis