Milas Belediyesi Bademlik Caddesi’nde tamirat çalışmalarına başladı

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ilçemizin en uzun caddelerinden biri olan Bademlik Caddesi’nde Milas Belediyesi tarafından yapımına başlanan tamirat çalışmalarını yerinde inceledi.

Milas Belediyesi Bademlik Caddesi’nde tamirat çalışmalarına başladı
  • 21 February 2022, Monday 14:17

DSİ’nin yaptığı kazılar ve kazıların ardından yapılan tamiratların uygun şekilde olmaması nedeniyle  vatandaşlar tarafından  yoğun tepki gösterilen caddede Milas Belediyesi ekipleri tamirat çalışmalarına başladı.

Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürü Okan Koban ile tamirat yapılan caddede incelemelerde bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediye olarak tamirat çalışmalarına başladık

Başkan Tokat; “Milas Belediyesi olarak Bademlik Caddesi’nde tamirat çalışmalarına başladık. Bildiğiniz üzere Milas’ın en uzun caddesi ve uzun zamandan beri DSİ’nin yaptığı kazılar nedeniyle sıkıntılı bir cadde. Halkımız, araç sahiplerimiz, özellikle dolmuş şoförlerimiz bu caddede çok sıkıntı çektiler ve gerçekten haklı birçok tepkileri oldu. Bu tepkilerin çoğu Belediye’ye yöneldi. Ancak bildiğiniz gibi bu cadde DSİ tarafından su hattı geçirilmek için kazılan ve yine DSİ’nin müteahhitleri tarafından döşeme işi yapıldıktan sonra tamiratları yapılması gereken ya da yapılan cadde burası. DSİ’nin bir işi olması sebebiyle Milas Belediyesi’nin buraya müdahale hakkı yok. Çünkü DSİ’nin burada çalışması ve işi devam ediyor. O sebeple bizim onların ihalesine müdahale etme imkanımız olmadığı için buradaki tamiratların DSİ’nin müteahhitleri tarafından düzgün bir şekilde yapılıyor olması lazım. Ancak üzülerek söylüyorum ya yapılmadı ya da yapıldıysa da düzgün yapılmadı.

DSİ’ yi defalarca uyardık.

Bu yaşanan süreçle ilgili biz de çok üzüntülüyüz. Tamiratların uygun bir şekilde yapılıp, bizlere teslim edilmesi gerekiyor. Fakat baştan beri maalesef bu işler yapılmadı ya da düzgün yapılmadı. DSİ’ yi defalarca uyardık. Dedik ki madem böyle olacak bu işi siz bize devredin. Ücreti bize yatırın. Sizin adınıza tamiratları biz yapalım dedik. Ancak asfalt olan yerlerde kabul ettiler, parke olan yollarda bunu kabul ettiremedik. Ama uzun zamandan bu yana özellikle başta Bademlik Caddesi olmak üzere şehrimizin muhtelif yerlerinde DSİ’nin bu kazılarından dolayı tamiratların yapılmaması, geç yapılması ya da uygun bir şekilde yapılmaması nedeniyle biz de vatandaştan tepki görüyoruz. Biz bugün Belediye olarak gerekli çalışmaları başlattık. Aslında DSİ’nin yapması gereken bu çalışmalar vatandaşlarımızdan gelen tepkiler ve çekilen çileler sebebiyle üzülerek söylüyorum, onların ihalesi devam ederken onların görevi devam ederken biz işe müdahale etmek zorunda kaldık. Sırf vatandaşlarımız daha fazla çile çekmesin diye” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık