Avrupa Şampiyonu oldular

​​​​​​​Bosna Hersek ve Hırvatistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen CEV U19 Genç Kızlar Avrupa Şampiyonasında mücadele eden 19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımımız, grubunda aldığı 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle grubunu ikinci olarak tamamlayarak, turnuvanın finalinde yarışma hakkını elde etti.

Avrupa Şampiyonu oldular
  • 01 September 2020, Tuesday 10:07

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan final karşılaşmalarında ise yarı finalde Belarus’u 3-1 yenen kızlarımız, finalde Sırbıstan’ı 3-2 yenerek ikinci kez Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı.

19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımımız, CEV U19 Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan karşısında 2-1 geriye düştüğü mücadelede muhteşem bir geri dönüşe imza atarak karşılaşmadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı ve U19 Gençler Avrupa Şampiyonası tarihinde ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

Millilerimizde İpar Kurt, 28 sayılık performansıyla karşılaşmanın en skorer oyuncusu olurken; Sude Hacımustafaoğlu 21 sayıyla ona eşlik etti.

19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımımız, bu sonucun ardından 2021 yılında organize edilecek FIVB U20 Kızlar Dünya Şampiyonası’na da doğrudan katılma hakkı elde etti.

Genel Sıralama

1.Türkiye
2.Sırbistan
3.Belarus
4.Fransa
5.Polonya
6.Bulgaristan
7.Hırvatistan
8.Slovakya
9.Bosna Hersek

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık