Avrupa’nın en  verimli koyunları Milas’ta..

​​​​​​​Milas’ın 51 yıllık markası Köfteci Nazmi, hayvancılıkta kaliteyi ve çıtayı yükseltmek için kurduğu çiftlikte, yeni yatırımlar yapmaya devam ediyor. Daha önce et verimi yüksek "Ile de France" türü koyunları Macaristan’dan ithal ederek et veriminin artması için çalışmalar yapan Köfteci Nazmi, çiftliğinde beslediği hayvanlardan elde ettiği ürünleri kasap ve şarküteri reyonlarında da satışa sunuyor. 

Avrupa’nın en  verimli koyunları Milas’ta..
  • 12 October 2021, Tuesday 10:23

Köfteci Nazmi, şimdi de süt verimi bakımından Avrupa’nın en iyisi olan Doğu Friz türü küçükbaş hayvan ırkını ithal edip Milas bölgemizdeki koyun süt verimini arttırmayı hedefliyor.

Anavatanı Kuzey ve Doğu Almanya olan yaklaşık 3000 yıldır yetiştirilen Doğu Friz Koyunu’nun daha çok yüksek süt verimi (3-3,5 kg) yanında,  et kalitesi ve veriminin yüksek olması, birden fazla doğum oranının fazlalığı nedeniyle yetiştiriciler tarafından aranan bir koyun ırkı olduğunu ifade eden Köfteci Nazmi Usta İşletmecisi Kahraman Sarı, “Köfteci Nazmi çiftliği olarak 214 adet dişi, 12 adet koç olmak üzere toplam 226 adet Doğu Friz damızlık koyununu, kuzey ve doğu Almanya’daki çiftliklerden seçerek Milas’a getirdik. Pedigrili, safkan elitlik açısından Türkiye’nin en büyük sürülerinden birini Milas’ımıza ve Türk hayvancılığına kazandırmış olmaktan mutluyuz. Hayvancılık yatırımlarımızda desteğini esirgemeyen Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Milâs İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Bankası Milas Şubesine teşekkürü borç biliriz. Milas’a değer katmak, Milas’ın bir markasını Türkiye’ye taşımak noktasındaki yolculuğumuz siz müşterilerimizin desteğiyle devam edecektir. Tam 50 yıldır olduğu gibi sizlere en doğal ve sağlıklı kendi ürettiğimiz ürünlerimizle sunduğumuz lezzetlerimizle damaklarınızda tat bırakmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bölgenin en büyük çiftliğini kuruyoruz…”

Restoran, kasap, şarküteri ve doğal ürün konusunda çalışmalarını sürdüren Kahraman Sarı, yaklaşık 900 metrekarelik alanda küçükbaş hayvancılığı geliştirmek adına yeni bir tesisin de kurulumunun devam ettiğini belirterek,  “Bu yeni tesisle birlikte 17 dönüm üzerinde 4000 metrekare kapalı alandaki çiftliğimizde 1000’i  aşkın küçük ve büyükbaş hayvan varlığıyla  kendi et ve sütümüzü sağlayıp, artanını da piyasaya arz ediyoruz” dedi.

 

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık