Babalık davasında, 35 yıl sonra mezar açıldı

​​​​​​​Muğla’da 4 dönem milletvekilliği yapan Milaslı Rifat Adnan Akarca’nın mezarı, yanında hizmetçi olarak çalışan H.A.’nın 3 kızının açtığı babalık davası nedeniyle DNA örneği alınması için açıldı.

Babalık davasında, 35 yıl sonra mezar açıldı

Milas’ta 1954-1960 yıllarında belediye başkanlığı, 1961-1977 yıllarında da Demokrat Parti’den Muğla Milletvekilliği yapan Rifat Adnan Akarca’nın kabri, babalık davası nedeniyle açıldı.

Akarca’nın belediye başkanlığı ve milletvekilliği döneminde evinde hizmetli olarak çalışan H.A.’nın 3 kızı, 2007 yılında hayatını kaybeden G.A.’nın biyolojik babaları olamayabileceği iddiasıyla mahkemeye başvurdu.

YÜZDE 99.9 YASAK AŞK

Öğrendikleri bilgiler çerçevesinde soy bağının reddi davası açan kardeşlerin başvurduğu mahkeme, iddiaların somutlaştırılması amacıyla DNA testi yapılmasını kararlaştırdı. 2015 yılında adli tıp hekimi ve hâkim gözetiminde G. A.’nın Milas Şehir Mezarlığındaki mezarı açılarak leğen kemiğinden DNA örnekleri alındı. DNA örnekleri, Adli Tıp Kurumu Muğla Şubesinde incelendikten sonra, talep sahiplerinden de kan örnekleri alındı. İnceleme sonucu, G.A.’nın başvurucuların yüzde 99,9 babası olmadığı belirlendi.

Bunun üzerine kardeşler, fiziksel benzerlikleri de bulunduğu iddiasıyla biyolojik babalarının Adnan Akarca olabileceğini belirterek gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Mahkeme, Adnan Akarca’nın Milas Şehir Mezarlığı’ndaki kabrinin feth-i kabir işlemine tabi tutularak DNA örnekleri alınmasına hükmetti.

Bu nedenle Akarca’nın mezarı, geçtiğimiz gün uzman ekip eşliğinde açıldı ve babalık ilişiğinin belirlenmesi amacıyla DNA örnekleri alındı.

Adnan Akarca, politikayı bırakmasının ardından Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi’ndeki çiftliğine yerleşerek sakin bir hayat sürmeye başlamıştı. Akarca, 1985 yılının temmuz ayında erik toplarken arıların saldırısına uğramış ve kısa süre sonra 63 yaşında hayatını kaybetmişti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık