Bafa ayağa kalktı!

​A.Kemal KAŞKAR -

Bafa ayağa kalktı!

13 Ağustos Cumartesi günü Bafa’da bir yaya yurttaşın yaşamını yitirmesine neden olan kaza Bafalıları ayağa kaldırdı. Milas-İzmir karayolunu trafiğe kapatan Bafalılar, yetkililer tarafından verilen sözler üzerine, yaklaşık üç saat sonra yolu trafiğe açtılar ...

 

Zeytinyağı alıp

arabasına dönerken ...

Kazada, 23 BH 735 plakalı kamyonun çarpması sonucu 30 yaşındaki Ayşegül Erarslan adlı yurttaş ağır yaralı olarak sevkedildiği hastane yolunda yaşamını yitirirken, kamyon sürücüsü B. T. de Jandarma tarafından gözaltına alındı.

Ayşegül Erarslan’ın, yolun karşısından zeytinyağı almak için arabasından indiği ve kazanın, alışverişini yaptıktan sonra aracına dönerken meydana geldiği belirtildi. 

Saat 10 sıralarında meydana gelen kazanın ardından Bafalı yurttaşlar yolu trafiğe kapatarak başlattıkları protesto eylemini yaklaşık üç saat sürdürdüler.

Bu arada, İzmir ve Milas istikametine doğru kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.

 

Bardağı taşıran

son damla

Milas-İzmir karayolunun Bafa geçişi bölünmüş yol çalışmalarındaki gecikmeler daha önce zaman zaman yurttaşların tepkilerine neden oluyordu. En son, yaklaşık on gün önce bir yaya yurttaşımızın daha araç çarpması yüzünden yaşamını yitirdiği güzergahta Cumartesi günü yaşanan bu olay, adeta ‘bardağı taşıran son damla’ oldu ve Bafalılar, Milas-İzmir yolunun her iki şeridini ve belde içinden geçen alternatif tüm yolları trafiğe kapattı.

Yurttaşlar, yetkililerin gelip yolla ilgili sorunların çözümü için taahhütte bulunması talebiyle ‘Bafa burada Kaymakam nerede?’, ‘Bafa burada Vali nerede’ sloganları atıp beklemeye başladılar.

Yurttaşlara, Milas Kaymakamı Fuat Gürel ve Muğla Valisi Amir Çiçek’in ilimiz dışında oldukları, onlara vekaleten Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’ın yolda olduğu bilgisi verildi. Bu arada olay yerine Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, Milas Zabıta Müdürü Süleyman Karatoprak, Milas Bölge Trafik Amiri İbrahim Yolcu gelip yurttaşlarla görüştüler. Daha sonra Milas Jandarma Karakol Komutanı Binbaşı Halit Çalmuk da geldi ve yurttaşları, yolun trafiğe açılması konusunda ikna etmeye çalıştı.

 

“Masal anlatmayın millete!”

Yurttaşların, “Tartışma değil çözüm istiyoruz”, “Masal anlatmayın millete”, “Adamın beynini poşete doldurduk burada” sözleri ve “Bafa burada Vali nerede” sloganları arasında sürdürülmeye çalışılan diyalogtan, telefonla bağlantı kurulan Milas Kaymakamı Fuat Gürel’in, Pazartesi günü bizzat Bafa’ya gelip sorunun çözümü için çalışmalara başlayacağı taahhüdünde bulunmasının da etkisiyle saat 12:30 sıralarında ‘yolun trafiğe açılması’ kararı çıktı.

Tam bu sırada da Bodrum Kaymakamı ve Milas Kaymakam Vekili Dr. Mehmet Gödekmerdan olay yerine geldi ve yol kenarındaki bir kahvede yurttaşlarla buluştu.

Gödekmerdan burada yurttaşlara, Vali Amir Çiçek’in başsağlığı dileklerini ve selamlarını getirdiğini ve yaşanan sorunla ilgili taleplerin kendisine bildirilmesini istediğini belirtti. Bu arada, Milas Kaymakamı Fuat Gürel’in de Pazartesi günü (bugün) konuyla ilgili olarak Bafa’ya geleceği ve yurttaşlarla görüşeceği bilgisi yinelendi.

Ayrıca, yoldan araç geçiş hızlarının düşürülmesi için bir dizi önlem alınacağı da belirtildi.

 

Yurttaşlar çok tepkili

Yurttaşlar, yolun projesine uygun yapılmadığını belirterek, bu duruma, çalışmalara kamulaştırmalar tamamlanmadan başlanmasının neden olduğuna dikkat çekiyor ve şunları söylüyorlar:

“Sağlık Ocağımız ve mezarlık yolun karşı yanında. Bu yol bizim yaşamımıza uygun hale getirilmezse, burada daha çok insanımız ölür gider. Onun yanında hayvanlarımızı yoldan nasıl geçireceğiz biz? Geçimimizi nasıl sağlayacağız? On gün önce araba çarpması yüzünden ölen hemşehrimize çarpan aracın hızı 110 kilometreymiş. Yollar bizim için yapılıyor diyorlar. Bu yol bizi öldürmek için yapılıyor. Bütün yetkililer bunu duysun. Biz Bafalılar olarak yaşamak istiyoruz. Yetkililerin de bizi ölümle burun buruna yaşatan bu yolla ilgili tedbirleri bir an önce almalarını istiyoruz.”

 

Yolda mahsur kalan

yurttaşlar da destek verdi

Bu arada, eylem sırasında bir de, yolun kapatılması nedeniyle mahsur kalan çok sayıda yurttaşın destek verdiği bir imza kampanyası yapıldı.

Sayfalarca imzanın atıldığı bu kampanyada altına imza atılan metin şöyle:

“Sayın ilgili

Muğla ili Milas ilçesi Bafa Mahallesinde ölümle sonuçlanan trafik kazalarının önüne geçilmesi için Bafalıların yaptığı eylemi biz aşağıda imzası olanlar destekliyor ve karayollarının gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz. 1,5 saattir bir görevli gelsin diye bekliyoruz.

Gereğinin yapılmasını arzederiz.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık