Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü, Şeref Bilsel’in

​ÖNDER Haber -

Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü, Şeref Bilsel’in

Deneme, tiyatro, roman ve şiir dallarında özgün ürünlerin yaratıcısı Melih Cevdet Anday’ın adını ve anısını yaşatmak için bu yıl 11’incisi verilecek olan Edebiyat Ödülü’nü kazanan isim açıklandı.

Milas Belediyesi Basın Bürosundan edinilen bilgiye göre bu yılki ödül, ‘deneme’ dalında ‘Yalnız Şiir’ adlı kitabıyla Şeref Bilsel’e verildi.

 

‘Melih Cevdet Anday

Edebiyat Ödülü’

Şeref Bilsel’e

Yarışmayı kazanan eser sahibine ödülü 27 Ağustos 2016 Cumartesi günü Ören’de düzenlenecek olan Milas Belediyesi 11. Melih Cevdet Anday Anma Günleri etkinliğinde verilecek.

Geçtiğimiz yıla kadar sadece şiir dalında verilen, ancak bu yıldan başlamak üzere her yıl Melih Cevdet andayı’ın ürün verdiği edebiyatın farklı dallarında verilmesi kararlaştırılan ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’ yarışmasında bu sene ödül ‘Deneme’ türünde verildi.

Orhan Alkaya, Enver Aysever, Cem Erciyes, Ioanna Kuçuradi ve Ali Sirmen’in katılımıyla, 1 Ağustos 2016 günü Ioanna Kuçuradi’nin başkanlığında toplanan ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’ seçici kurulu, “yapıtındaki dil inceliği, konusunu ele alışındaki tutarlılık, deneme türüne uygun biçem özgünlüğü” göz önünde bulundurularak, bu yıl ‘Deneme’ dalındaki ödülü oybirliğiyle ‘Yalnız Şiir’ adlı kitabıyla Şeref Bilsel’e verdi.

Bilsel’e ödül olarak 3 bin TL verilecek.

 

Ömer Faruk’a

Teşekkür Belgesi

Seçici kurul ayrıca, ödül yönetmeliğine uygun tarihte yayınlanmadığı için değerlendirme dışı bırakmış olduğu ‘Yarabıçak’ adlı yapıtı nedeniyle Ömer Faruk’a, Melih Cevdet Anday üzerine özgün bir kimlik taşımasından dolayı bir “Teşekkür Belgesi” sunulmasını kararlaştırdı.

Her yıl, Melih Cevdet Anday’ın ürün verdiği türlerde değişerek verilecek olan ‘Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü’, 2017 yılında “Tiyatro Oyunu” dalında verilecek.

O ödülün seçici kuruluna Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’in de davet edildiği bildirildi.

 

27 - 28 Ağustos 2016

tarihlerinde Ören’de…

Melih Cevdet Anday Edebiyat Ödülü, 27 - 28 Ağustos 2016 tarihlerinde Ören’de düzenlenecek olan Milas Belediyesi 11. Melih Cevdet Anday Anma Günleri etkinliğinde verilecek.

Etkinliğin ilk günü olan 27 Ağustos 2016 Cumartesi akşamı Makbule Kaya konserinin yeraldığı programda aynı akşam ödül töreni de yapılacak. Etkinlik, 28 Ağustos 2016 Pazar günü, Enver Aysever ile ‘Aykırı Kumpanya’ adlı gösteriyle sona erecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık