Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Milas Kaymakamı Eren Arslan sürücülere ve araç içerisindeki vatandaşlara, İçişleri Bakanlığı’nca uyuşturucu madde ve diğer bağımlılık yapan maddelere yönelik başlatılan ‘UYUMA’ adlı proje kapsamında, konuya dikkat çekme ve farkındalık yaratma adına broşür dağıttı.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Düzenlenen farkındalık etkinliğine Kaymakam Arslan ile birlikte Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve Muğla Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ve Narkotik Suçlarla Mücadele (NARKO) Milas Büro Amirliği personeli katıldı.

Bağımlılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında KOM Büro Amirliği tarafından bastırılan bilgilendirme broşürlerini vatandaşlara ve sürücülere dağıtan Kaymakam Arslan, broşürün yanı sıra vatandaşlara, İçişleri Bakanlığı’nca uygulamaya konulan ‘UYUMA’ projesinden kısaca söz etti.

Kaymakam Arslan düzenlenen etkinlikle ilgili; “İçişleri Bakanlığımızca uygulamaya konulan ‘UYUMA’ projesi; teknolojik imkânlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla hazırlandı. Bu proje ile uyuşturucu suçlarına daha seri müdahale imkânı sağlanması hedeflenmiştir.

Uygulamanın önemli özelliklerinden biri ise bildirim yapanın kimlik bilgilerinin kesinlikle gizli kalması, bildirim yapanın numarasının görünmesi ve soruşturmanın hiçbir aşamasında üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır.

Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacaktır. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. Suçla mücadelede vatandaşlarımız desteği ile bizlere büyük güç vermektedir” diyerek, projenin amacını anlattı.

Etkinlik, araç sürücülerine ve vatandaşlara broşür dağıtımı ile son buldu. Öte yandan belli aralıklarla konuya dikkat çekileceği de belirtildi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis