Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Bakan Müezzinoğlu, dün Milas’taydı

Oktay ÇAYIRLI -

Bakan Müezzinoğlu, dün Milas’taydı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün sabah saat 9 sıralarında Milas-  Bodrum Havalimanı’na gelerek ilçemizde bazı ziyaretlerde bulundu… Milas Şoförler Odası Toplantı Salonu’nda sivil toplum örgütü yöneticileri ve partilileriyle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, burada küçük bir de kaza geçirdi: Fotoğraf çektirmek isteyenlerin konuşma yapılan platforma çıkması üzerine, ağırlığı taşıyamayan platform çöktü…

Bakan Müezzinoğlu’nu Milas Bodrum Havalimanı’nda AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Vali Amir Çiçek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu karşıladı.

 

Kılıç Balık

Fabrikası’na ziyaret

Bakan Müezzinoğlu ilk olarak Havalimanından Kemikler mahallesine geçerek Kılıç Balık Fabrikası’nı ziyaret etti. Kılıç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ersin Kılıç Kızıltan tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, Kılıç Holding Şirketler Grubu’na ait balık üretim tesislerine geçti. Burada balık işçileriyle sohbet eden Müezzinoğlu’na daha sonra Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ersin Kılıç Kızıltan, şirketin faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Kızıltan, 55 ülkeye balık ihraç ettiklerini ve 2000 kişiye iş olanağı sağladıklarını belirterek, “Sektörümüzde 7 kez Türkiye rekortmeni olmanın gururunu yaşıyoruz. Yöremizde ve ülkemizde her geçen gün şirketimizi büyütmenin yanı sıra, ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmek için yoğun çaba sarf ederken farklı ülkelerde yatırım yapmak için de yeni projeler hazırlıyoruz” dedi.

 

Orhan Kılıç’a övgü

Kızıltan’ın ardından kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu ise konuşmasında, “Bugün Dominik Cumhuriyeti’nde yeni yatırımlar yapmak için sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere Ankara’da olan Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç’a bu şirketi kurduğu için ve bugünlere getirdiği için teşekkür ediyorum ve kutluyorum. Ülkemiz işadamının örnek girişim mücadelesine en iyi örnektir. AK Parti kurulduğundan bugüne bu millete güvenen ve inanan insanların asla kaybetmediğine tanık olduk. Göreve geldiğimizde bu ülkenin ihracatını 36 milyardan 156 milyarlara getirmeyi başardık. Bu rakamı çok daha yukarılara çekmek için her türlü insan ve ekonomik potansiyelimiz mevcut. Yeter ki bir olalım, birlikte olalım, birlikte hareket edelim. Şu anda yaklaşık altı buçuk milyon genç insanımız var. Böyle bir potansiyel hiçbir ülkede yok. Bu potansiyeli çok iyi değerlendirmemiz lazım. Burada gördüğümüz gibi yaklaşık 2 bin kişiye iş sağlayan Kılıç Holding aynı zamanda çipura üretiminde dünya lideri durumunda, bunu da kutlamak gerek. Ayrıca çipura ve levrek en sağlıklı besinlerin başında geliyor” dedi.

 

İşçinin standardı yükseldi

Konuşması sırasında işçilerle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Eskiden bir işveren bin dolara altı buçuk işçi çalıştırırken bugün bu oran sadece 2 olmuştur. Yani 1000 dolara iki işçi çalıştırabilmektedir. Yani işçimizin standartlarını yükseltmiş durumdayız. İşçimizin standartlarının yükselmesi, üretim kalitesinin artması demektir” dedi.

 

Sivil toplum örgütü

yöneticileriyle buluştu

Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler saat 10.15’te Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı’na geldiler. Davul zurnayla karşılanan Bakan Müezzinoğlu, Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı Toplantı Salonunda, ilçemizdeki sivil toplum örgütü yöneticileri ve partilileriyle bir araya geldi.

Bakan Müezzinoğlu’ndan önce söz alan Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, esnaf kesiminin yararına olacak şekilde çıkan tüm yasa ve yönetmeliklerin, yerel yöneticiler olarak takibini yapıp, hemen esnafın faydalanması yönünde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Devrim’in ardından söz alan Muğla Valisi Amir Çiçek ise, “Bugün Milas ve Milas’ın sivil toplum örgütleri çok şanslı. Çünkü bakanımız kendileriyle bir araya geldi” dedi.

 

Gelemeyince

aklımızda kalıyor

Vali Çiçek’in konuşmasından sonra kürsüye davet edilen Bakan Müezzinoğlu, “Bugünlerimizi konuşmak, yarınlarımızın hedeflerini paylaşabilme ortamını yaşıyoruz. Milas’a hemen hemen her yıl uğrama imkanımız oluyor. Gelemeyince aklımızda kalıyor. Daha önce geldiğimde Sağlık Bakanıydım. O günlerde hastane gündemdeydi. Sanırım o da yoluna girdi. Ne yapsak azdır. Bu anlamda bu millet çok daha güzel hizmetlere layık. Güçlü bir millet ve güçlü bir devletiz. Daha güçlü olmak bizim elimizde. İnşallah önümüzdeki dönemde daha iyi, daha güzel, daha başarılı çalışmalara imza atacağız” dedi.

 

Türkiye 2016 yılını

çok zor geçirdi

2016 yılında yaşanan terör ve darbe girişimi olaylarına değinerek konuşmasını sürdüren Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önce millet dedik. Milletin yarını bugünlerden daha iyi olmalı dedik. Milletle birlikte bu yolculukta bugünlere geldik. Bundan sonra da yine milletimize inanarak bu yolculuğu devam ettirme gayreti içerisinde olacağız. Bu millete inanan ve güvenenlerin asla kaybetmeyeceğine inanıyorum. 14 yıldır her geçen gün her alanda daha çok büyüyen, gelişen, dünya ülkeleriyle daha güçlü bir yarış içerisinde olan Türkiye 2016 yılını çok zor geçirdi. 2016 yılının başında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hain terör eylemlerine karşı çok yoğun bir mücadele verdik. Bugün artık terörün neredeyse ümüğünü elimize avucumuza aldık, canını çıkaracak duruma getirdik. İnşallah artık ülkemizin gündeminden terörü ve güneydoğudaki huzursuzluğu kaldıracağız. 2016 yılının başında Rusya ile bir uçak krizi yaşamıştık. Bu kriz özellikle Muğla ve Akdeniz bölgesini ilgilendiren bir olaydı. Turizmi etkiledi. Bu bölgedeki ihracatını etkiledi. Bu açıdan da 2016 yılı zordu.

 

‘Senin silahın varsa

benim de yüreğim var’

Derken 15 Temmuz hain darbe girişimi ile muhatap olduk. O da yine çok olağanüstü ve bu ülkenin ve bu milletin imkanlarını, silahlarını bu milletin kadınına, gencine doğrultacak ve sıkacak kadar hain bir darbe girişimini yaşadık. Bu hain darbe girişimini bu milletin asaleti, bu milletin cesareti ve feraseti ile atlattık. 249 şehit verdik. Bunların içerisinde kadın ve gençlerimiz var. Her kesimden; vatanım, bayrağım, demokrasi, milli egemenlik, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen, vatanın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan, gelecek kaderine sahip çıkan ona ihanet edenlere de dimdik karşı duran ‘senin silahın varsa benim de yüreğim var’ diyen bir anlayış karşı koydu. Bugünleri o Şehitlerimize, Gazilerimize borçluyuz.

 

Hedeflerimizden Hollanda

rahatsız oluyorsa olsun

Büyük bir milletiz. Bu millet her türlü ihanetin üstesinden gelebilecek asalete, cesarete sahip. Diyoruz ki, ey düşmanlar bu milletten korkuyorsanız korkmaya devam edin. Ey dostlar, bu millete güveniyorsanız güvenmeye devam edin. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı ‘büyük Türk milletine muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır’ vasiyetine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Almanya’nın, Fransa’nın, Hollanda’nın, Belçika’nın yakaladığı o seviyelerin üzerine çıkabilecek irademiz, potansiyelimiz, gönlümüz, cesaretimiz ve dirayetimiz var. Bu hedeflerimizden Hollanda rahatsız oluyorsa olsun, Almanya rahatsız oluyorsa olsun. Biz bu hedeflerimizden vazgeçmeyeceğiz. İnşallah 2023’te bu ülkeyi dünyanın en güçlü ekonomisine sahip ilk on ülkesinin içerisine sokacağız. Bu yolda önümüze tuzaklar kurabilirler, farklı farklı oyunlar oynayabilirler. Hukuka, insanlığa, demokrasiye uymayan kararlar alabilirler. Bizim insanımızı veya bakanlarımızı ülkelerine, şehirlerine sokmaktan korkuyor olabilirler. Onlar korkamaya devam etsin, biz ise büyümeye gelişmeye devam edelim.

Şimdi önümüzde önemli bir süreç var. İkide bir istikrarı bozanlardan, senaryolar yazanlardan bu ülkeyi kurtarmamız lazım. Bunu da istikrar ve güven ile başarabiliriz. İstikrar ve güvenin olmadığı yerde krizler ve belirsizlikler vardır. Biz diyoruz ki ülkemiz istikrar ve güvenli olsun. Millet ne derse o olsun. Cumhuriyetin kuruluşu da bu amaç doğrultusunda değil mi? Ülkemiz her bir taraftan işgal edildiği günlerde Mustafa Kemal, ‘ya istiklal ya ölüm’ diyerek bir bağımsızlık mücadelesi veriyor ve bu cumhuriyeti bize miras olarak bırakıyor. Kiminle kurdu; cumhurla, milletle kurdu. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir dedi. Bu genç cumhuriyetin mirasçıları olarak bu cumhuriyeti büyütmek, Hollanda, Almanya, Belçika ile yarışta ‘seni geçerim’ diyebilmeliyiz. Bu milletin mayası temiz. Bu millet gelişmiş ülkelerle geride kalamaz. Bu millet tarihte de sıradan bir millet olmadı, gelecekte de olamaz.

 

Mahallenin muhtarı tek

olunca hiçbir mahsuru yok

İstikrar ve güveni merkezinize alarak karar verin. İpin ucu artık millette olacak. Millet 5 yıl memnunsa devam diyecek, memnun olmazsa tamam diyecek. Burada önemli olan milletin ne dediği, ne istediğidir. Bazıları tek adam diyor. Tek adama ülke emanet edilirse bu ülke 24 saatte işgal edilir diyorlar. Ya bunu diyenler bir kere milletini tanıyamamış. Bu millet, 24 saatte ülkesini teslim edecek kadar balon bir millet değil. 80 milyonu ile mayası sağlam bir millet. Mahallenin muhtarı tek olunca hiçbir mahsuru yok. Milas’ın, Muğla’nın belediye başkanı tek. Türkiye’nin başbakanı tektir. Ama başbakan ve cumhurbaşkanı gibi ikili yapı milleti sıkıntıya sokuyor. Bir tarafta milletin seçtiği millet meclisi ve onun içerisinden çıkan başbakan, diğer taraftan da milletin seçtiği cumhurbaşkanı. Birinin sağa birinin sola çektiği yapı sonucunda hep krizler yaşadık. Bu millete bedel ödetenlerin hiç bedel ödediğini gördünüz mü? Millet ödedi, demokrasi ödedi, milli irade ödedi. İftira atan, dedikodu yapan, milletin iradesini milletin dışındakilere teslim eden bir anlayış değil, milleti merkeze alan, hakkını hukukunu koruyan, öncülüğünü yapan bir sistem değişikliğinin arkasındayız. Takdir milletin ve vicdanınındır. Millet doğru olduğuna inandığı yöndeki tercihini yapacak.

 

Ekonomi daraldı

Zor bir 2016 yılının en büyük sıkıntısı ekonomi alanında da oldu. Ekonomi daraldı, büyüme düştü, işsizlik oranları arttı, istihdam azaldı. Hızla, yeniden kurulmak istenen tuzakları hep birlikte bozacağız. Biz hükümet olarak küçük esnafın, girişimcinin, sanayicinin, çalışmak isteyenlerin yanında olmamız gerekiyor. Bizlerin daha cesur olmamız gerekiyor. Bir kişinin bile istihdamı çok önemli. Zorluklar, darlıklar paylaşıldı. Yapılanmalar yapıldı. Sosyal sigorta pirimleri ertelendi. Artı istihdam çalışmalarına destek verildi. Esnafımızla da iletişimimizi daha iyiye taşımak, küçük esnafın sorunlarını paylaşarak azaltmak ve geleceğe de paylaşarak büyüteceğimiz mutluluğumuz olmasını sağlamak ortak idealimiz.”

 

Platform çöktü

Bakan Müezzinoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra kendisine Oda başkanları tarafından Milas Halısı hediye edildi. Halı hediye edildikten sonra Bakan Müezzinoğlu ile fotoğraf çektirmek isteyenler platformun üstüne çıktı. Fotoğraf çekimleri sırasında üzerindeki ağırlığa dayanamayan platform gürültüyle çöktü. Bakan Müezzinoğlu ve platformda bulunan bazı kişilerin ayakları çöken platformun içine girdi. Müezzinoğlu’nu partililer kollarından tutarak düşmekten son anda kurtardı. Müezzinoğlu platformun çökmesini tebessümle karşıladı “Olur böyle şeyler” dedi.

 

Esnaf ziyareti

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığında gerçekleştirilen programın ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberinde bulunanlar çarşı esnafını ziyaret ettiler.

Bakan Müezzinoğlu daha sonra Yatağan’a geçti ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık