Bakan Varank'a çevre yolu ve sanayi sitesi talebi

Milas'a bir ziyaret gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB'de incelemelerde bulundu. Bölge Müdürü Haluk Onaran'dan bilgi alan Bakan Varank, "Büyük desteklemelerle OSB'ler yapılıyor. Sanayici de hala ağlıyor" dedi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da Bakan Varank'a ihalesi tamamlansa da yarım kalan Milas Çevreyolu ile şehir içinde kaldığı için vatandaşları olumsuz etkileyen Milas Sanayi Sitesi'nin taşınması konusunda destek istedi.

Bakan Varank'a çevre yolu ve sanayi sitesi talebi

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere önce Muğla'ya sonra da Milas'a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı OSB'de Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AKP İlçe Başkanı Emin Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Lima, Veterinerlik Fakültesi Dekanı Artay Yağcı ile Milas OSB Bölge Müdürü Haluk Onaran karşıladı.

Bakan Varank, beraberinde Muğla Valisi Orhan Tavlı, AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, AKP İl Başkanı Kadem Mete, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz ile saat 19.00'da planlanan ziyarete 20.30 sıralarında katıldı.

Ziyarette ilk olarak Milas OSB Bölge Müdürü Haluk Onaran, Bakan Varank'a bilgi verdi. Alınan kredilendirme ve desteklendirmeler konusunda sorular soran Bakan Varank, aldığı yanıttan sonra "Büyük desteklemelerle OSB'ler yapılıyor, sanayici de hala ağlıyor" ifadelerini kullandı.

 

OSB hakkında sık sık sorular soran Bakan Varank'ın sorularına yanıt veren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat daha sonra, Bakan Varank'a "Milas'ta acilen çözülmesi gereken 2 temel meselemiz var." diyerek ihalesi yapılıp da tamamlanamayan çevre yolunun acilen çözülmesi gerektiğini, çevre yoluna Milas'ın çok ihtiyacı olacağını söyledi. Tokat, Milas'ın sanayi sitesinin de şehir içinde kaldığını belirterek bakanlıktan destek istedi.

 

OSB'DEKİ SON DURUM

Milas OSB Bölge Müdürü Haluk Onaran'ın sunduğu bilgi notunda şu ifadelere yer verildi: "Gıda, Makine, İnşaat, Tekstil, Entegre Tesisler sektörlerinde yatırımcıların bulunduğu 1.062.837 m2'lik alana sahip olan Milas OSB'de, 58 adet sanayi parseli bulunuyor. Gıda sektöründe 28 parsel, inşaat sektöründe 9 parsel, makine sektöründe 8 parsel, tekstil sektöründe 3 parsel, entegre tesislere ise 10 parsel tahsis edildi. 30 kişi ve kuruluş projelerini hazırlıyor. Onaran, "İlk yapı ruhsatını bir hafta içersinde keseceğimizi umuyoruz. Bodrum Ambalaj Ltd. Şti. evrakları yapı denetim firmasından gelince yapı ruhsatını keseceğiz. Milas OSB'deki parsellerin 25 Ocak 2021'de noter huzurunda çekilen kura ile yatırımcıları belirlendi. Milas OSB'de toplam alanı 505.035,06 m2 olan 58 sanayi bulunmaktadır. Altyapı İkmal Yapım İşlerinin kesin kabulü 01.03.2021'de yapıldı. Altyapı İkmal Yapım İşleri kapsamında 8073 metre açılacak yolun tamamı açıldı. 7148 metre atık su şebekesinin tamamı döşendi. 5078 mt yağmur suyu şebekesinin tamam düşendi. 9197 mt içme suyu şebekesinin tamamı döşendi. 16083 mt Telekom hattının tamamı döşendi. 69061m2 yola döşenecek kilit parkenin tamamı döşendi. 24228 m2 kaldırıma döşenecek kilit parkenin tamamı düşendi. Prosedür gereği 1 yıl içerisinde plan ve projeleri hazırlayıp gerekli izin ve onayları alıp, yapı ruhsatı alarak sözleşme tarihlerine göre 1 Nisan 2022-30 Haziran 2022 tarihleri arasında inşaata başlamaları gerekiyordu. Yatırımcıların mücbir ve makul sebepler ileri sürerek süre uzatımı istemeleri nedeniyle yönetim kurulu kararıyla tüm yatırımcılarımıza en fazla bir yıl olmak üzere süre uzatımı verilmiştir. Bu durumda yatırımcılarımız sözleşme tarihlerine göre; en geç 1 Nisan 2023 ile 30 Haziran 2023 tarihleri arasında yapı ruhsatlarını alarak inşaata başlamış olacaklardır. Milas OSB'nin bitişikteki hazine arazilerini alarak büyümesi için 15.02.2022 tarihinde Valilik uygun görüşü için Muğla Valiliğine müracaat edilmiştir. Toplam 1.142.230 metrekarelik alan için genişleme planlanmıştır. Genişleme olduğu takdirde yedek bekleyen 41 kişi ve kuruluşun 1.258.000 metrekarelik talepleri karşılanabilecektir."

 

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık