Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Balavca yine gündemde!..

Aralık 2017’de ıslah çalışmalarının başladığı, yaklaşık 250 günde 3,5 km’lik kısmında temizlik yapılarak tabanına beton dökülen Balavca Deresi’nin kalan bölümünde sorunlar devam ediyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yayılan kötü koku, sivrisinek ve akşamları ortaya çıkan kurbağa sesleri, çevre sakinlerinin bu yaz da en büyük sorununu oluşturuyor.

Balavca yine gündemde!..

Muğla’nın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte il genelinde olduğu gibi ilçemizde de özellikle derelerin ıslah çalışması kapsamında 2017 yılı Aralık ayında ilçe merkezinden geçen ve Milas’ın en uzun derelerinden biri olan Balavca Deresi’nde ıslah çalışmaları başlatılmış, 250 günlük bir süre içerisinde derenin 3,5 km’lik kısmı temizlenmiş ve tabanına beton dökülerek, derenin geçtiği noktalardaki çevre sakinlerinin sorunu ortadan kaldırılmıştı.

Başlangıç noktasından Aplangeç Parkı önüne kadar yapılan ıslah çalışmasının devam etmesini, kalan bölümünün de tamamlanmasını talep eden çevredeki işyeri ve ikamet eden mahalle sakinleri, yaz aylarında sorunun daha da büyüdüğünü ileri sürerek; “Dereden yayılan kötü koku, sivrisinek ve özellikle akşamları ortaya çıkan kurbağa seslerinden büyük bir rahatsızlık duyuyoruz. Yaz boyunca kapı-pencere açamıyor, balkonlara çıkamıyoruz. Islah çalışmalarının devam etmesini ve kalan bölümünün de bitirilmesini istiyoruz” diyerek, bu konuda imza toplayacaklarını ve ilgili makamlara ulaştıracaklarını belirtiyor.

 

Proje onay aşamasında…

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı Ali Serindağ, Türkiye’nin en fazla yağış alan ikinci ili konumundaki Muğla’da, derelerde meydana gelebilecek sorunlara karşı önlemler almaya devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“Bilindiği üzere 2017 yılında Balavca Deresi’nin ıslah çalışmalarına başlanıldı ve 250 günlük bir sürede 3,5 km’lik kısmın istinat duvarı ve korkulukları revize edildi. Dere tabanı ise betonla kaplandı.

MUSKİ ekipleri tarafından, derelerde yoğun yağışın sebep olabileceği olumsuzluklardan vatandaşların etkilenmemesi için gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. Bunun yanı sıra şehrimizin görselliğinin bozulmaması ve kötü kokuların yayılmaması adına Balavca deresinde ıslah çalışmaları da kaldığı yerden devam edecek. Bu yılın programına alınan yaklaşık 500 metrelik bölüm için DSİ Bölge Müdürlüğüne resmi yazı yazıldı. DSİ yetkilileri projede revize istedi. İstenilen değişiklik yapılarak yeniden gönderildi. Projenin onaylanmasıyla birlikte 500 metrelik bölümde de ıslah çalışmasına başlanacak” dedi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık