Balık mezatının geliri depremzedelere bağışlandı…

Muğla balıkçıları, Türkiye için “Tek Yürek” dayanışması kapsamında, ağlarını, depremden etkilenen vatandaşlara yardım edilmesi amacıyla denize attı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen kampanyada tutulan balıklar Milas ve Bodrum’da açık artırma ile satışa sunuldu. Milas’ta yapılan satıştan 620 bin TL, Bodrum’dan ise 233 bin TL gelir elde edildi. Elde edilen gelirin tamamı depremden zarar gören 11 ile destek amacıyla AFAD’a bağışlandı.

Balık mezatının geliri depremzedelere bağışlandı…
  • 24 February 2023, Friday 11:08

Muğla balıkçıları, “Asrın Felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzede vatandaşlarımız için harekete geçti.

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 depremlerinin açtığı yaraları sarmak için kurumlar, sivil toplum örgütleri ve de vatandaşlar yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Yardım çalışmaları kapsamında Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün organizasyonu ile geliri depremzedelere bağışlanması amacı ile Milas ve Bodrum’da balık mezatı yapıldı. İlk mezat Bodrum’da Gündoğan Balıkçı Barınağı’nda, ikinci mezat ise Milas’ta Güllük Balıkçı Barınağı’nda gerçekleşti.

Milas ve Bodrum bölgesinde gece balığa çıkan balıkçılar, ağlarını depremzedeler için denize bıraktı. Bereketli geçen avın ardından balıklar mezatta satıldı. Vatandaşlar ve de sivil toplum örgütü temsilcileri balıkları değerinin üstünde alarak depremzedelere yardım etti. Açık artırmada en yüksek rakam kılıç balığı için verildi. Üç ayrı bağışçı balık için 50’şer bin TL ödeyerek deprem bölgelerine bağışta bulundu.

Güllük’teki mezata Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, oda, dernek, kooperatif başkanları, mahalle muhtarları, işletme sahipleri, balıkçı esnafı ve vatandaşlar katıldı. Artırmaya telefonla katılanlar arasında İzmir İhracatçılar Birliği Başkanı da vardı.

ZOR VE ACI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ

Etkinlikte konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinin yürekleri dağladığını belirterek, “Millet olarak karşılığı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar zor ve acı günlerden geçiyoruz. Binlerce insanımız bu depremde hayatını kaybetti. Yaşadığımız bu felaketin yaralarını sarmak hiç kolay olmayacak. Fakat devletin tüm kurumları, gönüllü sivil toplum kuruluşları ve milletimizin tüm fertleri, 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana seferber oldu. Bizler de Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak ilk günden itibaren bir mücadele başlatarak tüm personelimiz ve tüm imkanlarımızla bu seferberliğe destek olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

MUĞLA YARDIMLAR KONUSUNDA DUYARLILIĞI EN YÜKSEK İLLERDEN BİRİ OLDU

Muğla’nın su ürünleri sektörünü temsil eden firmaların ve tüm balıkçıların afet bölgelerine destek için düzenlenen kampanyaya katılımından büyük mutluluk duyduğunu belirten Saylak, “Muğla yardımlar konusunda duyarlılığı en yüksek illerden biri oldu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından bölgeye 65 koli battaniye, yorgan, bebek bezi, çocuk ve yetişkin giyim, jeneratör, tıbbi malzeme ve mutfak aletlerinden oluşan ayni yardım ulaştırıldı. 3 tonu et, 2.5 ton meyve sebze ile konserve gıda, narenciye, su olmak üzere toplam 5.5 tonluk gıda malzemesi yine deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız için hazırlanarak sevk edildi.  İlimizdeki üretici birlikleri ve kooperatifleri tarafından AFAD’ın acil durum hesaplarına yapılan nakdi bağış miktarı bugün itibariyle 275 bin 500 TL’ye ulaştı. 130 bin TL’lik bağış ise sadece il ve ilçe müdürlüğümüz personeli tarafından yapıldı. Allah hepsinden razı olsun. Şu anda bölgede 8 personelimiz gönüllü olarak görev yapmaktadır. Önümüzdeki günlerde yeni gönüllü personelimiz de bölgeye sevk edilecektir” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak bölgedeki üreticilere de yardım eli uzatmak için çalıştıklarını söyleyen Saylak, 13 deprem bölgesine 85 bin 450 kg yem, 68 bin 440 kg kaba yem ve 9 bin 600 kg silaj gönderildiğini belirtti.

BİZİM MİLLETİMİZ EL BİRLİĞİ İLE YARALARINI SARACAKTIR

İl Müdürü Saylak’ın ardından söz alan Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla’nın gösterdiği duyarlılığın kendilerini çok duygulandırdığını belirterek “Hiçbir vatandaşımız, yaşanan felakete sessiz ve duyarsız kalmadı. Bugün de Muğla balıkçıları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz koordinasyonunda çok anlamlı bir bağış için bir araya geldi. Balığın insan hayatı için önemini biliyorduk ama bugün balık, bizim için çok daha büyük bir anlam kazandı. İnanıyorum ki bizim milletimiz el birliği ile yaralarını saracaktır” diye konuştu.

KİLOSU 5 – 50 BİN TL’YE SATILDI

Kilosu 50 ile 3000 TL arasında değişen balıklar, 5 - 50 bin lira arasında satıldı. İl Müdürü Saylak'ın bizzat yönettiği mezattan Bodrum’da 233 bin, Milas’tan ise 620 bin lira gelir elde edildi.

MARMARİS VE DATÇA’DA DA BİRER MEZAT DÜZENLEYECEĞİZ

Mezatın ardından değerlendirmede bulunan İl Müdürü Saylak, birlikte ve dayanışma içerisinde hareket ederek deprem bölgelerine yardım eli uzatmaya devam edeceklerini belirterek “su ürünleri kooperatiflerimiz ve balıkçılarımızla bir dayanışma örneği sergiliyoruz. Bodrum’da 28 satış gerçekleştirerek yaklaşık 450 kilogram balığı 233 bin TL’den satışa sunduk. Milas Güllük’te ise mezattan 620 bin lira gelir elde ettik. Önümüzdeki günlerde Marmaris ve Datça’da da birer mezat düzenleyeceğiz. Buralardan elde edilen tüm gelir depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla AFAD’a gönderilecek. Katılan ve emek veren tüm balıkçılarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık