Başhekim Özman’dan önemli açıklama

Türkiye’nin ve Milas’ın sağlık sisteminin, tedbirlere uyulduğu takdirde Covid-19 yükünü kaldırabileceğini söyleyen İzan Özel Sağlık Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Z.İbrahim Özman, Milas’ın Covid-19 tablosu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başhekim Özman’dan önemli açıklama

İzan Özal Sağlık Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Z.İbrahim Özman, özel açıklamalarda bulunarak yeni tip koronavirüs mücadelesini Milas bağlamında değerlendirdi.
Geçtiğimiz hafta itibariyle Covid-19 hasta sayılarında düşüş yaşadıklarını ve çok sayıda hastanın taburcu olduğunu söyleyen Başhekim Özman, “Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Milas’ta da beklediğimiz süreçte, Kovid-19 ile ilgili çok sayıda hastayla karşılaştık. Bunların bir kısmı testle tanı aldı. Bir kısmı ise test olmadan tomografi bulgularıyla tanı aldı ve tedaviye başlandı. Klinik gözlemlerimizde, tedavinin oldukça iyi sonuç verdiğini gördük. Çok sayıda hastamızı taburcu ettik. Sayın Bakanımızın söylemleriyle paralel bulgularla çok rastlaştık burada… Tedavinin başarılı olduğuna inanıyorum şahsen de… Geçen hafta itibariyle Covid-19 yakınmalarıyla başvuran hasta sayısında azalma gördük. Şu an hastanedeki yatan hasta sayımız, en fazla olduğu zamanın yarısının bile altına düşmüş durumda. Umuyorum ki bu izolasyon önlemleri ve tedbirlerin daha sıkı uygulamasıyla bu sayı daha da düşecektir ve önümüzdeki aydınlık günlere doğru hızla yaklaşmış olacağız.” dedi.
SOSYAL MESAFE VE İZOLASYON ÇOK ÖNEMLİ!
Virüsle ilgili olarak hatalardan birinin sürekli bulgu beklemek olduğunun altını çizen Başhekim Özman, “Bizim buradaki gözlemimiz hiçbir şikayeti olmayan hasta kişilerin olabildiği ve bunların virüs taşıyıcısı olabildiği… O yüzden zaten izolasyon ve sosyal mesafe diyoruz ısrarla! Yani bugün itibariyle bulgusu olmayanlar daha önemli. Karşınızda gördüğünüz her insanı o kişi Covid’li olarak algılamamız ve ona göre davranmamız, izolasyon tedbirlerinin önemini en fazla artıracak unsurdur.” diye konuştu.
“Ancak tabiî ki ‘klinik olarak hangi bulguları veriyor?’ dediğinizde çok klasik bulguları var. Ateş, boğaz ağrısı, çok ciddi miktarda halsizlik, kas ağrılarından bahsediyor hastalarımız. Bu gibi durumlarda, lütfen ihmal etmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun. Sadece halsizlik şikayeti ile gelen ve Covid tanısı koyduğumuz hastalarımız oldu bu süreçte… Hastaneye gelmekten çekinmeyin. Hastanemiz açık, her türlü önlem var.” diyen Başhekim Özman, tedbirlere uyulduğu takdirde Türkiye’nin deneyiminin olumlu anlamda dünyada ses getirebileceğini belirterek şunları kaydetti:
“Çok şükür Türkiye’nin ve Milas ilçemizin de sağlık sistemi de bu yükü rahatlıkla kaldırabilecek düzeyde. Çok değerli sağlık çalışanlarımız, ekiplerimiz var. Hastaneye gelmekten çekinmeyin biz size bakarız. Biz buradayız. Sizi bekliyoruz. Önemli olan erken tanı koyup, tedaviye başlamak; bunun çok iyi sonuçları var. Ülkemiz bu konuda bir önderlik yapacak. Ben bununla ilgili oldukça fazla miktarda literatür okudum. Türkiye olarak çok rahatlıkla ileride olduğumuzu söyleyebilirim. Türkiye deneyimi olumlu anlamda belki dünyada ses getirecek. Bunun sahadaki takipçisi ve şahidiyiz.  Yıllardır 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi ile çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Her zaman bir birimize yardımcı oluruz. İki hastane, sonuçta Milas’ın sağlık noktasında en önemli unsurudur. Covid sürecinde bu yardımlaşma iyice arttı. İl Sağlık Müdürlüğü, yoğun bakımları ikiye ayırdı. Bir, temiz yoğun bakım (yani Covid olmayan hastaların yattığı); iki, Covid olan hastaların tedavi gördüğü yoğun bakımlar. Bu bağlamda Milas Devlet Hastanesi’nin yoğun bakımı Covid olanları, biz de Covid olmayanları kabul ediyoruz. Yani onlara bir hasta yattı, Covid değilse biz buraya alıyoruz. Bu işlem de son derece başarılı gidiyor.”
ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNLARINI ASLA İHMAL ETMEYİN!
Önemli bir sağlık sorunu halinde sağlık kuruluşlarına başvurmaktan çekinmemenin önemine işaret eden Başhekim Özman, İzan Özel Sağlık Hastanesi doktorlarının iletişim bilgilerini paylaştıklarını ve bu süreçte önemli sağlık sorunlarına dair birçok tanı koyulduğunu söyledi.
Gerekli tüm tedbirleri alarak önemli sağlık sorunlarının tedavilerini güvenli şekilde sağladıklarını kaydeden Başhekim Özman, geçtiğimiz hafta birkaç hastaya da tümör tanısı koyduklarını anlatarak, “Covid olan hastalarımızın dışında çok önemli sağlık sorunu olan hastalarımız da var. Geçen hafta birkaç hastaya tümör tanısı koyduk. Kalp hastalıkları olanlar var. Biz bu tür hastaların hangi durumda hastaneye gelmeleri konusunda şüpheleri olabileceğini düşünerek, doktorlarımızın iletişim numaralarını paylaştık. İzan’ın sosyal medya sayfasında bütün bu iletişim numaralarına ulaşılabiliyor. Sağolsun hiç kimse bunu suiistimal etmedi. Çok iyi niyetle ve saygıyla bize yaklaştılar. Bize sordular arayarak, biz de onlara yardımcı olarak yönlendirdik. Covid dışı önemli sağlık sorunu olanlar gelmekten korkmasınlar biz buradayız. Gerekli her türlü önlemi alarak onların tedavilerini memnuniyetle üstleniyoruz. Yine söylüyoruz henüz bu iş bitmedi ama önemli sağlık sorunlarınızı da, onu da asla ihmal etmeyin.” dedi.

 

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık