Başkan Gürün Gazetecilerle Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, Muğla genelinde görev yapan gazetecileri, düzenlemiş olduğu kahvaltıda ağırladı.

Başkan Gürün Gazetecilerle Buluştu

Muğla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Büyükşehir’in daire amirleri ve Muğla genelindeki basın çalışanları katıldı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için düzenlenen kahvaltıda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmak için söz alan Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Mesut Bölük; “Sarı basın kartı olmayan gazetecilerin de Muğla’daki ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanmasını sizlerden rica ediyorum. Gazeteci arkadaşlarımızla birlikte bizler elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İşimizi gece, gündüz en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Gazeteciliğin ayaklar altında olmasından da hoşnut değiliz! Eğer gazetecileri düşünmek gerekirse yılın 365 günü düşünmek gerekir, 1 gün değil. Gazeteleri düşünürsek onlar da bu çarkı 365 gün döndürmeye çalışıyor…” dedi. Daha sonra Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün çıkışına ilişkin bilgi verdikten sonra, gazeteciliğin içinde bulunduğu zor koşullardan bahsederek, kutlanacak bir durum olmadığını belirterek, “biz bu günü birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kabul ediyoruz” dedi.

Muğla’nın bu yıl 30. Kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan en eski Gazeteciler Örgütü Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ise konuşmasında şunları söyledi:

“10 Ocak artık kutlama vesilesi oluşturmamakta. Zira geldiğimiz noktada meslektaşlarımızın hakları ellerinden alınmış, basın özgürlüğünün dibe vurduğu bir ortam ve neredeyse sıfır haklarla çalıştırılan bir meslek grubundan söz ediyoruz. Dolayısıyla böyle bir tabloda bu tür günlerin kutlama açısından çok da bir ehemmiyeti olduğunu düşünmüyoruz. Bu anlamda umudumuz bu olumsuz tablonun biran evvel sonra ermesi. Tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışını kendine şiar edinmiş tüm meslektaşlarıma bu anlamlı günde, gün kutlamıyor; sağlık mutluluk ve başarı diliyorum.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise günün anlam ve önemi için şunları söyledi: ”Bazı gazeteci arkadaşlarımız ben bu günü kutlamak istemiyorum, kutlanacak halimiz mi var diyor. Bugün de artmakta olan sorunlarla devam ediyoruz. Türkiye zaten bir sorun yumağı, nereye el atsanız her konuda sorun var dolayısıyla bir alandaki sorunların çözülüp diğer taraftakilerin çözülmemesi diye bir şey söz konusu değil. Hakları elinden alınmış çalışan gazetecilerle, ülkenin herhangi bir yerindeki işçinin durumu arasında çok bir fark yok. Türkiye’de eğer iyi olacaksak hep birlikte iyi olacağız. Sadece bir meslek grubunun, sadece bir konunun düzeltilmesi sistemin düzeltilmesi anlamına gelmiyor. Biz muhakkak suretle, hukuk devletini ve adaleti getirmek durumundayız. Bir yerde bir sorun varsa bu hayatın tüm diğer alanları için de geçerli. Bu nedenle çözümü demokrasi, adalet, insan hakları üzerinden yürütmemiz gerekiyor.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün konuşmasının ardından, kahvaltılı toplantı basın mensuplarının sorularıyla soru cevap şeklinde sona erdi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık