Başkan Gürün “Marmaris ve Muğla’da 1 Nisan’dan sonra yeni bir dönem başlayacak”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı adayı Osman Gürün, Marmaris’te STK temsilcileri ve partililerle bir araya geldi ve vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Başkan Gürün “Marmaris ve Muğla’da 1 Nisan’dan sonra yeni bir dönem başlayacak”

Marmaris’te önce sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Millet İttifakı adayı Osman Gürün’e CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün ve Marmaris Millet İttifakı Adayı Mehmet Oktay eşlik etti.

Toplantıda konuşma yapan Marmaris Adayı Mehmet Oktay “Marmaris, Muğla’mızın dünyaya açılan yerlerinden birisi. Biz de bu güzide ilçemizi daha yaşanabilir, çevresiyle, turizmiyle, güzelliğiyle dünyaya tanıtmak ve ilçede yaşaya vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için göreve talip olduk. İnanıyorum ki 1 Nisan sonrasında Marmaris ve Muğla için Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün ile birlikte el ele vererek en iyi hizmeti vermek için çalışacağız.” dedi.

 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı adayı Osman Gürün ise büyükşehir belediyesinin kuruluş aşaması ve sonrasında yapılan çalışmalardan bahsetti. Söz verdiğimiz ve yapamadığımız tek hizmet var o da Bodrum katı atık düzenli depolama tesisi diyen Gürün “Bodrum katı atık düzenli depolama tesisi için çalışmalarımızı başlatmıştık. Projesi, yer teslimi hazır, çalışmalar tam başlamışken ne hikmetse 3. Derece sit alanı olan yer bir anda 1. Derece sit alanı olarak ilan edildi ve tüm çalışmamız durduruldu. Biz yine vazgeçmeyerek yeni yerin ayarlanmasından sonra çalışmalarımızı sürdürdük. Ve şu anda da başka bir aksilik çıkmazsa Bodrum’u da tamamlayacağız ve Muğla’nın 25-30 yıllık çöp sorununu ortadan kaldıracağız.” İfadelerini kullandı.

Tarıma ve çevreye büyük önem verdiklerini belirten Gürün “Ülke olarak tarım politikamız maalesef kötü ve tarım ise bitmiş durumda. Biz bölgemizde bunun önüne geçmek için tarım alanında çeşitli faaliyetler sürdürüyoruz. Tarımsal analiz laboratuvarı, yerel tohum merkezi, tohum ve fidan desteği yeni açılan kurutma tesisimiz ile çiftçilerimize destek olmaya çalışıyoruz. Ve çiftçilerimize de ‘toprağını satma, ürününü sat’ diyoruz. Bu yüzden kooperatifleşmek çok önemli. Bunun örneğini Köyceğiz’de alım garantili çiçek ile gördük ve bunu il genelinde yaymaya çalışıyoruz.” Dedi.

Altyapı ve diğer hizmetlerin de konuşulduğu toplantıda Marmaris’e yapılacak olan çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Gürün, 3,5 yıldır devam eden Dünya bankası kredi çalışmaları sonucunda alınan 83 milyon Euro ve onay aşamasına gelinen 65 milyon Euro’luk kredilerin tamamını alt yapı yatırımları için kullanacaklarını belirtti. İçme suyu sıkıntılarının yaşandığı Bozburun Yarımadasına 25 Milyon TL yatırımla 44 bin 800 metrelik yeni içme suyu hattı yapılarak 2050 yılına kadar su sıkıntısını ortadan kaldıracaklarını söyleyen Başkan Gürün, “Bozburun Yarımadasına yapılacak olan 25 Milyon TL’lik yeni içme suyu hatları ile bölgenin içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar ortadan kaldıracağız. Ayrıca Marmaris İlçesinde içme suyu ve arıtma sorunu yaşayan diğer bölgelerdeki eksikliklerin giderilmesi için de gerekli proje çalışmaları tamamlandı. Bu doğrultuda Adaköy ve Aksaz Deniz Üssü kanalizasyon projesi, Marmaris, Turunç atıksu arıtma tesislerinin ve kanalizasyon alt yapısının revizyonu, içme suyu depolarının yenilenmesi, Taşhan içme suyu projesi gibi önemli projeler hayata geçirilecek. Böylelikle Muğla Büyükşehir Belediyesi yeni sağlanan kredi ile Marmaris ilçesine toplam 51 Milyon 720 Bin TL alt yapı yatırımı yapacağız” dedi.  

Bir STK temsilcisinin “Muğla merkezde çeşitli kültür sanat faaliyetleri gerçekleştirdiğinizi görüyoruz. Marmaris’te de görmek isterdik, bu konuda bir çalışmanız var mı” sorusuna Osman Gürün “Haklısınız, Marmaris’te bazı faaliyetlerimiz oldu ama gönül isterdi ki böyle bir ilçede daha çok program yapalım. Maalesef yer sorunu yaşadık. Her ay başında ilçe belediyemizden etkinlik yapmak için boş yer ve gün bilgisi istedik ama bize yapılan geri dönüşlerde hiçbir gün ve alanın boş olmadığı bilgisi yer aldı. Bu yüzden de fazla bir etkinlik yapılamadı. İnşallah Mehmet başkanımızla birlikte bunu da çözeceğiz” diye cevap verdi.

Diğer bir temsilcinin de “Güneş enerjisi son dönemde revaçta olan bir durum. Sizin bazı çalışmalarınız var ama bunu yaygınlaştıracak mısınız?” sorusuna ise Gürün “Biz Menteşe otogarında bu çalışmayı yaptık. Çatısı tamamen kaplı olan otogar oranın %80 enerjisini karşılıyor. Geçtiğimiz günlerde temelini attığımız Bodrum otogarında da diğer ilçelerde yapacağımız otogarlarda da aynı sistem olacak. Bunların yanında katı atık düzenli depolama sahalarında gazdan elektrik üretiyoruz.” Dedi. Millet İttifakı Adayı Osman Gürün “Hatta Marmaris barajında uygun bir alan var. Oranın da etüdünü yaptık, barajda yüzer güneş enerjisi sistemi kuracağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak RES ve GES’lere önem veriyoruz. Ve Türkiye’de ilk defa rüzgar enerji santrallerinin nerelerde kurulması gerektiği hakkında karar alan bir belediyeyiz. Hem etkin bir enerji alanı yaratmak hem de çevrenin korunmasını sağlamak için çalışıyoruz” diye cevapladı.

Toplantının ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı adayı Osman Gürün, Millet İttifakı Marmaris Adayı Mehmet Oktay, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ve İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergün ile birlikte Marmaris esnafını ziyaret etti. Partililer tarafından büyük ilgiyle karşılanan ekip, esnafları ziyaret etti. Ziyaretlerde esnaflar Gürün’ün Mehmet Oktay ile birlikte Marmaris’te uyum içerisinde çalışacaklarına inandıklarını ve bölge için güzel çalışmaların yapılacağını düşündüklerini belirttiler. Kafe ve restoranlarda bulunan vatandaşlar ise iki adaya yoğun ilgi göstererek bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık