Başkan Gürün: “MİLAS’A GİRİŞ ÇIKIŞIN ÖNLENMESİ GEREKİYOR!”

FOX TV’de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat Haftasonu programına konuk olan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; Bodrum, Fethiye ve Milas’taki koronavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekerek, ilçeler arası giriş/çıkış yasağı uygulanması gerektiğini söyledi.

Başkan Gürün: “MİLAS’A GİRİŞ ÇIKIŞIN ÖNLENMESİ GEREKİYOR!”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, FOX TV’de yayınlanan İlker Karagöz ile Çalar Saat Hafta sonu programına konuk oldu. İl Pandemi kurullarının inisiyatif alması gerektiğine vurgu yapan Başkan Gürün, Muğla’da Kovid-19 salgını konurunda en fazla riski Bodrum’un, Fethiye’nin ve Milas’ın yaşadığına dikkat çekti.
Muğla genelinde değerlendirme yaparak, İstanbul başta olmak üzere diğer büyük şehirlerden Muğla’ya gelen vatandaşların yoğunluğuna dikkat çeken Başkan Gürün, “Şu an itibariyle Bodrum ve Fethiye nüfusu 2,5 kat arttı. Böylesi bir yoğunluk çok büyük risk oluşturuyor.” dedi.
Başkan Gürün,  “Şu anda net olarak hesaplanmamış olsa da Bodrum, nüfusunun 2,5 katına çıkmış durumda, Fethiye keza öyle, Marmaris’te de Bodrum kadar olmasa da bir yoğunluk var. Gelenler genellikle İstanbul’dan geliyor. Yoğun bakım ve yatak kapasitesi değerlendirildiğinde, biz kendi nüfusuna yetecek seviyedeyiz. Bu pandemi yükselmeye devam ederse o zaman her yerde olduğu gibi ama Muğla’da yatak ve yoğun bakım üniteleri yetersiz kalacaktır. Zaten tüm feryadımız bu yükselişin olmaması içindir. Bizim yaptığımız şey merkezde başka bir hastane var. Onun derhal harekete geçirmeye yönelik önerimiz oldu. Ayrıca kendi içimizde spor salonlarını hasta kabulüne açık hale getirdik. Doktorlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı korumamız gerekiyor.  Belediyelerimiz, sağlık çalışanlarımız için otellerle anlaştı. Sağlık çalışanlarımız da evlerine gitmek istemiyor. Arzu eden sağlık çalışanları taleplerine göre o otellerde misafir edilecekler. Özel ücretsiz servisler ayarladık, sadece sağlık çalışanları bu araçlarla taşınıyor. Onları korumaya almaya çalışıyoruz. Hekimlerimizle gurur duyuyorum. Virüse karşı çok çetin bir mücadele yapılıyor.” dedi.
“Bir hekim olarak sadece kendimi değil, beraber olduğumuz büyük ailenin fertlerini de korumaya alıyoruz. Topluma daha fazla katkı sağlayabilmemiz için belediyemizin ve personelinin ayakta olması lazım. Tüm elemanlarımız maske kullanıyor, maske imalatını kendimiz yapıyoruz. İsteyen gerekli kesimlere maske dağıtımını yoğunlaştırdık. İlaçlama konusunda da gerekli çalışmaları yapıyoruz.” diyerek koronavirüsle mücadele çalışmalarını anlatan Başkan Gürün, vaka sayılarına göre ilçeler arası giriş çıkışların yasaklanma durumunun değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti:
“Muğla bazında baktığımızda ikinci konutları olan geçici hemşerilerimiz İstanbul’dan, Ankara’dan gelerek yazı erken başlatarak karantina dönemini Muğla’da geçirmeyi seçtiler. Ama geldikleri yerden herhangi bir şekilde virüs taşıyıp taşımadıkları bilgisi yoktu. Biz bunu önlemeye çalışmıştık ama bunun geri dönüşü yok. Özellikle bakıldığında bizim hastalığımızın yaygın olduğu ilçeler Bodrum, Fethiye ve Milas… Yani dışarıdan daha fazla gelen kişilerin olduğu ilçelerde hastalık daha fazla. Bu yeterli mi, yeterli değil. İl pandemi kurullarının inisiyatif kullanarak hareket etmesi gerekiyor. Biraz önce gösterdiğiniz VTR’de köylüler bariyer koyarak kendilerini korumaya almış vaziyetteler. Yani dışarıdan buraya kimse giremez diyorlar. Vatandaş ne güzel inisiyatif kullanıyor. Bizim de şuan da yapmamız gereken bazı ilçelerin giriş çıkışlarını kapatmamız gerekiyor. Örneğin Bodrum’a giriş çıkışın olmaması gerekiyor. Sokağa çıkma yasağının dışında şehirler arası giriş çıkışlar önlendiyse, Bodrum’dan da giriş çıkışların önlenmesi gerekiyor. Burada yoğunluk fazla olduğu için hepsinde de ölçüm yapılamadığı için Bodrum’da mücadelenin yapılması gerekiyor. Örneğin Milas’a, Fethiye’ye giriş çıkışın önlenmesi gerekiyor. Bu konuda pandemi kurulları sayılara bakarak, oradaki duruma göre inisiyatif kullanmalılardır. Zaten sokağa çıkma yasağı da biraz gecikti. Geçmişe değil, geleceğe bakmamız gerekiyor. İlçelerin giriş çıkışları vaka sayısına göre değerlendirilmesi lazım.”

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık