Başkan Sabancı: “Haksız rekabeti kınıyorum!”

​​​​​​​Türkiye Bakkallar ve Bayiler Esnaf Sanatkârlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı, geçtiğimiz hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında yasak olmasına rağmen büyük marketlerin alkol satışı yaptığını, ancak küçük bakkal ve büfelerin alkol satamadığını söyleyerek, “Bu haksız rekabeti esefle kınıyorum” dedi.

Başkan Sabancı: “Haksız rekabeti kınıyorum!”
  • 09 December 2020, Wednesday 9:49

Türkiye Bakkallar ve Bayiler Esnaf Sanatkârlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milas Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Özay Sabancı, basın açıklamasında bulunarak üyelerin pandemi döneminde yaşadığı sorunları dile getirdi.

“Çok kıymetli esnaflarımız, uygarlıklara başkentlik yapmış Milasımızın güzel insanları… Yaşadığımız bu pandemi süreci bir çok zorluğu ve mağduriyeti de beraberinde getirmiştir. İnşallah en kısa sürede biter ve hayatımız normalde döner diye umut ediyorum.” diyerek açıklamada bulunan Başkan Sabancı, geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında yasak olmasına rağmen büyük marketlerin alkol satışı yaptığını ancak tekel bayiliği yapan küçük bakkal ve büfelerin alkol satamadığını öne sürdü.

Haksız rekabetin verdiği zarara dikkat çekerek bu durumu esefle kınadığını ifade eden Başkan Sabancı, alkol satış fişlerini de göstererek şunları kaydetti:

“Sık sık bilgi akışı sağlayan değerli kaymakamımız, değerli belediye başkanımız, değerli oda başkanlarımıza ve mahalle muhtarlarımıza tek tek teşekkür ediyorum. Tüm ülke çok zor bir süreçten geçiyoruz. Ancak en çok zorluğu yine küçük esnafımız çekiyor. Bazı esnaflarımız bu süreçte hiç işletmesini açamamakta kimisi de sınırlı süreli açabilmekte sizlere hizmet sunmaya çalışmaktadır. Özellikle bakkallarımız sizlerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet vermektedirler. Ancak hizmet verirken haksız rekabete uğradığımızı düşünüyorum. İnanın çok üzülüyorum. Geçtiğimiz hafta sonu bazı büyük marketlerin alkol satışı yapması biz küçük bakkalların büfelerin satamaması bizleri derinden yaralamıştır. Bu tür haksız rekabeti esefle kınıyorum. Yeni çıkan genelgeye göre büyük firmalar online siparişlerle 24.00’e kadar hizmet verebilir denilmekte, oysa biz de bir telefonla hizmet vermeye hazırız. Yürüme mesafesi denilmekte mahalleli 1 kilometre ötedeki x marketlere alkol almaya gitmişlerdir. Bunların örnekleri ve ispatları mevcut. Bunlar bizi derinden yaralamaktadır. Küçük esnaf devletimizin omurgasıdır. Tekrar halkımıza seslenmek istiyorum. Mahallesindeki bakkalına esnafına sahip çıkmayanın ülke ekonomisine katkısı azdır.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık