Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tekin, “Cevap hakkımızı kullanmak için buradayız”

32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Serkan Tekin tarafından Milas’ta bulunan bir haber sitesinin "Nöbetçi Eczane Rezilliği” haberi nedeniyle habere konu olan eczane önünde basın açıklaması yaptı.

Başkan Tekin, “Cevap hakkımızı kullanmak için buradayız”
  • 04 April 2023, Tuesday 15:52

32. Bölge Muğla Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Serkan Tekin, yönetim kurulu üyeleri ve Milaslı eczacıların katıldığı basın açıklaması bugün saat 11:00’de Akçakır Eczanesi önünde yapıldı.

“Cevap hakkımızı kullanmak için buradayız” diyen Başkan Kadir Serkan Tekin “nöbet rezillik değil kamu hizmetidir..” başlıklı açıklamayı okudu.

Açıklama şöyle; 

HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

“Eczacılarımıza karşı 28.03.2023 tarihinde Haber Milas adlı İnternet sitesinde çıkmış olan "Nöbetçi Eczane Rezilliği” haberine istinaden hukuki sürecimizi başlatmadan önce cevap hakkımızı kullanmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız.

Birçok kişi, kurum ve basın organları tarafından geçmişten günümüze özellikle de Pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızla birlikte en ön saflarda yer alan eczacılarımıza karşı birçok saldırı yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Bugün yine eczacılarımıza yönelik saldırılara bir yenisi daha eklenerek Haber Milas adlı internet sitesi 28 Mart 2023 tarihinde Milas'ta 1 tane nöbetçi eczane bulunduğunu ve bu nedenle de vatandaşların saatlerce beklemek zorunda kalarak rezil olduklarını belirten "NÖBETÇİ ECZANE REZİLLİĞİ” manşetiyle yalan haber yayınlamıştır.

NÖBETÇİ ECZANE NASIL BELİRLENİR?

12 Aralık 2022 tarihinde yayımlanan NÖBETÇİ ECZANELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN KILAVUZ ‘un 5.maddesinin 2.fıkrasının 2/a bendi uyarınca “Eczanelerin tatil olduğu gün ve saatlerde, büyükşehirlere bağlı ilçelerde ve büyükşehir dışındaki illerin merkez ilçelerinde faaliyette bulunan eczane sayısının en az 35'te biri kadar eczane nöbet hizmeti vermek üzere belirlenir.” Milas merkezde toplamda 31 tane eczane bulunmakta dolayısıyla da yönetmelikteki açık hükme göre Milas'ta bulunması gereken nöbetçi eczane sayısı l'dir. Odamız buna rağmen inisiyatif ve takdir hakkını kullanarak Milas'ta bulunması gereken nöbetçi eczane sayısını hafta içi 1, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için hafta sonları da 2 eczane olarak belirlemiştir. Buna ilave olarak Milas'ın 4 beldesinde de ayrıca nöbetçi eczaneler bulunmaktadır.

ECZACILAR HER KOŞULDA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDADIR

Eczacılarımız en başta covid-19 pandemisin de olmak üzere gerek orman yangınlarında, gerek sel felaketlerinde, gerek maden facialarında, gerekse deprem felaketinde her daim vatandaşımızın yanında olmuş hiçbir zaman yarı yolda bırakmamışlardır. Pandemi sürecinde ücretsiz olarak tüm halka maske dağıtmış, Aile Sağlığı Merkezlerinin bile hasta bakmadığı dönemde raporlu hastalarımızın ilaçlarını reçetesiz karşılamış; yangın, sel, deprem, maden facialarında gerekli yardımları Sahra Çadırları kurarak ve Tır Eczaneleriyle halka ulaştırarak halkın ihtiyaçlarına var güçleriyle koşmuşlardır. Muğla'da bulunan eczacılarımız da 10 ilimizde yaşanan depremler nedeniyle hem ilimize göç eden depremzedelerimize hem de deprem bölgesine gönüllü giderek gerekli olan ilaçlarım ücretsiz olarak dağıtmışlardır. Tüm bunlara rağmen yapılmış olan bu haber neticesinde eczacılarımız son derece manevi açıdan çöküntüye uğrayıp, haberin etkisiyle sarsılmışlardır.

HAFTA İÇİ 1 HAFTA SONU 2 NÖBETÇİ ECZANE BULUYOR

Görüldüğü üzere Muğla Eczacılar Odası hem söz konusu kılavuza uygun olarak hem de kıymetli vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde düşünceli davranarak kılavuzda belirtildiği gibi 1 tane değil hafta sonlarıyla birlikte 2 tane nöbetçi eczaneyi değerli Milas halkının hizmetine sunmuştur. Dolayısıyla da haberde yer aldığı gibi halkımızın mağduriyetine yol açmamış tam tersine gereken sağlık hizmetlerini en verimli şekilde alabilmeleri için uğraşmışlardır. Toplum sağlığı bakımından her sıkıntıda halkın yanında olan eczacılarımızı bu haber derinden yaralamış, son derece üzmüştür, Haberde belirtildiği gibi 1 tane nöbetçi eczanenin aksine hafta içi 1 hafta sonları 2 eczane bulunmaktadır. Yapılmış olan haber bu nedenle aynı zamanda TCK'nın 217/A uyarınca halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçunu oluşturmaktadır. Çünkü halkı endişe ve paniğe sevk ederek aleni olarak gerçeğe aykırı bir haber yapılmıştır. Buna ilişkin olarak gereken hassasiyeti göstereceğiz. Bu tür haberlere devam edilmesi halinde ilgili kişi/kişiler hakkında suç duyurusunda bulunma hakkımızı saklı tutuyoruz.”

Başkan Tekin’in açıklaması şöyle devam etti;

“Değerli eczacılarımız dün olduğu gibi pandemi döneminde de, bugün de, gelecekte de her ne pahasına olursa olsun bu ve benzeri haksız saldırılara karşı göğüs gererek dimdik ayakta kalarak, yılmadan usanmadan kıymetli Milas halkında hizmet vermeye devam edecektir. Söz konusu haber bizi manevi açıdan ne kadar yıpratmış olsa da her zaman halk için hizmet yolunda adım atmaya devam edeceklerdir.

Hukuki mücadelemiz konusunda odamız yetkili avukatı Sayın Av. Canan Karaosmanoğlu ile görüşmeler sonrasında tüm hukuki işlemler başlatılmıştır.”

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis