Başkan Tokat 13-14 Kasım Zeytin Hasat Şenliği konuşması

​​​​​​​“Sayın Kaymakamım, kıymetli protokol, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, bu şenlik için şehir dışından gelen değerli misafirlerimiz, ulusal ve yerel basınımızın güzide temsilcileri ve zeytinin başkenti Milas’ımızın çok değerli insanları, kıymetli hemşehrilerim;

Başkan Tokat 13-14 Kasım Zeytin Hasat Şenliği konuşması
  • 15 November 2021, Monday 9:38

''Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı,

Yetmişinde bile, meselâ, zeytin dikeceksin,

Hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil,

Ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için,

Yaşamak yani ağır bastığından.''

Denilerek büyük Usta'nın dizelerinde dahi yaşama ve umuda rüzgar olan, tüm kutsal kitaplarda adı geçen, tadında sağlığı, yapraklarının yeşilinde barışı simgeleyen, binlerce yıllık ata ağacının büyük hikayesinde bizleri buluşturan Zeytin'in hasadından, hasadın şenliğinden; sağlığa, barışa, huzura, yeşile, yaşama, insana ve tüm insanlığa merhaba.

Değerli Dostlar;

Milas, geçmişten bugüne, tarihsel olarak çok önemli merkezlerden bir tanesi. 8 bin yıllık zeytincilik kültürünün yaşadığı bir coğrafya. Hiç şüphe yok ki her hasat yeni bir doğumdur, yeni bir başlangıçtır.

Ben de bugün burada bir yerel yönetici olarak topraktan gelen, emekle yoğurulan bu yeni hasadın heyecanını, bereketini, mutluluğunu ve geleceğe dair taşıdığı tüm umudu sizlerle birlikte bölüşmenin büyük hazzını yaşıyorum.

AB Coğrafi işareti Milas zeytinciliği için sadece gelinen bir nokta olmanın ötesinde sektör için yeni bir başlangıçtır. Bildiğiniz gibi alınan coğrafi işaret sonrası Milasımızda büyük bir markalaşma yarışı başladı. Zeytinyağı marka sayımız kısa sürede 70’e yaklaştı. Bunlar coğrafi işaret kalitesinde özel üretim yapan markalarız. Markalaşma daha da artacak. Markalaşma ile birlikte genel zeytinyağı üretimi içindeki kaliteli zeytinyağı oranı daha da yükselecek. İç pazar payımız artacak. Üreticilerimiz ihracata başlayacak. Milas dünya zeytin piyasalarında hak ettiği yere gelecektir.

Hiç şüphe yok ki son dönemde büyük felaketler yaşadık. Önce yangınlar vurdu zeytinlerimizi, sonra bir büyük hortum felaketi ile yaralandık. Her biri yüzlerce yılda yetişen binlerce zeytinimizi kaybettik. Zararımız büyük.

Bunun yanına bir de döviz kurundaki dalgalanmalar ve yüksek girdi maliyetleri eklenince çiftçimizin, üreticimizin beli büküldü. Üretim yapamaz hale geldi… Ama biz her ne olursa olsun, umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz. Zaman alacak belki fakat; mutlaka ve en hızlı şekilde hep birlikte saracağız yaralarımızı.

El birliği ve dayanışmayla bu sürecin üstesinden gelecek; Gelişerek, güçlenerek büyüyeceğiz.

Milas küllerinden yeniden doğacak, kazanan zeytincimiz olacak, kazanan Milas olacak, kazanan Türkiye olacak.

Kıymetli Hemşehrilerim, Çok değerli misafirler;

7. Milas Zeytin Hasat Şenliği Milas zeytinciliği için yepyeni aydınlık bir geleceğe ışık olsun. Bu vesileyle başta üreticilerimiz olmak üzere, Milas Kaymakamlığımıza, Ticaret Odamıza, Ziraat Odamıza, Tariş’e, Ünivesitemize ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza Milas için aşkla çalışan herkese yürekten teşekkür ediyor, önümüzdeki yıllarda Hasat Şenliğimizi daha ileri noktalara taşımak ve ülkemizde gerçekleşen zeytin hasat şenlikleri içinde bir marka haline dönüştürmek için mutlaka zeytincilik sektörünün bu işin içinde daha fazla bulunması gerektiğini özellikle bir kez daha vurgulayarak; tüm halkımızı bir kez daha iki gün boyunca sürecek olan Zeytin Hasat Şenliğimizin tadını çıkarmaya davet ediyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık