Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat, 4. hizmet yılını değerlendirdi…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, vatandaşların takdiriyle göreve geldiği 3’üncü döneminin 4’üncü yılında, tamamlanan ve planlanan projeler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.

Başkan Tokat, 4. hizmet yılını değerlendirdi…
  • 18 April 2023, Tuesday 17:19

Belediye Başkanlığı görevinin her döneminde, üreten ve yerel kalkınmayı önceleyen belediyecilik anlayışıyla sunduğu hizmetleri halka aktaran Başkan Tokat, düzenlenen 4. Hizmet Yılı Bilgilendirme Toplantısı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda saat 11.00’de gerçekleşen toplantıya CHP Muğla Milletvekilleri Suat Özcan ve Mürsel Alban, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda ve dernek başkanları, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda deprem bölgesine yönelik yapılan çalışmalar ve Milas’ta yürütülen doğalgaz çalışmalarında gelinen son nokta hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

BOTAŞ ve Akmercan Muğla Doğal Gaz firmasının verdiği bilgilere göre 2023 yılı sonuna kadar, doğal gazla ilgili 30 km yatırım yapılacağını ve Müştakbey Caddesine kadar gelecek olan doğal gaz çalışmaları ile yaklaşık 7500 konuta gaz verilmesinin planlandığını ifade eden Başkan Tokat “Milas merkezinin tamamına da önümüzdeki 3-4 yılın sonunda doğal gaz verilecektir” dedi.

“İyi niyetli, samimi ve açıklığa önem veren bir yönetim anlayışı gereği her yıl düzenli olarak halkımızın karşısına çıkıp hesap veriyoruz.” diye konuşan Başkan Tokat, açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Son dönemde yaşanan olağanüstü şartlar, pandemi, yangınlar, depremler düzenli olarak sizlerle buluşmamızı ve bu anlamda hesap verme görevimizi yerine getirmemizi kısmen de olsa engelledi.

Bu yıl ülkemizi sarsan deprem felaketi yaşadık. Günlerini sarkıtsak da belediyemizin avantajları, dezavantajları, olumlu ve olumsuz tabloları, yaptıkları ya da yapamadıkları, planladıkları ya da planlayamadıkları gibi temel konularda hem sizlerle hem de vatandaşlarımızla hasbıhal etmek için burada toplandık. Bu davete icabet ettiğiniz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Ramazan ayı içerisindeyiz. Kısa bir süre sonra da Ramazan Bayramı'nı kutlayacağız. Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.”

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük deprem felaketinde Milas halkının büyük desteğiyle koordineli bir şekilde yardım çalışmalarını yürüttüklerini belirten Başkan Tokat; “Deprem bölgesine, 14 tır yardım malzemesi ulaştırdık. Türk Kızılay Marmaris Kan Bağışı Merkezi işbirliğiyle, Ek Hizmet Binamız Otoparkı’nda personelimizin ve vatandaşlarımızın desteğiyle kan bağışı kampanyası düzenledik. Mobil ikram aracımızla depremin ilk anından itibaren depremzedelerimizin yanında olduk.

Labranda Su Fabrikamız, deprem bölgesindeki afetzedelerin içme suyu ihtiyacını karşılamak için deprem bölgesine su sevkiyatlarını sürdürdü. Deprem bölgesine göndermek için 40 tane kıl çadır yaptırdık. Deprem bölgesine göndereceğimiz çadırlarda kullanmak üzere Makine İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğümüzce ranza, soba imalat işimizi tamamladık.” dedi.

Vatandaşların yakından takip ettiği doğalgaz çalışmalarında gelinen son durum hakkında da açıklamada bulunan Başkan Tokat, “Temmuz ayının sonu olarak verilen ilk sürede bir aylık daha bir uzama olabileceği belirtildi. 2022 yılında başlanılan doğal gaz çalışmalarına, 2023 yılı boyunca devam edilecektir. İlçemiz merkez mahallelerindeki doğal gaz yatırımlarının 2030 yılında bitirilmesi planlanmaktadır. 2022 yılında; 28 kilometre doğal gaz boru hattı yapılarak, 630 binada yaklaşık 6 bin konuta doğalgaz verilecek şekilde yatırım yapıldı. 2023 yılında; 30 kilometre yatırım yapılacak ve yaklaşık olarak 7 bin 500 konuta gaz verilecektir. 2023 yılında şehir giriş istasyonu imalatı da bitirilecektir.” dedi.

Başkan Tokat, konuşmasının sonunda devam eden bazı projelerini tamamlamak ve hayalindeki projeleri gerçekleştirmek istediğini söyleyerek, “Hep muhalefet belediye başkanı olarak görev yaptım, inşallah 14 Mayıs seçimleri sonrasında iktidar partisi belediye başkanı olarak da  görevime devam etmek isterim” dedi.

4. Hizmet Yılı Bilgilendirme Toplantısı, müdürlük faaliyet raporlarının sunumunun ardından sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis