BAŞKAN TOKAT BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ilçemizde görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Gündeme dair konuşmaların yapıldığı ve yerel basının sorunları hakkında istişarelerin yapıldığı toplantıda Başkan Tokat basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

BAŞKAN TOKAT BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
  • 28 October 2021, Thursday 10:32

Gerçekleşen toplantıya Milas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş, Halil Mutlu ve Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü H. Arda Varol katıldı.

‘İmkanlar ve mevzuat dahilinde yerel basını desteklemeye çalışıyoruz’

Yerel basının çalışma şartlarının zorluğuna değinen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “ Yerel basının çalışma şartlarının daha da ağırlaştırılması bakımından bazı düzenlemeler, düzenleme girişimleri ve çabalar var. Marmaris’te bir yerel basın çalıştayı düzenlendi. Benim de son gününde orada olma fırsatım oldu. Yerel basını ayakta tutmak, özellikle kartelleşmiş ve holding sistemine bağlanmış yaygın basının karşısında yerel basının desteklenmesi bir zorunluluk haline geliyor. Gerek çalıştay süresince orada şahit olduğumuz sunumlar gerekse bu yaşadığımız süre içerisinde ülkemizde karşı karşıya kaldığımız uygulamalar karşısında şunu hep ifade ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Bizim basından yandaşlık ya da diğer isimler adı altında hiçbir beklentimiz yoktur.

İki temel prensibi hep uygulamışızdır. Birincisi meslek etik kurallarına riayet, ikincisi de halkın doğru bilgilendirilmesi, doğru haber alma hakkının en iyi şekilde yerine getirilmesidir. Bu hususları vurgularken hep ifade ettiğimiz bir üçüncü nokta daha var. Eğer topluma doğru haber verilmek isteniyorsa  haberin konusu olan öznelerle bir görüş alışverişi veya en azından ne diyeceklerini sorulması, cevap hakkı tanınması bence çok adilane olur. Bu 3 temel meslek etik kurallarımıza riayet, halkın doğru bilgilenme hakkına riayet bir de savunma imkanının tanınması ilkeleri dışında yerel basından başka bir beklentimiz yoktur. Sadece bunları sağlamanız bile yerel basını destekleme mecburiyetini bize yükler. Bu konuda bakış açımız nettir ve elimizden geldiğince gerek imkanlar gerekse mevzuat dahilinde yerel basını bu anlamda desteklemeye çalışıyoruz” dedi.

‘DSİ çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını istiyoruz’

DSİ’nin yapmakta olduğu çalışmalarla ilgili belediyenin haksız bir şekilde suçlanmakta olduğuna değinen Başkan Tokat; “DSİ’nin çalışmalarından dolayı hala bütün eleştiriler Belediye’ye geliyor. Bu çok büyük bir haksızlık. Yapılan işin boyutuna göre bizim bu kadar gecikmiş bir çalışma sistemimiz olmadı ve ortaya çıkardığımız ürün de hiçbir şekilde bu kadar kalitesiz olmadı. Biz de bu konuda muzdaribiz. Ama sosyal medya ve basında yazılanlara baktığımızda hala belediyenin üstüne gelindiğini görüyoruz. Buna da üzülüyoruz. DSİ’nin çalışmalarını bir an önce bitirmesini ve bir an önce toparlamasını istiyoruz.

Biliyorsunuz biz anlaşma yaptık. Asfalt bölümlerini bize devrettiler ama parke bölümlerini bize devretmediler. Kendi müteahhitleriyle yapacaklarını söylediler. Uygulamaların çok yavaş gittiğini bu yavaşlık sonunda ortaya çıkan tamiratın da hiç tamirat gibi görünmediğini sizler de biliyorsunuz. Önerimiz geçerlidir. Parke konusunu da bize devrederlerse biz de seve seve onu üstümüze alırız ve olması gerektiği gibi layıkıyla o işi yaparız” dedi. Başkan Tokat, “bu ihale dışında, o yolları bizim yeniden yapmamız şimdi doğru değil. Biliyorsunuz doğalgaz gelme durumu var. O zaman tekrar bozulacağından şimdi o yolları yapmamız doğru olmaz” dedi.

‘Milas’ın bu bölgenin, belki de Muğla’nın en iyi çalışan alt yapısı var’

Milas’ın düzenli ve iyi çalışan bir alt yapısı olduğunun altını çizen Başkan Tokat; “Özellikle geçen yağmur döneminde DSİ çalışma bölgelerinde ciddi sıkıntılar yaşandı. Vatandaşlarımız tarafından alt yapı sorgulanmaya başlanılıyor. Bu doğru bir şey değil. Milas’ın DSİ’nin kazı yaptığı bir caddede sıkıntı yaşadı diye alt yapısının olmadığı anlamına gelmez. Milas’ın bu bölgenin belki de Muğla’nın en iyi çalışan alt yapısı var. Bunun haricinde Sodra eteklerinde spor salonu, okul inşaatları bölgelerinde o inşaatlar etrafındaki çamurun taşın yağmurun etkisiyle aşağı gelmesiyle bir sıkıntı oldu ama inşaatlar toparlandığında orası düzelecek. Bizim de Sünnetçikuyu mevkiinde ciddi çalışmalarımız var. İstinatlar tamamlandı. Yolların düzenlenmesiyle ilgili çalışma programımızı uygulayacağız. Bu bölgede güzel çalışmalarımız var” dedi.

‘Yöresel tohumlar noktasında üreticimizi destekleyeceğiz’

Üreticileri destekleme noktasında çalışmaların olduğunu belirten Başkan Tokat; “Yangın felaketinden doğan yaraları sarmaya devam ediyoruz. Dün Fesleğen’deydik, bugün Beycilere gidiyoruz. Arıcılık faaliyeti yürüten üreticilerimize Lions Kulübü iş birliğiyle desteklerde bulunduk. Bugün de Beyciler ve civar köylerimize tohum desteğinde bulunacağız. Özellikle yöresel tohumlar noktasında üreticimizi destekleyeceğiz” dedi.

‘Konser ve Fener Alayı programımız var’

Gerçekleştirilen çalışmalar ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Hortum felaketinde zarar gören yerlerdeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Gerek Ören tarafında gerekse Derince tarafında bu anlamda ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir yandan Zeytin Hasat Şenliği’nin hazırlık ve organize çalışmalarını sürdürmekteyiz. Bir yandan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili programımızı hazırlıyoruz. 28 Ekim’de Ören’de, 29 Ekim’de Güllük ve Milas’ta konser ve Fener Alayı programlarımız var”dedi.

Basın mensuplarına davete katılmalarından dolayı teşekkür eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuşmasını tamamlamasının ardından basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık