Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat, “Değişim bizim omuzlarımızda”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ören’deki seçim ofisi İsmet İnönü Caddesi’nde bugün saat 14:30’da düzenlenen törenle açıldı.

Başkan Tokat, “Değişim bizim omuzlarımızda”
  • 26 April 2023, Wednesday 17:00

Geniş bir katılımla açılan seçim ofisi törenine; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP Muğla Milletvekili Adayı Cumhur Uzun, CHP eski dönem milletvekilleri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Reşit Çavuşoğlu, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, Gelecek Partisi Milas İlçe Başkanı Murat Sodra, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile partililer katıldı.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

Açılış konuşmasını CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya yaptı. Başkan Çetinkaya, “14 Mayıs’a çok az bir süre kaldı. Bu süre zarfından çalışmalarımızı gece gündüz demeden devam ettiriyoruz. İktidar olmamıza, halkın egemenliğini kurmamıza, Çankaya Köşkü’ne Cumhurbaşkanımızı göndermemize çok az kaldı. Bu dönemde çiftçimiz, üreticimiz, memurumuz, emeklimiz kazanacak. İnsanca yaşamak, halkça bir düzeni kurmak için birlikte mücadele edeceğiz. 15 Mayıs sabaha tekrar bulaşacağız ve başardık arkadaşlar diyeceğiz.” derken, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Murat Sodra, “Soygun, vurgun düzeninin bitmesine çok az kaldı.” dedi.

28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Cumhur Uzun ise, “Bir Halil İbrahim Sofrası kurduk, bir kapısını da Ören’de açtık. Açtığımız her kapı güzel yarınlarımıza açılan kapıdır. Bu kapılardan sizin emek ve gayretlerinizle çıkacak oylar, Türkiye’nin bir döneminin sona ermesini ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık yoluna yönünün yeniden çevrilmesine neden olacak. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimleri sadece bir seçim olarak görmeyin. Bu düzene itirazımız var dediğimiz bir seçim olacak. Doğruyu gücümüzün yettiğince anlata anlata çoğalacağız.” dedi.

Daha sonra kürsüye CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan gelerek, seçiminin kazanılması gerektiği ve 14 Mayıs’ın önemi hakkında bir konuşma yaptı.

BU RÖVANŞI HEM MİLLET İTTİFAKI HEM DE CUMHUR İTTİFAKI SEÇMENİ İÇİN ALACAĞIZ

Programda son konuşmayı ise Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptı.

Başkan Tokat’ın konuşması şu şekilde;

“15 Mayıs sabahı bize yeni bir Türkiye ve güzel bir yaşam armağan edecek. Çalışmalarımızı sanayi sitesinde devam ettik. Uzun yıllarda siyasetin içerisinde olduğum için kimin hangi partiden olduğunu az çok tahmin ediyorum. Başka partilere mensup sanayi esnafı bile değişim istiyor.  Biz bu değişimin sesiyiz. Bu değişim bizim omuzlarımızda. Dedelerimiz bizler çağdaş ve özgür bir ülkede yaşayalım diye kendilerini feda ettiler. Şimdi cumhuriyetin ikinci yüzyılına başlarken, bizim de üzerimizde bir sorumluluk var. Ülkemizi ve cumhuriyetimizi Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda tekrar inşa edip, tekrar geliştirmek, demokrasi ile taçlandırmak görevi ile karşı karşıyayız. Sorumluluğumuz çok ağır. Bunun bilincinde olmamız gerekiyor. Elimizden gelen tüm çabaları göstererek, yoğun bir çalışma ile bu kalan süreyi güzel değerlendirmemiz gerekiyor. Biz hiç kimseyle yarışmıyoruz. Biz bir Halil İbrahim sofrası kurduk, bizim görevimiz bu sofrayı büyütmek. Bu sofraya 85 milyon Türk yurttaşının tamamı davetli. Seçimde farklı partiler adı altında seçime giriyoruz ama Kemal Kılıçdaroğlu yarışan değil birleştiren bir aday. Türkiye olarak acil bir sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin yanında bir referanduma gidiyoruz. Tek adam rejimi ile devam edecek miyiz, yoksa çağdaş, çoğulcu parlamenter sisteme geçiş mi yapacağız? Egemenliği halktan alıp saraya veren anlayışla 14 Mayıs’ta rövanşa çıkıyoruz. Bu rövanşı hem Millet İttifakı hem de Cumhur İttifakı seçmeni için alacağız. Türkiye’de kadınlar ve gençler bu seçim sizin seçiminiz.  Gençler siz dünyaya bizden farklı gözle bakan bir nesilsiniz. Özgürlükleriniz ve yaşam kaliteniz, akla ve bilime olan bağlılığınız, bilgiye verdiğiniz değer 20 yıl içerisinde tarumar edildi. Tekrar sizin özlediğiniz gibi bir dünya yaratmak için bu seçimde size çok büyük bir görev düşüyor.”

Konuşmaların ardından seçim ofisinin açılış kurdelesi kesildi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık