Başkan Tokat, Dünya Hukuk Günü’nü kutladı

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat,  10 Temmuz Dünya Hukuk Günü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan Tokat, Dünya Hukuk Günü’nü kutladı
  • 10 July 2021, Saturday 10:05

Başkanı Muhammet Tokat’ın mesajı şu şekilde;

“Hukuk Yoluyla Dünya Barışı konulu konferansların üçüncüsünün 10 Temmuz 1967 günü Cenevre’de yapılması üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla 10 Temmuz günü, Dünya Hukuk Günü olarak ilan edilmiştir. Hukuk, bugün sadece bireyler için değil; toplumlar, ülkeler ve dünya için her zamankinden daha fazla önem arz etmektedir.   

Barışın en büyük güvencesi olan hukukun üstünlüğünün benimsendiği, herkese eşit olarak uygulandığı bir dünyada yaşama umudu insanları ve toplumları birleştirmekte; kardeşçe, barış içinde yaşamak bu günde anlam bulmaktadır.

Yurttaşlarımızın rahat, güvenli ve huzurlu şekilde yaşamlarını sürdürmeleri, hukukun sağlıklı bir şekilde işlevine devam edip, tam bağımsız olarak kalması ile mümkündür. Şu güzel sözü bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum; gücün hukuku olmaz, hukukun gücü olur.

Bu vesileyle kamu vicdanına ve yasalara bağlı olarak; birey hak ve özgürlüklerinin savunulmasında, hakların korunmasında, hukukun üstünlüğünün var olmasında yılmadan çaba gösteren; demokratik, sosyal ve hukuk devletinin devamının güvencesi olan tüm yargı mensuplarımızın 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü’nü kutluyor, çalışma hayatlarında kolaylıklar diliyorum.”

 

 

 

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık