Başkan Tokat halka 3 yılın hesabını verdi..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, seçildiği 2009 yılından bu yana yaptığı ‘Halka Hesap Verme’ toplantısını gerçekleştirdi. Martta yapılması planlanan ancak bu yıl pandemi, Ankara ziyaretleri ve yerel gündem nedeniyle nisan ayı sonuna sarkan ‘Halka hesap verme’ toplantısı, basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı; sosyal medyadan canlı yayınlandı. “Milas İçin Aşkla” çalışıyoruz diyen Başkan Tokat, hem seçimin ardından geçen 3 yılı, hem de önümüzdeki yılın planlarını paylaştı. 2019’daki seçimin ardından yaşanan 3 yılı anlatmak, 3 saate sığmadı. 

Başkan Tokat halka 3 yılın hesabını verdi..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, partisiyle girdiği 2019 yerel seçimlerini, yüzde 51,31 gibi önemli bir oy oranıyla kazandı. Seçimin ardından geçen 3 yılda, Milas için önemli yatırımlar, önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Başkan Tokat, göreve geldiği 2009 yılından bu yana her yıl yaptığı ‘Halka Hesap Verme’ toplantısını, bu yıl da yapmayı ihmal etmedi. Mart ayında yapılması planlanan ‘Halka Hesap Verme’ toplantısı, Başkan Tokat’ın koronavirüse yakalanması, ardından yaptığı Ankara ziyareti ve Milas gündemi nedeniyle bu yıl basın mensupları eşliğinde Başkanlık makamında yapıldı. 

Sözlerine Milas Belediyesi’nin mali durumu hakkında bilgi vererek başlayan Başkan Tokat, Milas Belediyesi’nin 137 milyon lira borcu bulunduğunu, karşılığında ise 145 milyon lira alacağı olduğunu kaydetti. Tokat ayrıca, belediye bütçesinin 2022 yılı için ekim ayında 340 milyon belirlenmesine rağmen yaşanan kur ve maliyet artışı nedeniyle neredeyse eridiğini; bütçenin 400 milyon olması için ek bütçe çalışması yaptıklarını ifade etti.

2009 yılında ‘yola çıktıklarında’ kentin kronikleşen sorunları hakkında çalışma yapmayı kendilerine kural edindiklerini  ifade eden Tokat, bu çalışmaların büyük bir çoğunluğunu hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl alınan 41 araçlık dev yatırım ile Milas Belediyesi’in iş makinesi ve araç kiralamalarının önüne geçildiğini kaydeden Tokat, “Bu yatırım için 20 milyonluk harcama yaptık. O dönem yapmamız sebebiyle 30 milyonluk kur artışından kaynaklı tasarruf etmiş olduk. 15 milyon civarında da kiralama tasarrufu yaptık. Bu yaptığımız en akıllı yatırımlardan biridir.” dedi ve 10,5 milyon liralık yeni bir iş makinesi yatırımı yaptıklarını, grayder, ağır iş makinası ve kamyonların araç parkına ekleneceğini sözlerine ekledi. 

Labranda Su Fabrikası’na yapılan 20 milyonluk yatırıma da değinen Tokat, “Fabrikamızda combatik sistem pet şişirme, dolum, kapama, etiketleme, paketleme, streçleme makinesi kurulumu, bardak su üretim makinesi kurulum ve boru hattının yenilenmesini tamamlayarak üretim kapasitemizi artırdık.” dedi. Yeni alınan 12 personelle, bundan böyle 3’lü vardiya olarak çalışılacağını, stok artırma çalışmaları da yaptıklarını belirten Başkan Tokat, lüks yerlerin talebi olan cam şişe su üretmek için de başka bir yerde tesis kurmanın hedeflerinde olduğunu belirtti.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde 213 personelin görev yaptığını söyleyen Tokat, yaz sezonunun gelmesiyle yeni bir personel alımının yaşanacağını müjdeledi.


 

Tokat, Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Milas Geçici Hayvan Bakımevi’nde önümüzdeki günlerde kapasite artırımı gibi bir takım çalışmalar yapılacağını belirterek, üç yıllık süreçte bin 350 adet sokak köpeğine kuduz aşısı, bin 850 adet köpeğe antiparaziter uygulaması, 350 adet mikroçip uygulaması yapıldığını; 780 civarında köpeğin tedavi edildiğini ve 400 adet sokak köpeğinin sahiplendirildiğini söyledi.

Başkan Tokat, Milas Belediyesi’nin pandemi süreci içerisinde zorlu fakat başarılı bir sınav verdiğini belirterek, “Pandemi sürecinde belediyemiz olumlu not ve puanlar aldı. Merkezi idarenin başarısız olduğu pek çok konuda Milas Belediyemiz güzel işler başardı ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir görev üstlendi” dedi. 

Başkan Tokat, Ören Altyapı Projesi’nin ihalesinin yapıldığını, 15 günlük bir inceleme sonucunda ihaleye onay çıkması halinde çalışmaların bir an önce başlayacağını dile getirererek, altyapı projesi ile belediye bünyesinde yapılacak Ören Sahili düzenleme projesinin koordinasyon halinde ilerleyeceğini söyledi. Tokat, yakında Güllük Sahil Bandı’nda da yenileme çalışmalarının yapılacağını, direklerin alındığını, tekrar kazı olmaması için Aydem ve HZR Su’nun başlayacağı çalışmaların ardından Belediyenin de sahil bandı düzenlemesine başlayacağını sözlerine ekledi.

Beçin Kavşağı’ndaki boş araziyi de yatırım planları içerisine aldıklarına değinen Tokat, bölgede yöresel ürünler satış ve kahvaltı mekanı oluşturulacağını söyledi. Belediye bünyesindeki Gıda A.Ş. bünyesinde ayrıca, Milas Parkı’ndaki alanda kafeterya ve yerel ürünler satış noktasının hizmete gireceğini, aynı çatı altında Ören’deki Belediye Kafeteryasının da işletileceğini söyledi.

Başkan Tokat, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara dair istatistiki veriler de paylaştı. Verilere göre; Fen İşleri Müdürlüğü’nce Milas’ta 1. Kat asfalt sathi kaplama 291 bin 960 metrekare, 2. Kat asfalt sathi kaplama 198 bin 323 metrekare, sıcak asfalt sathi kaplama  bin 340 metre, beton kaplama yol 16 bin 263 metrekare, beton parke ve doğal taş ile yol 279 bin 981 metrekare, dekoratif parke taşı ile kaldırım 3 bin 321 metre, beton bordür taşı döşeme 16 bin 071 metre, beton yağmur oluğu döşemesi bin 158 metre olarak gerçekleşti.

Başkan Tokat ayrıca, Milas’ta çocuk oyun parkı kurulmayan mahalle kalmadığını söyledi. 

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün Milas Belediyesi bünyesindeki en önemli müdürlüklerden biri olduğunu belirten Tokat, bu süreçte Pinkoop ve Melekler Atölyesi işbirliğinde arıcılık eğitimi düzenlendiğini ve Milas’ta meydana gelen yangın sonrasında çiftçilere 150 ton kesif ve 250 ton kaba yem desteği verildiğini kaydetti. Başkan Tokat, üreticilere 80 bin 650 kg arpa, buğday ve tritikale tohumu dağıtımının gerçekleştirildiğini ve 75 bin metrekare alana MBB ile imzalanan protokol çerçevesinde tritikale tohumu ekildiğini ifade etti. Tokat, “Arıcılık faaliyeti gösteren üreticilerimize 46 bin kilogram şeker, halı dokuyan 238 vatandaşa 4 bin kilo halı ipi ve MBB ve Lions Kulübü işbirliğiyle 13 üreticiye 4 bin 25 kg arı keki dağıtımı yapıldı. Tespit edilen alanlarda yaban hayvanları için 10 bin kg yemleme yaptık. Üreticilerin elinde kalan yaklaşık 35 ton narenciye vatandaşlarımıza dağıtıldı. KOZABİRLİK işbirliği ile alım garantili ipek böceği yetiştiriciliği kampanyası başlattık. ‘Yerel tohum geleceğimizdir!’ kampanyası ile ata yadigarı yerli tohumlarımızı topluyor ve çoğaltıyoruz. Tarımsal kalkınma kooperatifleri ile protokol imzalayarak ortak projeler üretiyor, çiftçilerimize destek oluyoruz.” dedi.

Başkan Tokat daha sonra gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularına da yanıt verdi.

Halka Hesap Verme toplantısı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıya; Milas Belediye Başkan Yardımcıları Halil Mutlu ve Mehmet Ateş ile CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya da katıldı.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık