Başkan Tokat: “HASTALIĞIN GİDİŞATI KAYGI VERİCİ”

Milas Belediye Meclisi’nde konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, koronavirüs pandemisinin Milas’ta da hızla yayıldığını, vatandaşların aşılamasını tamamlaması gerektiğini söyledi. Tokat ayrıca İş Bankası ile yapılan promosyon anlaşmasının ardından belediye personelinin 8 bin 910 lira kazanç elde ettiğini ifade etti.

Başkan Tokat: “HASTALIĞIN GİDİŞATI KAYGI VERİCİ”
  • 07 February 2022, Monday 17:38

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Meclis Toplantısı öncesi konuştu. Tokat, toplantı öncesinde hastalığın gidişatının kaygı verici olduğunu belirterek, “Sağlık sistemi tamamen tıkanmış durumda. Hastanelerde, sağlık kuruluşlarında, filyasyon ekipleri de gerçekten çok ağır şartlarda çalışıyorlar. Elimizden geldiğince bu sistemi desteklemeye çalışıyoruz. Fakat Sayıştay biraz farklı değerlendiriyor. Bugün akşam da Sayıştay görevlileri raporlama için tekrar gelecekler. Kendileri ile tekrar istişare içinde bulunacağız. İl Sağlık Müdürlüğü’nden aradılar gerçekten durum çok sıkışık. Geçtiğimiz hafta İl Sağlık Müdürümüz saat 10 civarında aradı. Bir panik halinde ‘akşama kadar ulaşmamız gereken sayıya saat daha 10’da ulaştık. Duyuruları artırır mısınız’ dedi. Biz de anons sistemiyle gerekli duyuruları yaptık.” ifadelerini kullandı.

Tokat, sözlerini “Okulların açılmasıyla birlikte hareketlenme de başladı. Okullar, aile içi temas, toplu bulunulan alanlar, en çok yayılma hızının olduğu alanlar. Dikkatli olmamız ve aşılamamızın tamamlanması gerekiyor. Aşılaması olmayan ve kaybettiğimiz çok insan var.” şeklinde devam ettirdi.

Bu sırada AKP’li Hürol Önder’in ‘düzenli test yaptırıyor musunuz?’ sorusunu yanıtlayan Başkan Tokat, düzenli test yaptırdığını ve 4 doz aşı olduğunu söyledi. 

Başkan Tokat, Covid testleri pozitif çıkan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve AKP’li Milas Belediye Meclis Üyesi Hasan Çemrek’e geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ

DİSK Genel-İş Sendikası ile yürütülen Toplu İş Sözleşmesi’nin bu hafta tamamlanacağını belirten Başkan Tokat, şirket işçileri ile ilgili sözleşmelerin tamamlandığını; kadro personelin sözleşmelerinin belirlenmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Başkan Tokat ayrıca; İş Bankası ile yapılan promosyon anlaşmasının ardından belediye personelinin 3 yıllık 8 bin 910 lira promosyon bedeli elde ettiğini ifade etti. MHP’li Mevlüt Kiriş de, Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin hijyenik olmayan bir ortamda görev yaptığını ve bu nedenle ek prim alması gerektiğini söyledi. Başkan Tokat da yasaların el verdiği tüm çalışmanın yapıldığını söyledi.

Milas Belediye Şubat Ayı Olağan Meclisi’nde 11 ana, 5 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Dünkü Meclis toplantısı geç bittiği için, Meclis gündemiyle ilgili haberimizi yarınki gazetemizde bulabilirsiniz.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık