Başkan Tokat önlemleri açıkladı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yeni tip koronavirüs tehdidi dolayısıyla bir takım önlemler alındığını açıkladı. Tokat, önlemler kapsamında Salı, Cumartesi ve belde pazaryerleri haricindeki tüm pazarların kapatıldığını, açık pazaryerlerinde ise belediye tarafından ateşölçer ve termal kameranın hizmete alındığını ve açık pazaryerlerine gelecek vatandaşlara dezenfektan, maske ve eldiven dağıtılacağını duyurdu. Pazaryerlerindeki tüm gıda ürünlerinin poşet içerisinde satılacağını duyuran Tokat, bankların kaldırıldığını ve nikah işlemlerinin yalnızca 2 şahit, 1 fotoğrafçının katılımıyla düzenleneceğini ifade etti.

Başkan Tokat önlemleri açıkladı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında alınan önlemleri kamuoyuyla paylaştı. Koronavirüs ile mücadele sürecinin ciddi olduğunu ve bu anlamda da hassasiyetin en üst seviyede tutulması gerektiğini bildiren Tokat, “Bütün dünyayı saran ama hep birlikte hareket ederek mücadele etmemiz gereken bir durumu yaşıyoruz. Tedbirleri alırsak virüsü hep birlikte yenebileceğimizi hatırlamamız gerekiyor. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı hassasiyetle tüm tedbirleri almaya ve belirtilen kurallara uymaya özellikle davet ediyorum. Sürecin ne kadar devam edeceği bizlerin toplum olarak, bireysel olarak aldığı tedbirlere bağlıdır.” dedi.
“Temel kural; hijyene önem vereceğiz, yakın temaslardan kaçınacağız ve elzem olmadığı sürece, mümkün olduğunca evimizden çıkmayacağız” diyen Başkan Tokat, “Özellikle yüksek yaş grubundaki yurttaşlarımızın bu konuda daha da hassas davranmaları gerekiyor. Virüs güçlü olabilir ama bizim alacağımız tedbirler daha güçlüdür. Gerektiğinde eldiven ve maske kullanarak mümkün olduğunca yakın temastan kaçınarak, toplu alanlarda bulunmamaya özen göstererek basit yöntemlerle etkili tedbirler almamız mümkün. Milas Belediyesi olarak bazı önemli kararlar aldık.” ifadelerini kullandı.
Başkan Tokat, alınan önlemleri şu şekilde sıraladı:
*İlk baştan bu yana kamusal alanlarda gerekli hijyen koşullarını oluşturmak için belediyemiz var gücüyle çalışıyor. Bu noktada her gün amansız ve eksiksiz bir mücadele içindeyiz.
*Gerek personel gerekse de hizmet binalarımıza dönük olarak uygulamakta olduğumuz bazı tedbirlerimiz var.
* Belediyemizde virüsle acil mücadele konusunda bir eylem komisyonu oluşturduk. Başkan yardımcımız Mehmet Çayırlı başkanlığında komisyonumuz Süleyman Karatoprak, Cemal Çelikdemir, Sinem Kılıç, Tuncay Topuz, Arda Varol, Ayhan Samyürek, Halil Erol’dan oluşuyor. Bu komisyonumuz yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili alınacak karar ve tedbirlerle ilgili düzenli olarak çalışıyor.
*Bu komisyonumuza bağlı olarak belediyemizde bir eylem planı oluşturularak çalışmalar koordine edilecek.
*En baştan bu yana belediyemiz olarak tüm toplu etkinlikleri iptal etmiştik. Ayrıca, çalışanlarımızdan, 12 yaşından küçük çocuğu olan kadın personellerimize izin vermek suretiyle onlara tatildeki çocukları ile ilgilenme fırsatı verdik. Şimdi almış olduğumuz karara göre birimlerimizde personel eksiltmesini sağlamak amacıyla, işler aksamayacak şekilde dönüşümlü olan diğer personelimizi de izinlerini kullanmak suretiyle, yoğunluğu azaltacağız.
*Personel ve vatandaşlarımız için belediyemizde ateşölçer ve termal kamera sistemine geçiyoruz.
*Başta, belediye hizmet binası olmak üzere kamu kurumları, umumi tuvaletler, sanayi siteleri, pazaryerleri, eczaneler gibi topluluk alanlarını Milas Belediyesi olarak Muğla Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımızdan da evleri için dezenfekte işlemlerinin yapılması için talepler gelmekte. Biz öncelikle kamusal alanlarda hizmet vermekteyiz. Ancak vatandaşlarımızın kendi özel alanlarında hijyen kurallarını kendilerinin uygulaması gerekiyor. Belediyelerin tek tek evlere girerek hijyen yapmaları mümkün değil.
*Bugün itibariyle ekiplerimiz dezenfeksiyon işlemlerini sürdürüyor.
*Bugün itibariyle caddelerimizde, belediye araçlarımız vasıtasıyla dezenfekte çalışmalarını başlatıyoruz.
*Pazartesi gününden itibaren pazaryerleri ile ilgili bazı kararlar aldık. Pazartesi gününden itibaren, Salı pazarı ve cumartesi pazarı ile belde pazarlarımız dışındaki pazarlar kapanacak. Bu pazarlar dışındaki faaliyetler durdurulacak.
*Açık olan pazaryerlerinde bazı temel kuralları hassasiyetle takip edeceğiz. Belediye olarak, açık olan pazaryerlerinde vatandaşların her girişinde dezenfekte edici malzemeler vereceğiz. Aynı zamanda maske ve eldiven dağıtacağız.
*Pazaryerlerinde gıdalar kesinlikle poşet içinde satılacak. Vatandaşlarımızı ve esnafımızı hassasiyete davet ediyoruz. Bunu sıkı şekilde takip edeceğiz.
*Önümüzdeki süreçte sesli ilan ve billboardlar vasıtasıyla vatandaşlarımızın önlemleri hassasiyetle takip etmesi için duyuruları yapacağız. El ilanları ve sosyal medyayı da kullanacağız.
*Pazaryeri ve caddelerdeki banklarımızı kaldırıyoruz.
*İçişleri Bakanlığının genelgesiyle faaliyetleri durdurulan işletmelerin ve ayrıca İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karara göre durdurulan işletmelerin tebliğ ve denetlemelerini takip ediyoruz.
* Sadece kapatma işlemi değil, hijyen konularında ve fiyat spekülasyonları konusunda denetimler sürüyor.
*Mahalle muhtarlıkları ve belediyemiz bünyesinde kurulan eylem komisyonunun program ve girişimleriyle; diyaloglara girilerek yaşı ilerlemiş hemşehrilerimizin uyarılması ve yardımla desteklenmesi konusunda çalışma gerçekleştiriyoruz.
*Belediyede herhangi bir ödemesi olan vatandaşlarımızın ödemelerini online ya da diğer uzaktan yöntemleriyle yapmaları ile ilgili duyuruyu yapmıştık. Yeniden hatırlatmak istiyorum. Ödemeler için mümkünse belediyemize gelmeden internet üzerinden yapılması gerekmekte.
*Belediye kiracılarımızın bu süreç içerisinde yaşayacakları ekonomik sıkıntılar göz önünde bulundurularak bazı esneklikler sağlayacağız. Ancak bunun için bir meclis kararı gerekiyor. İlk mecliste bunu gündeme getireceğiz.
*Nikah işlemleri devam ediyor. Ancak gün almış veya almamış vatandaşların erteleme niyetleri varsa bunu bize bildirmelerini istiyoruz. Ertelemek istemiyorlarsa, bu konuda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Nikah kıyacak çiftlerin, 2 şahit ve 1 fotoğrafçı dışında kimseyi nikah salonuna getirmemelerini istiyoruz. Nikah merasimine lütfen misafirlerinizi getirmeyiniz.
*Belediyemize personel alımı kapsamında sınav var önümüzdeki hafta. Başvurular devam ediyor ancak sınav, insanların bir araya gelmesini sağlıyor. Bu sınavlarla ilgili şirket yönetimi, pazartesi toplanılarak bir karar alınacak. Ertelenme kararı çıkabilir.
*Eylem planı çerçevesinde toplumsal, kamusal olarak bu virüsü yenmek için üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmenin uğraşısı içerisinde olacağız.
*Bölgemiz bir turizm bölgesi. Büyükşehirlerimizde yaşayıp, evlere kapanma durumunu dikkate alan yurttaşlarımız, bunu tatil havasında değerlendirip ya da bu ortamdan kaçma adına bölgemize gelme konusunda tercih kullanıyorlar. Bu konuda da uyarıyoruz. İtalya bu hatayı yaptı. Virüsün yoğun olduğu bölgede yaşayan vatandaşlar, bu durumdan kaçmak için güney turizm bölgelerine giderek hem riski artırdılar, hem de virüsü taşıdılar. Biz yazlıkçılarımızı uyarmak istiyoruz. Bu sıkıntıyı bir fırsata çevirip, yoğun olarak bu bölgeye akın etmemelerini, buraya yoğun olarak gelmemelerini rica ediyoruz. Bu bir çözüm değil. Herkesin kendi bulunduğu bölgede evine kapanması ve mücadeleye bu şekilde destek vermesi gerekiyor.
*Denetim, hijyen çalışması ve önlemlere yönelik tedbir çalışmalarımız devam edecek.
*Bu süreçte sağlık çalışanlarımıza gayretleri için teşekkür ediyorum. Belediye olarak sağlık çalışanlarımızdan herhangi bir talep gelirse en iyi şekilde yapmaya hazırız.
*Bireysel olarak, toplumsal olarak herkesin bu tedbirlere katılımını belirtmek istiyorum. Bunu hep birlikte başaracağız. Bu virüsün üstesindenden geleceğiz.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık