Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat, tam kapanma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında 18 gün boyunca uygulanacak olan tam kapanma uygulamasında alınacak tedbirler ve uyulacak kurallarla ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

Başkan Tokat, tam kapanma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu
  • 28 April 2021, Wednesday 14:01

Vatandaşımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz

Tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu günler diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat; “Yarın itibariyle yaklaşık 20 gün sürecek tam kapanma uygulamasına giriyoruz. Daha önceki aylarda bu kararı verebilmiş olsaydık. Belki de bu sıkıntıları yaşamamış olacaktık. Buradaki en üzücü noktalardan bir tanesi kapanma kararında vatandaşa herhangi bir destek açıklamasının yapılmamış olması yani bütün faturanın bütün yükün, halkımızın üzerine bırakılmış olması. Bu kapanma süresi içerisinde evine ekmek parası götüremeyecek, rızkını kazanamayacak birçok vatandaşımız büyük zorluklarla karşı karşıya kalacak. Bu konuda devletimizin bazı destek paketleri mutlaka açıklaması gerekiyor. Hükümetimizin bu konuda vatandaşımızın yanında olması gerekiyor. Biz yerel yöneticiler olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgelere bağlı olarak çalışmak durumundayız. Bu çerçeve içerisinde de yasaların bize imkan verdiği çerçevede vatandaşımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bu noktada vatandaşımıza sunacağımız hizmetler kapanma süresi içerisinde devam edecek.

Belediyemiz her noktada halkımızın yanında durmaya devam edecek

Tedbirler çerçevesinde genelde Kaymakamlıklar bünyesindeki sosyal vefa destek ekiplerinin koordinasyonunda ve hükümlülüğünde çalışmalar yürütülmektedir. Belediyelerin de yasalardan kaynaklı olarak, yetki ve görevleri bulunmaktadır. Kapanma süresi içerisinde biz de vatandaşımıza acil durumlarda gerekli destekleri vermek için tüm ekiplerimizle hazırız. İçişleri Bakanlığı’nın çıkarmış olduğu genelgeye baktığımız zaman yerel yönetimlerin zabıta, toplu taşıma, temizlik, katı atık, su, kanalizasyon, karla mücadele, ilaçlama, itfaiye ve mezarlık hizmetleri dışındaki hizmetlerin de bu dönemde kapanma kararları çerçevesinde durdurulması kararlaştırılmış. Bu anlamda da bu personelimizin de kapanma kararı gereği işine gelmemesi gerekecek. Bu nedenle bazı alanlardaki hizmetlerimizde bir durağanlık söz konusu olacak ama vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının zorunluluklarının giderilmesi noktasında belediyemiz her noktada halkımızın yanında durmaya devam edecek. Bu noktada zor durumda olan vatandaşlarımızın direk belediyemize ulaşarak, ya da muhtarlıklar vasıtasıyla istek ve taleplerini bize ileterek, biz de onların yardımına elimizden geldiğince koşmaya çalışacağız.

Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını bugün ve yarın kurulacak olan pazar yerlerinden temin edebilirler.

Tam kapanma sürecindeki pazar yerlerinin durumu ile de bilgilendirmelerde bulunan Başkan Tokat; “Kapanma süresi içerisinde maalesef pazaryerlerimiz kapalı olacak. Bu sebeple bugün ve yarın kapanma öncesi  pazarlarımızı toplu olarak açmaya ve halkımızın ihtiyaçlarını bu vesileyle karşılamalarını amaçladık. Aynı zamanda üreticimizin de ürettiğini satabilme imkanı tanımak istedik. Perşembeden itibaren tam kapanmaya gireceğimiz için 17 Mayıs’a kadar pazarlarımız kurulamayacak Bu sebeple bugün itibariyle Ören Pazarı, Cumhuriyet Mahalle Pazarı, Zeytinlikuyu Pazarı, Dörttepe Pazarı, Bozbük Pazarı, Koru Pazarı, Baltalı Kapı Pazarı, Bafa Pazarlarımızı açtık, yarın Akkent Pazarı, Ovakışlacık Pazarı, Beçin Karayolları Pazarı, Güllük, Tuzla Yazlık Siteler Pazarı, Dörtyol Pazarı, Türbe Akkovanlık, Cuma Pazarı, Kıyıkışlacık Pazarı, Selimiye Pazarı’nı açacağız. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarını bugün ve yarın kurulacak olan bu pazar yerlerinden temin edebilirler” açıklamasında bulundu.

Konuşmasının sonunda tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik eden Başkan Tokat, halkımıza sağlıklı günler diledi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık