Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat, yayınlanan son genelgeyle ilgili açıklama gerçekleştirdi

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu “Koronavirüs Yeni Tedbirler” konulu genelge doğrultusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Tokat, yayınlanan son genelgeyle ilgili açıklama gerçekleştirdi
  • 21 November 2020, Saturday 11:24

Başkan Tokat, alınan kararların çok kapsamlı olduğunu ve vatandaşlarda kafa karışıklığı oluşmaması adına sosyal medya hesabından bir yayın gerçekleştirdi. Yayınlanan genelge çerçevesinde, Cumartesi akşam saat 20.00’den itibaren hafta sonunu kapsayacak şekilde tüm vatandaşlara sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirten Av. Muhammet Tokat, hafta içi 65 yaş üstü vatandaşlara saat 10.00-13.00 saatleri haricinde; 20 yaş altı vatandaşlara ise 13.00-16.00 saatleri haricinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirtti.

“Pazarlarda Kurallara Uymamız Son Derece Önemli”

Hafta sonu kurulacak pazarlarla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Tokat, “ Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi akşam 20.00’den başlayıp, Pazar günü saat 10.00’a; Pazar günü akşam saat 20.00’den başlayarak, Pazartesi saat 05.00’e kadar devam edecek. Bu yasaklara riayet etmemiz herhangi bir yaptırımla karşılaşılmaması adına çok önemli. Yasaklara uyulup uyulmaması, hem Zabıta ekiplerimizce hem de kolluk kuvvetlerince denetlenecektir.” dedi. Bu doğrultuda pazar yerlerinin gerek kalabalık oluşu gerekse insan temasının çok yoğun olmasından ötürü büyük önem arz ettiğini ifade eden Başkan Tokat, “Hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Yayınlanan genelge doğrultusunda bizleri düşen sorumluluğu, gerçekleştireceğimiz denetimlerle ve koyduğumuz kurallarla yerine getirmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Vatandaşlarımız Pazar Yerlerine 10.00’dan Sonra Girebilecek”

Cumartesi günü kurulacak pazarlarda bu haftalık bir kısıtlama söz konusu olmayacağını kaydeden Tokat, “Cumartesi 20.00’den sonra sokağa çıkma yasakları yürürlüğe gireceğinden ve yine bu yasak Pazar günü saat 10.00’a kadar devam edeceğinden vatandaşlarımızı özellikle bu noktada uyarmak istiyoruz. Pazar günü kurulacak pazarlar için, esnafımız, satıcımız önceden gelip pazarlarını kurabilecek. Ancak vatandaşlarımız saat 10.00’dan itibaren pazar yerlerine giriş yapılabilecek. Tezgahlar kuruluyor diye aman yanılgıya düşmeyelim. Belirtilen saatten önce pazar yerlerine gelen vatandaşlarımıza cezai işlem uygulanacağından ötürü hemşehrilerimizi bu noktada dikkatli olmaları yönünde uyarıyorum.” dedi.   

“Vatandaşlarımız Kendilerine En Yakın Pazar Yerlerinden Alışveriş Yapsın”

Tüm vatandaşların, oturdukları yere en yakın pazar yerinden alışverişlerini yapmaları konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini vurgulayan Başkan Av. Muhammet  Tokat, “Özellikle Milas Merkez’de bulunan pazarlarımızda yoğunluk oluşmaması adına vatandaşlarımızın semt pazarlarından alışveriş yapması çok önemli. Semt pazarlarımız çok zengin, evet Salı Pazarı’mızın önemini biliyoruz ancak ürün çeşitliliği anlamında semt pazarlarımız da çok çeşitli. Bu konuda vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Birbirimize destek olalım, lütfen dikkatli olalım.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık