Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat’tan Milasspor feryadı..

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yeni Milasspor'da yaşanan yönetim krizine ilişkin basın toplantısında bulundu. 

Başkan Tokat’tan Milasspor feryadı..
  • 16 March 2022, Wednesday 17:22

18 Eylül’de gerçekleştirilen Yeni Milasspor’un genel kurulunda seçimi 18 oy ile kaybeden eski başkan Öcal Yüksel, listede üye kaydı bulunmayan kişilere oy kullandırıldığını iddia ederek mahkemeye başvurmuş, yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı. Ancak 24 Şubat’ta, mahkeme, yürütmeyi durdurmayı kaldırarak yeni başkan Fikri Çırak ve yönetime vize verdi. Çıkan karara rağmen, Öcal Yüksel ve ekibi, karara itiraz etmelerini gerekçe göstererek kulübü devretmedi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da Milasspor’da yaşanan yönetim krizine tepki göstererek Öcal Yüksel’e kulübü devretmesini, yeni yönetimden de gayret göstermesini istedi. “Bu kadar mı sahipsiz bu kulüp?” diyen Başkan Tokat, iki taraftan da girişim yaşanmaması halinde önümüzdeki hafta kulübü olağanüstü genel kurula götürmek için imza toplayacağını dile getirdi. 

18 Eylül’deki genel kurul ve sonrasında yaşanan hukuki süreçlerin kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Bizden sürekli inisiyatif kullanmamız ve sürece dahil olmamız gerektiğine dair talepler ve şikayetler geliyor. Bir Milasspor taraftarı olarak çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Şu anda ortada bir yönetim var mı yok mu belli değil. Milasspor, belki de tarihinin en dip dönemlerini yaşadı, müthiş bir başarısızlık söz konusu. Ayrıca şeffaflıktan çok uzaklaşan, her türlü gelir, gider ve defterlerin toplumdan, taraftardan tamamen kopmuş olduğu; neyin ne olduğu belli olmayan bir dönem oluştu.” dedi.

Genel kurula sunulamayan ve herhangi bir şekilde beyan edilemeyen gelir tablosunun gözükmediğini, ancak kulüp adıyla otopark, oto yıkama ve catering hizmeti sunulduğunu belirten Başkan Tokat, “Bir an önce bu işlemlerin yapılıp, genel kurul kararının hayata geçirilmesini bekliyorum. Olmadığı takdirde önümüzdeki hafta bizzat kendim imza toplayıp, kulübü tekrar genel kurula götüreceğim. Geçen genel kurulda da genel kurula yeterli faaliyet ve bütçe raporlarının sunulamadığı, yine ilgili mercilerce kulübün şeffaflığı ile ilgili yeterli inceleme olmadığını görüyoruz. Kulüp binasının kimin adına olduğu belli değil. 2 tane kontrat var. Gidiyoruz, kulüp binası mı özel lokal mi belli değil. Bunu bile izah edemiyoruz. Bir insanın kulübüne ve Milas’a saygısı varsa bunu düşünmesi lazım. Milasspor bunları hak etmiyor. Öncelikle bu kulübü mahkemeye götürmüş olan yönetimin görevi bırakıp devretmesi gerekiyor. Ahlak bunu gerektirir. Genel kurul iradesine saygı bunu gerektirir. Genel kurulun kararına saygı duymayan kulübe saygı duyamaz.” dedi.

“ORTADA SORUMLU YOK!”

Milasspor’daki yapılanmanın oldukça başarısız olduğunun altını çizen Başkan Tokat, “Ortada yönetim diye bir şey yok. Sportif açıdan da son iki sezon da düşmekten son anda kurtuldu. Bu sene biz devreye girerek maddi yükü sırtladık. Genel kurula gidiyor kaybediyor bırakmıyor, mahkeme açılıyor tedbir kararları alınıyor bırakmıyor, mahkeme sonlanıyor üst mahkemeye yapılan itiraz bahane edilerek yine bırakmıyor. Yani bu kulüpte doğru düzgün bir yönetim var mı yok mu? Vatandaşın takdirine bırakıyorum. Eğer kulüp bugün bu haldeyse bunun sorumlusu yönetim değil midir? Yönetenler burunları havada, kulübü mahkemelerde süründürüyorlar. Yapamıyorsan bırakacaksın! Kaybettiysen bırakacaksın!” diye konuştu.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, sıkıntının sadece Yüksel ve ekibinin oluşturduğu kulüp yöneticilerinden kaynaklanmadığını, kazanan ekibin de gayretini ortaya koyması gerektiğini ifade ederek, “Lig bitiyor, gelecek yılın planlamasının yapılması gerekiyor. Devir işleminin bir an önce yapılması için devletin ilgili kuruluşlarının da devreye girmesi gerekmektedir. İtiraz yapılmış olabilir, şu anda bir tedbir kararı yok. Bu çerçevede kongreyi kazanan yönetimin kulübü hizaya sokmaları gerekiyor. Böyle keyfilik olmaz. Bu kadar mı sahipsiz bu kulüp? Milasspor, tarihinde böyle trajedi yaşamamıştır. Bu kulübe hep birlikte sahip çıkalım. Gerekirse tekrar imza toplayıp, kulübü tekrar kongreye götürelim. Bu kulübü atıl bir şekilde bırakmayalım. ” dedi.

Başkan Tokat ifadelerini şu sözlerle sonlandırdı: “Milasspor çok köklü, tarihi çok derin başarılarla dolu ve geleceği olan bir kulüptür. Ama camiamızdan ölü toprağının kalkması lazım. Bu kulübü hep birlikte kollamamız lazım. Kişisel hırs ve menfaatlerden kurtarmamız lazım.” 

“GEREKİRSE BELEDİYE BÜNYESİNE DE ALIRIZ”

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başkan Tokat, ‘taraftarlar kulübün Milas Belediyesi bünyesine alınmasını istiyor, ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna yönelik olarak, “Ben, Belediye bünyesinde öteden beri salon sporlarına ağırlık vermekten yanayım. Öyle de yapıyoruz. Ben yine salon sporlarının öncelik taşıması gerektiğini düşünüyorum. Voleybolda iyiyiz ve önümüzdeki yıl yine geçmiş yıllardaki iddialı konumumuza geleceğiz. Taraftarların ve camianın Yeni Milasspor’a sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Ama böyle yerlerde sürünen ve hakkında pek çok şayia dolaşan bir kulüp olmaz. Kimse sahip çıkmazsa, Belediye bünyesine almayı da son ihtimal olarak düşünürüz” dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis