Başkan Tokat’tan Tariş’e ziyaret

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat kurum ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Başkan Tokat önceki gün, Tariş S.S. 152 No’lu Milas Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şenli, Tariş S.S. 152 No’lu Milas Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Rukiye Çiftçi ve Tariş S.S. 153 No’lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül’ü ziyaret etti.

Başkan Tokat’tan Tariş’e ziyaret

Ziyaretlerine ilk olarak Tariş S.S. 153 No’lu Milas Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül’ü ziyaret ederek başlayan Tokat, “Milas zeytini ve zeytinyağı artık bir dünya markası haline geldi.” dedi. Zeytin fiyatlarının ve zeytincinin durumunun konuşulduğu ziyarette Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat’a, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Gülşen Gökçe de eşlik etti. Zeytincinin sorunlarının ele alındığı görüşmede Tokat, “Zeytin üreticilerimizin her zaman yanındayız.” dedi. Tokat’ın ardından konuşan Kooperatif Başkanı Kamil Gül çalışmalarla ilgili bilgi aktararak, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ve Muğla İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte zeytinde oluşan mantarı yok etmek için ortak çalışmalar yapıldığını vurguladı. Başkan Tokat’a gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü teşekkür eden Gül, çalışmaları hakkında istişarede halinde olunacağını vurguladı.

“TARIMSAL KALKINMAYI DESTEKLEYECEĞİZ”

Ziyaret kapsamında Tariş S.S. 152 No’lu Milas Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Rukiye Çiftçi ve Yönetim Kurulu Başkanı Halit Şenli’yi ziyaret eden Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, tekstil sektörü var oldukça pamuğa olan ihtiyacın devam edeceğini vurguladı. 2000’li yıllarda 2500 ailenin pamuktan geçim sağladığını; şimdi bu sayının 50 aileye kadar düştüğünü belirten Tokat, bu durumun nedenlerinin iyi sorgulanması gerektiğini aktardı. Başkan Tokat, “Milas Belediyesi olarak tarımsal kalkınma hamlemiz doğrultusunda çiftçimizi ve tarımla uğraşan vatandaşlarımızı destekleyeceğiz. Kooperatifleşme faaliyetine büyük önem veriyoruz. Bu açıdan üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.” dedi. Üretimin daha organize şekilde yapılması gerektiğini ifade eden Tokat, maliyet artışlarına karşı üreticilerin korunması gerektiğini aktardı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın ardından konuşan Kooperatif Başkan’ı Halit Şenli, “Başkanımıza hem nazik ziyaretlerinden ötürü hem de üreticimize karşı göstermiş olduğu hassasiyetten ötürü teşekkür ederiz.” dedi. Üreticilerin maliyet artışları noktasında bir politika çerçevesinde korunması gerektiğinin altını çizen Kooperatif Müdürü Rukiye Çiftçi, “Üretip satmaktan başka bir çaremiz yok.” dedi. Görüşmeler çekilen hatıra fotoğrafının ardından noktalandı.

 

 

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık