Başkan Topuz: “Güllük’te Deniz Kirliliğine Karşı HZR Kamulaştırılmalı”
Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin geleneksel Salı toplantısında Güllük Mahallesi’nde son bir aydır artan deniz kirliliği şikayetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Topuz, bölgede su ve kanalizasyon hizmetlerini yürüten özel şirket HZR'nin kamulaştırılması gerektiğini belirtti.
Güllük’te yaşanan çevre sorunlarına dikkat çeken Topuz, “Bazı olumsuzlukları hep birlikte yaşıyoruz. Su ve kanalizasyon hizmetlerinin özel bir şirkete devredilmesi ciddi sorunlara yol açtı. Özel şirketin tek amacı para kazanmak; halk sağlığı ve çevre onlar için ikinci planda. Yapılan analizlerde deniz suyunun sağlıksız olduğu tespit edildi. Vatandaşlar kanalizasyon sisteminden denize deşarj yapıldığını bildiriyor. Yerinde incelemelerde bulundum, vatandaşlarımızın şikayetlerini bizzat gözlemledim” dedi.
Topuz, sorunun çözümü için dün gerçekleştirilen MUSKİ Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuyu gündeme taşıdığını ifade ederek, “HZR şirketinin acilen kamulaştırılması gerektiğini söyledim. Bu özel yapı sürdürülemez. Bu şekilde devam ederse hem deniz ekosistemi hem de halk sağlığı ciddi tehdit altında kalır” diye konuştu.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın da konuya duyarlı olduğunu aktaran Topuz, “Başkan Aras ve ekibi bizden detaylı rapor ve bilgi talep etti. Bu sabah Kaymakam Bey ile diğer yetkililer ile bir toplantı gerçekleştirdik. İlgili kurumlarla birlikte düzenli bir çalışma planı hazırlayarak Güllük’teki bu sorunu çözmek için adımlar atacağız” açıklamasında bulundu.
HABERE AİT VIDEO
0
0
0
0
0
0


