BATAN SEYAHAT ACENTASI İLE İLGİLİ AKP İL BAŞKANI KADEM METE’NİN AÇIKLAMASI

   AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete Dünya’nın en büyük turizm operatörlerinden Thomas Cook’un iflasını açıklaması ile ilişkin açıklama yaparak,  hükümet yetkililerinin bu konuda gerekli önlemleri aldığını ve şuanda tur şirketinin Türkiye’deki müşterilerinin mağdur edilmeyeceğini söyledi.

BATAN SEYAHAT ACENTASI İLE İLGİLİ  AKP İL BAŞKANI KADEM METE’NİN AÇIKLAMASI
  • 24 September 2019, Tuesday 17:17

         Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook’un iflasının açıklamasının ardından akıllardaki soru işaretlerini gidermek adına İl Başkanı Kadem Mete yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle

        “Bu tür olayları daha öncede yaşadık. Hükümetimiz bu konuda gerekli çalışmaları yaptı ve hem tur şirketinin müşterileri hem de otel işletmecilerimiz mümkün mertebe  mağdur olmayacak” dedi.

      Mete açıklamasında , “Thomas Cook dünyanın sayılı tur operatörlerinden bir tanesi  ve çok güçlü bir tur operatörüydü. Ama içine düştüğü bazı mali sıkıntılar sebebiyle daha fazla yürütemedi. Aslında son bir haftadır takip edilen bir olaydı. Kredi anlaşmaları çalışması içerisindeydiler. En son bugün artık pes ettiler ve iflası açıkladılar.

      Tabi biz Türkiye olarak daha önceden bu tür, bu kadar büyük olmasa da bir çok tur operatörünün Türkiye’de henüz yolculukları varken iflas ettiğini gördük. Türkiye aslında bu konularda deneyimli bir ülke.

Thomas Cook’un ülkemiz de ve dünyanın her bir tarafında yolcusu var şu anda. O yolculukların güvenli bir şekilde kendi ülkelerine, hangi ülkeden seyahat etmişlerse, güven içerisinde dönmeleri Atol tarafından organize ediliyor.

Bizim bu bölgede genel de İngiliz turistler var. Ülkemizdeki misafirlerinde salimen  ve herhangi bir sıkıntı yaşamadan dönmeleri  çok önemli bir husus .Bu konuda herhangi bir şikayet olursa da Turizm Bakanlığımız bu konuda direk müdahalede bulunacaktır. Hiçbir misafirin, turistin, onları getiren tur operatörü battı diye otellerden çıkartılması veya onlardan zorla para talep edilmesi söz konusu olamaz” dedi.

“TUR ŞİRKETİNİN MÜŞTERİLERİ GÜVENLE ÜLKELERİNE DÖNECEK”

Thomas Cook’un Türkiye’deki müşterilerinin güvenli bir şekilde ülkelerine döneceğini belirten Mete, “Geriye dönüşlerini zaten Atol düzenliyor . Burada bizim otelcilerimize söylememiz gereken önemli bir konu var bu da şu, otelcilerimizin Atol’e başvurmaları gerekiyor. Thomas Cook'un ülkemizdeki  acentesi Diana Turizm’dir. Eğer  küçük çaptaki otelciler Atol’e nasıl başvuracaklarını bilemiyorlarsa Diana Turizm bu konuda kendilerine yardımcı olacaktır. Dolayısıyla Diana Turizm'le iletişim kurarak Atol üzerinden  başvuru yaparak Thomas Cook’tan ne kadar alacakları olduğunu belgelemeleri gerekiyor. Atol şu an da otellerde konaklamakta olan misafirlerin ücretlerini ödeyecek. Fakat daha önceden temmuz ağustos aylarında otellerde konaklamış otelcilerin faturalarını kestiği fakat ödemesi alamadıkları alacakları ayrı bir bölümde değerlendirecek.

"TURİZM BAKANIMIZLA GÖRÜŞTÜM”

     Az önce Sizden önce Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy Beyle görüştüm. Bakanımızda bu konuda birinci aşama olarak Türkiye’de halen seyahat eden insanların salimen güvenli bir şekilde ülkelerine geri dönüşünü sağlamak, ikinci aşama olarak da otelcilerimizin halen kalmakta olan müşterilerinden en azından paralarını alabilmeleri için gerekli başvuruları yapmalarına yardımcı olmak konularını önemsediklerini belirtti.

 “KREDİ MÜJDESİ”

     Üçüncü olarak Kültür ve Turizm Bakanımız  Thomas Cook’tan dolayı alacağını alamayacak olan otelcilerin ticari faaliyetlerini sürdürebilmeleri, ayakta kalabilmeleri için Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak’la Amerika ziyareti sebebi ile  sabah saat 5.00 de bir görüşme yapmış ve sayın bakanımızın da desteğini alarak bu durumdaki turizmcilere kredi verilebileceği  müjdesini vermiştir.

     Turizm Bakanlığı bu otellerimize kredi kullandırarak tabi bedeli karşılığında. En azından bu otellerin aniden bir boşluğa düşmelerini engellemiş olacak. Hayatlarını idame ettirmelerini sağlayacaklar. Dolayısıyla bu otelcilerimizin herhangi bir panik havasına girmeden sakin bir şekilde süreci takip etmeleri gerekiyor.

Dördüncü aşaması zayıf bir ihtimal olsa da Thomas Cook’tan  alacağı olan otelcilerimizin İngiltere’deki mahkemeler vasıtası ile  alacaklarını temin edilebilmesi konusunda bakanlığımız üzerine düşen görevi yapacaktır

 “BOŞLUK BAŞKA TUR OPERATÖRLERİ İLE DOLDURULACAK”

     Thomas Cook’tan  oluşan boşluğun  başka tur şirketleri ile doldurulacağını da söyleyen AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, “ Bu arada tabi boşluk olacak, bu boşluk Thomas Cook’tan kaynaklanan bir boşluk olacak. Diğer İngiliz Tur Operatörlerinin de bu boşluğu doldurmaları için onlarla görüşmeler yapılacak ve destek verilecek.

      İlk aklımıza gelen Jet2 var. Burada zaten 2. en büyük  tur operatörü şuan da bu pazara çok ciddi misafir getiriyor. Jet2’nun bu boşluğu kapatması için uçak sayısını arttırmaları karşılığında onlara bakanlık olarak reklam desteği verilme durumu söz konusu.

“BİZİ EN İYİ TURİZİM BAKANIMIZ ANLIYOR”

 Şunu söylemek istiyorum. Öellikle de sayın bakanımız sektörün içerisinden olmasından ötürü aynı dili konuşuyoruz. Bu çok büyük bir avantaj.  Sayın bakanımız olayları çok güzel analiz etmiş ve aşama burada mümkün mertebe en az zararla nasıl atlatırız? Onun hesapları yapılmış durumda  

 Otelcilerimiz panik içerisinde olmasınlar en az kayıpla bunu atlatacağız inşallah. Bu konuda Bakanımız bir kaç gün içerisinde de yine ardı ardına açıklamalar yaparak turizmcilerimizi nasıl hareket etmeleri konusunda bilgilendirecektir. , Son olarak da Türkiye'ye gelen İngiliz’lerin çok büyük bir bölümü Dalaman'da bu destinasyona geliyordu.

 Buradan en fazla etkilenecek olan bölge de bizim bölgemiz. Onun için bende bu turizmci arkadaşların her hangi bir sıkıntıları olursa, özellikle otelci arkadaşlarımız direkt irtibata geçebilirler.

 Biliyorsunuz ben de turizmciyim otel işletmeciliği yapıyorum. Onları en iyi anlayacak olan kardeşleriyim. Herhangi bir sıkıntı olması durumunda bana ulaşabilirler. Bende kendilerine yardımcı olmaya çalışırım”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık