Beklenen cevaplar geldi!

A. Kemal KAŞKAR -

Beklenen cevaplar geldi!

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun 2016 yılı Eylül ayı toplantısı, 30 Ağustos Cuma günü saat 15’te Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Fuat Gürel başkanlığında yapıldı. Toplantıya Kaymakam Gürel’in yanısıra, Muğla Tabip Odası Milas Temsilcisi Dr. Funda Göçer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas MYO Temsilcisi Öğretim Görevlisi Sinan Şiveroğlu, Muğla Barosu Milas Temsilciliği’ni temsilen Av. Tuğçe Görgün, Güneş Mahallesi Muhtarı Salih Şen, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Temsilcisi Mehmet Nergiz, Gazeteci Kemal Kaşkar ve MHP Milas İlçe Örgütü Temsilcisi Necat Gezer ile Kaymakamlık Hukuk İşleri Şefi Fatma Sarıman katıldılar.

 

İki yeni Temsilci

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu Eylül ayı toplantısına iki yeni temsilci katıldı. Bu temsilcilerden ilki Muğla Barosu Milas Temsilciliği temsilcisi Avukat Tuğçe Görgün, diğeri ise MHP Milas İlçe örgütü temsilcisi Necat Gezer’di.

 

Soruşturma

devam ediyor

Yeni başvurunun olmadığı kurul toplantısında 5 gündem maddesi görüşüldü.

Kurul gündemine 2015 yılı Aralık ayı toplantısında giren, Soner Devecioğlu adlı yurttaşın şikayetiyle ilgili olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’yla yapılan yazışmaya uzun süre geçmesine rağmen yanıt gelmemesi üzerine iletilen anımsatma yazısına gelen yanıtta, konuyla ilgili “soruşturmanın halen devam ettiği” bildirildi.

 

Teknik nedenlerle

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi Başhekimliği’ne hitaben yazılmış olan şikayetle ilgili olarak Hastane Başhekimliği’nden gelen yanıtta ise, şikayet sahibi yurttaşa, belirttiği koşullarda poliklinik sırası verilmesinin ‘teknik olarak’ mümkün olmadığı açıklanıyordu.

 

Bilgilendirme yapıldı

Hayıtlı Mahallesi Özevler Sitesi yanında bulunan arsada ‘tavuk yetiştirilmesi’ konusuyla ilgili şikayet başvurusu ile ilgili olarak Milas Belediye Başkanlığı’ndan gelen yanıtta da, Zabıta tarafından yapılan çalışmada, bölgedeki kümes hayvanlarının kaldırılması konusunda ilgili yurttaşımıza bilgilendirme yapıldığı belirtildi.

 

“Balavca MUSKİ’nin

sorumluluğunda” diye

biliniyor ama ...

Balavca deresindeki sivrisinek ve pis koku konusundaki şikayet dilekçesiyle ilgili olarak da MUSKİ’nin, kurul başvurusunu, “konunun Milas Belediyesi ekiplerince incelenmesi gerektiği” için Milas Belediyesi’ne gönderdiği belirtilirken, Milas Belediyesi’nden bu dolayımla gelen yanıtta ise “konunun MUSKİ’nin hizmet-sorumluluk alanında bulunduğu”nun dile getirilmesi dikkat çekti. Bu arada, “dere yatağının bazı bölümlerinde iyileştirici çalışmaların yapıldığı, ancak özellikle Eldehan Otel’in arkasından itibaren tablonun çok kötü olduğu” da bazı kurul üyeleri tarafından dile getirildi. 

 

Koru Yüksel Çağlar

Ortaokulu’nda

Temmuz 2016 toplantısında gündeme alınan Koru Yüksel Çağlar Ortaokulu’nda bir öğretmenin okul yönecisi hakkındaki şikayetiyle ilgili konuyla ilgili soruşturmanınsa sürdürüldüğü belirtildi.

 

10 Aralık 2016

Milas İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun Eylül ayı toplantısında son olarak, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde yapılacak çalışmalar” görüşüldü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık