Kazdıkça ‘tarih’ çıkıyor!

ÖNDER Haber -

Kazdıkça ‘tarih’ çıkıyor!

İlçemizde bir temel kazı çalışması sırasında Helenistik döneme ait lahit bulundu… Alanda başlatılan kurtarma kazı çalışmalarında insan kemiklerinin yanısıra hayvan kemiklerine de rastlandı…

Hacıapti mahallesinde Fabrika Sokak ile Dutlu Sokağın buluştuğu bölgede başlatılan bina inşaatının temel kazısı sırasında önceki gün bir lahit bulundu.

İş makinesinin yaptığı kazı sırasında lahit kapağının kepçeye takılmasının ardından sahada Milas Müze Müdürlüğü tarafından kurtarma kazısı başlatıldı.

Çalışmalar sırasında lahitin içinde insan kemikleri ve pişmiş topraktan yapılan seramik parçaları bulundu. Mezarın hemen yakınında ise aynı dönemden ve muhtemelen bir hayvana ait olduğu düşünülen kemiklere rastlandı.

 

Dün ikinci bir yapı

daha çıktı

Dün sürdürülen kurtarma kazısı sırasında ilk bulunan lahite yaklaşık iki metre mesafede bir yapıya daha rastlandı. Mezara ait olduğu düşünülen yapının etrafında yapılan kazı çalışmaları sırasında da yine gözyaşı kapları bulundu. Ortaya çıkan yapının kapaklarının bugün açılacağı ve kurtarma çalışmalarının sürdürüleceği öğrenildi.

 

Mahalleli: “Daha çok

mezar çıkabilir”

1980’li yılların ilk yarısında yapılan inşaat çalışmaları sırasında aynı yerde 10’a yakın sayıda mezarın bulunduğuna dikkat çeken bazı mahalle sakinleri, benzer bir mezarın 2013 yılında yapılan altyapı kazısı sırasında da çıktığını anımsatarak, “Burada daha çok mezar çıkması şaşırtıcı olmaz” diyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık