Beklenen ‘normalleşme’ kararları açıklandı

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe günü yapılan kabine toplantısı sonrasında, koronavirüs salgını önlemleri doğrultusunda alınan yeni normalleşme kararlarını açıkladı.

Beklenen ‘normalleşme’ kararları açıklandı

Erdoğan'ın açıklamalarına göre plajlar, nargile kafeler ve eğlence merkezleri hariç mekanlar, restoranlar 1 Haziran tarihi itibarıyla açılacak. Ayrıca açıkhava konserleri de saat 24.00 sınırlamasıyla yapılabilecek. Seyahat sınırlaması da 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırıldı.

İşte Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlar:

- Bu hafta itibariyle aldığımız yeni kararlar şunlardır: Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır. Bazı illerimiz için kısıtlamayı yeniden getirebiliriz.

- İdari izindeki kamu personeli 1 Haziran'dan itibaren mesaiye başlayacaktır.

- Kreşler ve bakım evleri 1 Haziran’da açılacak.

- Kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları kurumlarınca değerlendirilecek.

65 yaş üstüne kısıtlama devam edecek

- 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve pazar günleri 14-20 saatleri arasında istisna kapsamında olması uygulaması devam edecek.

- 65 yaş üstü esnaf maske, mesafe ve temizlik şartına uymak şartıyla işinin başında olabilecek.

18 yaş altına kısıtlama

- 20 yaş altı sokağa çıkma kısıtlamasını 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba-Cuma günleri 14.00-20.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak.

Restoran, kafe, plaj ve müzeler açılıyor

- 1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, kaplıcalar saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır.

- Turizm tesislerinin bünyesinde işletmeler saat sınırlamasına tabi değildir. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Gelişmelere göre kapsamı ve saati ayrıca değerlendireceğiz.

- Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziran'da faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de 1 Haziran'da açılıyor.

- Hayvan satış yerleri 1 Haziran, hipodromlar 10 Haziran'da yeniden faaliyete geçebilecek. Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır.

- Deniz turizmi balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır.

- Sürücü ve benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren, kütüphaneler, gençlik merkezleri, kampları, kıraathaneler 1 Haziran'dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir.

Açık havada konserler başlayacak

- Açık havada konserler yine saat 24.00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecektir.

- Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılı açıklamaları ilgili kurumlarımız kamuoyuyla paylaşacaktır.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık