Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Sosyal medya kullanım kılavuzu” yayınlandı

​​​​​​​Sosyal medyanın kullanımının akıllı telefonlar yoluyla yaygınlaştığı artık herkesin bildiği bir gerçek. Ancak kullanıcıların çoğu, sosyal medyanın çekiciliğine kapıldıkları halde, sosyal medya kullanımı konusunda, pek çok şeyden de habersiz. Bazı teknik ayrıntıları bilmiyorlar. Bu da, sosyal medyanın hem etkin ve doğru kullanımı önünde engel, hem de bazı risklerine karşı donanımsız olmalarına neden oluyor.

“Sosyal medya kullanım kılavuzu” yayınlandı

Eski adıyla Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü, yeni adıla Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Muğla Bölge Müdürü Sezgin Sağun, yaptığı yazılı açıklama ile, bu konuyla ilgili yayınlanan ‘sosyal medya kullanım kılavuzu’nu tanıttı.

Sezgin Sağun’un açıklaması şöyle:

“Teknolojinin gelişmesiyle birlikte etkileşimlilik ve katılımcılık yönüyle geleneksel medyadan farklı olan sosyal medya günümüzün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

We Are Social ve Hootsuite’in hazırladığı ‘2020 Yılı Global Dijital Raporu’na göre Türkiye’de kullanıcılar günde 2 saat 51 dakikayı sosyal medyada geçirmektedir. Önemli bir iletişim mecrası haline gelen sosyal medyanın bireyler ve kurumlar tarafından doğru kullanılması gerekmektedir.

Günümüzde sosyal medya ücretsiz bir şekilde hizmet sunarak kullanıcıyı ürün durumuna getirebilmektedir. Yani kullanıcının bilgilerine istem dışı erişilebilmektedir. Bu durum bireyler ve kurumlar için risk oluşturmaktadır. Riski ortadan kaldırmak için sosyal medyayı doğru kullanmak gerekir. Doğru kullanmak için tanımak gerekir ilkesi gereğince sosyal medyanın tanınması çok önemlidir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız sosyal medyanın doğru kullanımına yönelik bir rehber olması amacıyla “Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu” kitabı hazırladı.

“Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu” kitabında, dijital iletişimin en önemli kanallarından biri olan sosyal medya tüm boyutlarıyla ele alınıyor. Sosyal medyada dikkat edilmesi gereken hususlar üzerinde durulan kitapta, sosyal medya okuryazarlığının önemi vurgulanırken, bu mecradaki ırkçılık, nefret ve öteki söylemine dikkat çekiliyor.

Doğru, sağlıklı ve güvenli bir sosyal medya kullanımına ilişkin önerileri de içeren kitapta, başarılı bir kullanıcı profilinin nasıl oluşturulacağı ile hesap ve veri güvenliğinin nasıl sağlanacağı konularına dair ipuçları yer alıyor.

Sosyal medyanın tarihçesi ve teknik özellikleri ile avantajları ve dezavantajlarına kadar geniş bir yelpazede birçok konuya değinilen kitapta, temel sosyal medya terimlerine ilişkin bir sözlük bölümü de bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Bakanlığının web sayfasından https://www.iletisim.gov.tr/uploads/docs/SosyalMedyaKullanimKilavuzu.pdf) ulaşılabilecek olan rehber niteliğindeki “Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu” bireylerin ve kurumların sosyal medya hesaplarını doğru ve sağlıklı bir şekilde yönetmelerine katkı sağlayacaktır.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis