Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Belediye Meclisi Doğalgaz Taahhütnamesini Kabul Etti..

Milas Belediye Meclisi’nden Filistin Açıklaması Başkan Tokat’a Doğalgaz Anlaşması için yetki verildi Eski Milas Kaymakamı Eren Arslan’a, ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ oy çokluğu ile verildi.

Belediye Meclisi Doğalgaz Taahhütnamesini Kabul Etti..

Milas Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı, 17 günlük tam kapanmanın sona ermesiyle, dün saat 14:00’de Belediye Toplantı Salonu’nda yapıldı.

16 gündemli meclis toplantısının açılışında kısa bir konuşma yapan Başkan Tokat, meclis üyelerinin geçmiş bayramlarını kutladı. Tam kapanma sürecinde belediye olarak pek çok çalışmaya imza attıklarını belirten Başkan Tokat, kapanmanın pandemi sürecini nasıl etkilediği ile ilgili olarak, sonuçlalrın gün gün açıklandığını hatırlatarak, kapanma öncesinde Muğla’da en kötü durumda olan ilçelerden biriyken, şimdiki durumda en iyilerinden biri haline geldiğimizi belirtti, ancak sadece Cuma akşamı 6 vefat olayından 5’inin pandemic nedeniyle olduğuna da dikkat çekerek, tehlikenin sürdüğünü ve önlemlere mutlak uymak gerekliliğinin altını bir kere daha çizdi. Genel olarak önümüzdeki sonbaharın da pandemic açısından çok parlak görülmediğini kaydeden Başkan Tokat, yeni başlayan normalleşme sürecine uygun olarak yeni pazar yeri günlerini belirlediklerini belirterek bilgi verdi.

Daha sonra, meclis üyesi Hasan Çemrek’in babasının bu süre içinde hayatını kaybettiğini belirterek, başsağlığı dileklerini iletti.

Filistin’de birçoğu çocuk sivil halkın katledildiği İsrail saldırılarıyla ilgili tepkilerini belirttiklerini belirten Başkan Tokat, Mecliste grubu bulunan partilerin de bir ortak açıklama kaleme aldıklarını, birazdan okunacak bu metnin Milas Belediye Meclisi’nin açıklaması olarak Kabul açıklanmasını istedi.

2020 Mali Yılı Kesin Hesap Cetvelleri’nin görüşüleceği Mayıs ayı meclisinin bugün kapanmayacağını, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilecek Kesin Hesapların, 21 Mayıs Cuma günü yapılacak 2. Meclis ourumunda karara bağlanacağını bildirdi.

Daha sonra, partilerin meclils gruplarının Filistin konusundaki ortak açıklamasını, meclis üyesi Gürsel İnce okudu ve ekte bulacağınız metin, oybirliği ile Milas Belediye Meclisi’nin bildirisi olarak Kabul edildi.

Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ek 17 milyon 500 bin liralık ödenek verilmesi talebi de, Plan Bütçe Komisyonu’na sevkedildi.

Daha sonra, Milas’ın doğalgaz dağıtım bölgesine dahil edilmesi için, Muğla’daki yetkili firma Akmercan’ın talep ettiği, dahil olma talebi ve örnek protokoldeki taahhütlerin Milas Belediye Meclisi’nde görüşülmesine geçildi. Başkan Tokat, konuyla ilgili bilgi verirken, uzun yıllardır bu talebi dillendirdiklerini, geldiğimiz aşamada, iktidar partisi milletvekilleri M.Yavuz Demir başta olmak üzere, Yelda Erol Gökcan’a ve diğer milletvekillerine, bu konuda katkısı bulunan tüm siyasi partiler, kişiler ve kurumlara teşekkür ettiklerini belirterek, firmadan doğalgaz isteyip istemedikleri yönünde bir yazı geldiğini, buna, şimdiye kadar aldıkları kararları da ekleyerek bir üst yazıyla cevap verdiklerini, bunun üzerine firmanın ikinci bir yazı göndererek, bütün diğer ilçelerde olduğu gibi, örnek protocol metnindeki konularda taahhütleri içeren talebin Meclis tarafından Kabul edilmesini ve daha sonra yapılacak protokoller için de Belediye Başkanına yetki verilmesini istediklerini belirttiklerini aktararak, örnek metni okuttu. Biz bukonuda imzalanması gerektiğini düşünüyoruz dedi. Diğer parti grup sözcüleri de olumlu görüş bildirince, karar oybirliği ile alındı.

Daha sonraki gündem maddesi ise, Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nün yazısıyla, eski Milas Kaymakamı Eren Arslan’a ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verilmesi talebiydi.

Başkan Tokat, konunun lehinde bir konuşma yaptıktan sonra, AKP-MHPgrupları adına konuşan meclis üyesi Hürol Önder, Eren Arslan’ın daha once Milas’a hizmet etmiş diğer kaymakamlardan daha fazla ve önemli bir iş yaptığını düşünmediklerini, böyle bir kararın diğer kaymakamlarımız için haksızlık olacağını düşündüklerinden, bunu Kabul etmeyeceklerini bildirdi. İYİ Parti grup başkanı Mehmet Çayırlı ise bir komisyon kurularak, bu istemin diğer kaymakamlar için de birlikte düşünülmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine talep oylamaya sunuldu. AKP ve MHP’li meclis üyelerinin red oyları nedenile, eski Milas Kaymakamı Eren Arslan’a ‘fahri hemşehrilik beratı’ oy çokluğuyla Kabul edildi.

Daha sonra, gündemin, çoğu imar ve içki ruhsatı talepleriyle ilgili komisyon raporlarının görüşülmesiyle, meclis toplantısı devam etti.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis