Belediye Meclisi Ekim Meclisini Tamamladı

2022 Yılının Tahmini Bütçesi 340 milyon TL olarak Kabul edildi.. 2022 mali yılı içnde hizmet karşılığı alınacak ücret tarifeleri de kabul edildi.

Belediye Meclisi Ekim Meclisini Tamamladı
  • 25 October 2021, Monday 17:31

​​​​​​Milas Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Oturumu, dün saat 14:00’de Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı.

Toplantı öncesi Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Meclisi bilgilendirmesi gereken bir durum olduğunu belirterek, 1 yıllık görev sürelerini tamamlayan Gülşen Gökçe ve Cüneyt İlter’in görevlerinin sona erdiğini, yerlerine, Teknik konularda Halil Mutlu, İdari konularla ilgili olarak da Mehmet Ateş’in Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildiğini duyurdu.

Başkan Tokat ayrıca, Sözleşmeli personel haline gelme isteği yerine getirilen İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Münir Geçgil’in, sözleşmeli personelken imza yetkisi olmayacağından, yerine, Tolga Ay’ın İmar ve Şehircilik Müdürü olarak atandığını, asli kadroya geçiş süreci sonuna kadar Münir Geçgil’in ise aynı birimdeki görevinin devam edeceğini duyurdu.

Birinci oturumda, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilen 2022 maliyılı Performans Programı ile 2022 Mali Yılı Bütçesi ve takip eden iki yılın bütçe tasarısı ve 2022’de uygulanacak hizmet karşılığı ücret tarifeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor okunarak, oybirliğiyle onaylandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Murat Yazar’ın okuduğu rapora göre, 2022 yılı Milas Belediyesi bütçesi 340 milyon TL olarak önerildi ve oybirliğiyle kabul edildi.

ÜCRET TARİFELERİ

Ücret tarifeleriyle ilgili olarak raporu okuyan Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Murat Yazar, bazı konularda hiç zam öngörmediklerini, bazı konularda yüzde 15 ve bazı konularda ise yüzde 20 zamlı olarak fiyat belirlediklerini belirterek, Labranda su satışı konusundaki fiyat tarifelerinde ise sadeleştirmeye gittiklerini belirterek, pazarlamada uygulanması düşünülen oranları açıkladı.

Meclisten oybirliği ile geçen rapora göre, Labranda Su’yun bayi satış fiyatları şöyle oldu:

Damacana 4,00 TL + KDV olurken, 0,33 litrelik 24’lü pet su 9.00 TL, 0,50 litrelik 12’li pet su 6,00 TL, 1 litrelik 6’lı pet su 6,50 TL, 5 litrelik 4’lü pet su 10,00 TL, 130 ml bardak su 120’li olarak 15,00 TL, 200 ml bardak su 72’li olarak 12,00 TL, 250 ml. bardak su 72’li olarak 12,50 TL + KDV oldu.

BAŞKANDAN CEVAP

Meclis oturumunun kapanmasından sonra, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Meclis üyesi Hasan Çemrek’in geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kiralanmasına karşı Belediye Başkanı’nın açıklamasına cevaben paylaştığı, “siz de belediyenin arazilerini satıyordunuz” şeklindeki benzetmesinin, konuyla ilgisi olmadığını, Belediye’nin tüm gelirlerinin tırpanlandığı koşullarda, kaçınılmaz bir şekilde ve yine köylüye dönük olarak köylerdeki zeytinliklerin satışa çıkarıldığını belirterek, “mesela şimdi bir ihtiyacımız yok. Bu nedenle satış da yapmıyoruz. Ama bakın, elimde TOKİ’nin ülke genelinde yaptığı toplu satışların listesi var. TOKİ, Milas’tan 400’ün üzerinde araziyi satış için ihaleye çıkarmış ve bunların hepsi de bölgemizde kıymetli araziler. Alıcılarının hemen tamamı da İstanbul’dan. Meşelik köyümüzün futbol sahası olarak kullandığı araziyi bile satmışlar. Üstelik, bu satılan yerler hazine arazileri. Hazine satışa çıkarsa, ilgili belediyelere pay vermek zorunda. Bize bu payı vermemek için, satışı TOKİ üzerinden ya da Özelleştirme İdaresi üzerinden yaparak, belediyenin bu satıştan pay almasını da engelliyorlar. Bizim geçici bir dönem zorunluluktan yaptığımızla, bunları bir karşılaştırıp öyle bakmak gerekiyor. Ayrıca, sanki hâlâ satış yapıyormuşuz gibi bir hava yaratmak da Milas Belediye Meclisimizi töhmet altına bırakmaktır” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık