Belediye meclisinde ÇED’ler görüşülecek

6 Haziran’da gerçekleştirilecek Milas Belediye Meclisi haziran ayı olağan meclis toplantısında 108 milyonluk ek ödenek ve artan maliyetler nedeniyle Labranda’nın fiyatlarının güncellenmesi talepleri görüşülecek. Mecliste ayrıca; İasos Yat Limanı, Akkovanlık Maden Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı projesi, 30 türbinlik Falp Rüzgar Enerji Santrali’nin ÇED dosyaları için kurum görüşü verilecek.

Belediye meclisinde ÇED’ler görüşülecek
  • 04 June 2022, Saturday 12:11

Milas Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı 6 Haziran pazartesi günü gerçekleşecek.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda saat 14:00’de başlayacak meclis toplantısında 9 ana gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak. Belediye meclisinin gündem maddeleri şöyle:

 

1-        Açılış ve yoklama

 

2-        Polat Global İnv. Tur.İnş.Tah.Ltd.Şti Nimetullah POLAT Vekili Selin FİDANLIK’ın; İlçemiz Güllük Mahallesi 292 ada 24 parseline şuyulu mülkiyeti belediyemize ait arsa vasıflı 292 ada 27 parsel (1,38m2) , 292 ada 28 parsel (1.65m2)  ve 292 ada 29 parselde (11,72m2) bulunan taşınmazları satın alma talebinin görüşülmesi (Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü)

 

3-        Sefa KULAÇ’ın; İlçemiz Ören Mahallesi 156 ada 986 parseline şuyulu mülkiyeti belediyemize ait 156 ada 1252  parselde bulunan arsa vasıflı 35,47m2’lik taşınmazı satın alma talebinin görüşülmesi. (Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü)

 

4-        Melek BESLER’in; İlçemiz Selimiye Mahallesi 311 ada 5 parseline şuyulu bulunan mülkiyeti belediyemize ait 311 ada 6  parselde bulunan arsa vasıflı 14,66 m2’lik taşınmazı satın alma talebinin görüşülmesi. (Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü)

 

5-        Mülkiyetinin 2,00 m² lik hissesi Belediyemize ait olan İlçemiz Selimiye Mahallesi 4173 parsel numarasında kayıtlı bulunan 362,00 m² büyüklüğündeki taşınmazın Belediyemize ait olan 2,00 m² lik kısmını diğer hisse sahibi olan Bodrum Altın İnşaat ve Yatçılık Gıda Sanayi Dayanıklı Tüketim Malları Elektrik Elektronik İthalat İhracat Tekstil Turizm Uluslararası Taşımacılık Petrol Ürünleri Tic. Ltd. Şti.nin  satın alma talebinin görüşülmesi. (Emlak Ve İstimlak Müdürlüğü)

 

6-        İasos Mahalle Meclisi Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı adına Hülya CANKO' nun; Derneğimiz ve Milas Belediyesinin ortak projesi olan İasos Kültür ve Sanat Evinin oluşumu için ilgili taraflar arasında protokol yapılmasına ve eskiden muhtarlık ve kreş olarak kullanılan dairenin ortak hizmet projesi kapsamında kültür ve sanat faaliyetlerinde kullanılması talebinin görüşülmesi ( Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü)

 

7-        Belediyemiz 2022 Mali Yılı Gider Bütçesinin ihtiyacı karşılamayacağı anlaşıldığından, mali yıl içerisinde harcanması zorunlu bulunan 2022 Mali Yılı Gider Bütçesine Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği'nin  37'nci maddesi gereğince, yeni gelir kaynakları ve Finansmanın Ekonomik Sınıflandırılması tablosunda borçlanma gösterilmesi koşulu ile toplam  108.000.000,00.-TL Ek Ödenek verilmesi talebinin görüşülmesi, (Mali Hizmetler Müdürlüğü)

 

8-        İşletme Ve İştirakler Müdürlüğümüzce üretilen, dolum ve satışı yapılan Labranda Su Fiyatlarının üretim hammaddeleri tamamen döviz kuru üzerinden satın alınmakta olup, döviz kurlarındaki iniş çıkışlar dikkate alınarak damacana ve pet-su grubu satış fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi talebinin görüşülmesi. (İşletme Ve İştirakler Müdürlüğü)

 

9-        İmar Komisyon raporlarının görüşülmesi

 

1-        İlçemiz İsmetpaşa Mahallesi Karakaya Mevkiinde tapunun 886 Ada 2 parselinde kayıtlı 1.815,57m2 büyüklüğündeki arsanın, içine tesis yapılarak mı yada arsa olarak mı kiralama ihalesine çıkarılacağı talebinin görüşülmesi.

 

2-        MUSKİ İçme Suyu Dairesi Başkanlığının; İlçemiz Kazıklıbucak Mahallesi 111 Ada 1 parselde kayıtlı 703.10 m2 büyüklüğündeki mülkiyeti belediyemize ait taşınmaza ekli krokide gösterilen konuma terfi merkezi yapımının planlandığı söz konusu parselde 5 m2’lik alanın kurumumuza    tahsis edilmesi talebinin görüşülmesi.

 

3-        Münevver YILMAZ’ın; İlçemiz Gümüşlük Mahallesinde bulunan tapunun (Burgaz)  23 Ada 1 paresel numarasında kayıtlı taşınmaz üzerindeki sitelerin yanında bulunan yola sokak isim verilmesi talebinin görüşülmesi.

 

4-        Sultan ÖZGEN’in; İlçemiz Gümüşlük Mahallesinde bulunan tapunun (Hacıilyas) 350 Ada 38 parsel numarasında kayıtlı taşınmazlarının giriş kısmında bulunan yola cadde,sokak ismi verilmesi talebinin görüşülmesi.

 

5-        Emek Mahallesi Muhtarı Mevlüt KARA’nın; İlçemiz İsmetpaşa Mahallesi 902 Ada 1 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın önünde bulunan yola isim verilmesi talebinin görüşülmesi.

 

6-        Hasan DURMAZ’ın; İlçemiz Selimiye Mah. 368 ada 44 parselde kayıtlı bulunan imar planında konut alanında kalan taşınmazın zemin katını Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 19 ncu maddesinin (f) fıkrasının 1 nci bendine göre ticari alan olarak kullanma talebinin görüşülmesi,

 

7-        İlçemiz Kıyıkışlacık Mahallesi 345 Ada 1 parsel ( eski 606 parsel) numarasında kayıtlı taşınmaza ait onaylı imar planlarının Muğla İl Tarım Ve Orman Müdürlüğünün yazısı doğrultusunda yeniden incelenmesi talebinin görüşülmesi.

 

8-          Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün; İlçemiz, Kıyıkışlacık Mahallesi, Zindaf Çanacık Mevkii'nde Birol BURSA tarafından yapılması planlanan "İasos Yat Limanı" projesi   ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan ÇED Raporu'na ilişkin kurum görüşü talebi.

 

9-          Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün; İlçemiz, Akkovanlık Mahallesi,  Esan Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Maden Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan ÇED Raporu'na ilişkin kurum görüşü talebi.

 

10-        Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün; Aydın  ve  Muğla  İlleri,  Karpuzlu  ve  Milas  İlçeleri  sınırları  içerisinde  kalan Kösrelikbaşı, Yaylacıkkırbeleni, Çakmak ve Palamut Mevkii'lerinde EN 2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Falp Rüzgar Enerji Santrali  (30 Adet Türbin / 126 MWm/125 MWe)" projesi  ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği gereğince hazırlanan ÇED Raporunun incelenmesi talebi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık