Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı yapıldı

Milas Belediye Meclisi’nin Eylül ayı Olağan Meclis Toplantısı, dün saat 14:00’de Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda yapıldı.

Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı yapıldı
  • 06 October 2021, Wednesday 9:59

Başkan Tokat, toplantıyı açmadan once yaptığı bilgilendirmede, geçen mecliste Cumhur İttifakı’nın gündeme alınmayan talepleriyle ilgili olarak, yazılı olarak cevabın iletileceğini, bunlardan bazılarının da önümüzdeki mecliste gündeme alınacağını belirtti. Labranda ile ilgili de çalışmanın devam ettiğini belirten Başkan Tokat, bununla ilgili olarak da yazılı cevap verileceğini bildirdi.

Daha sonra, yaz döneminde Milas’ta ve kırsal mahallelerde yapılan çalışmalarla ilgili olarak Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Tokat, daha sonra, bu ayki meclisin, 2022 Mali Yılı Bütçe Taslağı, Performans Programı ve Evsel Katı Atık Ücret Tarifeleri nedeniyle, bu konular Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edileceği için, komisyon raporlarının görüşülerek karara bağlanması için, bu gün kapatılmayacağını ve Meclisin 25 Ekim günü saat 14:00’de yine toplanacağını açıkladı.

Daha sonra gündemin 2, 3 ve 4. Maddeleri, 2022 Mali Yılı Bütçe Taslağı ve izleyen 2 yılın Gelir-Gider BütçeTaslağı ve Ücret Tarifelerinin, 2022 Mali Yılı Performans Programı’nın ve 2022 Mali Yılı Evsel Katı Atık Ücret Tarifeleri’nin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi Kabul edildi.

5. maddedeki Milas Belediyesi Gıda İnş. Tur. San. Ve Tic. Ltd. Şti.’ye aynı sermaye olması için bazı Belediye mülklerinin devredilmesi konusu da, görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

6. madde, Milas Belediyesi ile Adana İli Seyhan Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalanması için Başkan Tokat’a yetki verilmesi ile ilgiliydi. Başkan Tokat, talebin Seyhan Belediyesi’nden geldiğini, geçen hafta İstanbul’daki Tarım Fuarı sırasında da Seyhan Belediye Başkanı ve yetkilileriyle görüştüklerini, Seyhan Belediyesi’nin özellikle tarımsal yatırımlar konusunda oldukça iyi bir durumda olduğunu, Milas Belediyesi’nde yeni kurulan Kırsal alanlarla ilgili müdürlüğün yetki alanındaki konularla ilgili olarak büyük katkılar sağlanacağının görüldüğünü belirtti ve  iki belediye arasında eğitim, turizm,kültür, sosyal ve ekonomik  ilişkiler kurulması, ulusal ve uluslararası düzeyde ortak proje çalışmaları yürütülmesi için iki kent arasında ‘kardeş kent’ protokolü oluşturmak istediklerini belirtti.  Talep, oybirliği ile Kabul edildi.

Daha sonra imarla ilgili vatandaşların talepleri ve İmar Komisyonu’nun çeşitli başvurularla ilgili raporları görüşüldü.

Bunlar içinde, Güllük merkeze marina yapılması planlamaları nedeniyle şimdiye kadar erteledikleri Güllük Sahil Düzenlemesi’ne başlama kararı aldıklarını, her şeyin hazır olduğunu, Sahilin aydınlatılması konusunun da ADM ile görüşüldüğünü, sıradan olmaması için Milas Belediyesi’nce temin edilecek elektrik direklerinin ADM’ye verileceğini, tesisatı onların bu direklerle döşeyeceklerini, böylelikle sokak aydınlatmasının da AYDEM’ce karşılanacağını belirterek, bu protokolleri imzalamak için Başkan Tokat’a yetki verildi. Başkan Tokat, bir türlü ne olacağı belli olmayan Güllük merkezdeki marina meselesi netleşmediği için de, zaman kazanmak için, projenin uygulamasının tersten gerçekleşeceğini ve imalatın yeni liman tarafından merkeze doğru ilerleyeceğini belirtti. Oybirliği ile Başkan Tokat’a yetki verildi.

Daha sonraki konular İmar Komisyonu raporları ile ilgiliydi, görüşüldü ve karara bağlandı.

Meclis, ikinci oturumunu 25 Ekim’de saat 14:00’de Belediye Toplantı ve Düğün Salonunda yapacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık