Bensu Narlı cinayetinin ilk duruşması yapıldı

​​​​​​​Milas’ta geçtiğimiz aylarda, 23 yaşındaki Bensu Narlı’nın eski erkek arkadaşı tarafından av tüfeği ile vurularak öldürülmesi ile ilgili ilk duruşma, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada katil zanlısı ve ona yardım ve yataklık ettiği iddia edilen şahsın tutukluğunun devamına karar verildi.

Bensu Narlı cinayetinin ilk duruşması yapıldı
  • 19 August 2021, Thursday 9:56

Kan donduran olay,  12 Mart gecesi Aydınlıkevler Mahallesi Tanyeri Sokak’ta meydana geldi. Gece saatlerinde 23 yaşındaki Bensu Narlı arkadaşı ile oturduğu sırada eski erkek arkadaşı 25 yaşındaki Serhat Kantaş, eve gelip kapıyı çaldı.

Kapıyı açan Bensu Narlı ile Serhat Kantaş, konuşmaya başladı. Kısa süre sonra Bensu’dan su isteyen Serhat Kantaş, Bensu su almaya gidince yanında getirdiği ve kapının yan tarafına sakladığı tüfeği çıkardı. Kantaş, Bensu elinde suyla geri döndüğünde onu tüfekle göğsünden vurdu.

Evde bulunan Narlı'nın arkadaşı silah sesini duyunca kapının olduğu yere koştu. Arkadaşını kanlar içinde yerde görünce sağlık ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Bensu’nun hayatını kaybettiğini belirledi.

Olayın ardından kayıplara karışan katil zanlısı Serhat Kantaş ile Kantaş’a yardım ve yataklı ettiği iddia edilen E.D. adlı şahıs, yakalanarak gözaltına alındı. 2 şüpheli, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Bensu Narlı Güllük Mahallesi’nde gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Olayla ilgili ilk duruşma Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıklar Serhat Kantaş ile E.D., Bensu Narlı’nın ailesi, taraf avukatları, CHP Kadın Kolları üyeleri, Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

Duruşmada 2 tanık dinlendi. Bensu’yu tasarlayarak öldürmediğini ifade eden Serhat Kantaş, konuşmaya gittiğinde tüfeği kapının yan tarafına sakladığını ve Bensu’yu su almaya gönderdiğinde sakladığı tüfeği hazır edip geri döndüğünde ateş ettiğini kabul etti. Diğer sanık ise üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Şu an cezaevinde olan bir tanığın ise haftaya SEGBİS yoluyla dinleneceği bildirildi. Duruşmada 2 sanığın tutukluluğunun devamına karar verilirken dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için dava 25 Ağustos tarihine ertelendi.

Bensu'nun fotoğrafları ile adliyeye gelen yakınları, büyük üzüntü yaşadı. Amcası Sabahattin Narlı ile yengesi Kübra Narlı, Bensu'nun fotoğrafına bakıp ağladı.  

Narlı ailesinin avukatı Müge Kızılırmak Türk, duruşma sonunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Bensu Can Narlı dosyasının bugün ilk celsesi görüldü, 2 tanık dinlendi. Sanıkların beyanları alındı. Pek çok kadın cinayeti davasında artık alıştığımız gibi savunmanın kutsallığına yakışmayacak çirkin iftiralar, yakıştırmalar yapıldı. Ama dosyadaki somut deliller o kadar çok ki olması gereken hukuki yargılamada bu tür somut beyanların hiçbir önemi olmamalı. Dolayısıyla buna güvenerek bir sonraki celse ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini öngörüyoruz. Çabalarımız beyanlarımız bu yönde olacak. Tanıklardan bir kişi cezaevinde olduğu için dinlenmedi. Karşı tarafın ismini bildirdiği tanıklardan birisi. Onun ifadesi alınacak ve sonrasında karar verilmesini bekliyoruz. Dava 25 Ağustos’a ertelendi. Henüz esas hakkında mütalaa açıklanmadı. Önümüzdeki hafta duruşmada esas hakkında mütalaaya binaen karar verilir diye öngörüyoruz.”

Av. Türk, karşı tarafın tasarlayarak öldürme suçlamasını reddettiğini söyledi.

CHP Milas İlçe Başkan Yardımcısı Av. Tüze Çetinkaya, iktidara İstanbul Sözleşmesi ile ilgili tutumunu değiştirme ve bu tür olaylara ilişkin caydırıcı tedbirler alma çağrısında bulundu.

Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Evrim İnan da davaya katılma talebinde bulunduklarını fakat suçtan doğrudan zarar görmedikleri gerekçesiyle bu taleplerinin reddedildiğini dile getirerek “Ama biz yine de meslektaşlarımızla dayanışarak davaları takip etmeye ve taraf olmaya devam edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesi bu tür davalarda sanıklara, faillere maalesef destek sağlıyor. Çünkü basmakalıp cinsiyetçi yargılamanın engellenmesini engelliyor.” dedi. 

Bensu Narlı’nın amcası Sabahattin Narlı, kadın cinayetlerinin son bulmasını dileyerek şöyle dedi:

“Canımız yandı, ciğerimiz yandı. Böyle şeyler artık son bulsun istiyoruz. Hiç kimsenin canı yanmasın.  Çok üzgünüz ama adaletin yerini bulacağına inanıyoruz. İnşallah adalet yerini bulur.”

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık